Znowu Cie rysio popieram, odnosnie filmow masz zupelna racje

WZT napisał(a):Flo napisał(a):WZT napisał(a):rysio napisał(a):no wlasnie - co za bezsens...
zupelnie jak ten temat fajny film wczoraj widzialem gdzie wiekszosc ludzi zamiast podac opinie na temat filmu streszcza pol filmu.. po co to? po co? po co? po co?
przeciez filmy sa do ogladania a nie do czytania o nich, tak jak tutaj - wybierasz sobie ktory film wygra oscara a zadnego z faworytow nie widzialas... jest to przynajmniej dziwne, zeby nie uzyc mocniejszych slow....
to zalezy jak kto pisze w tym temacie-nieraz zdarzaly sie rozmowy na tememat danego filmu...A co do recenzji to uwielbiam recenzje filmow Keeper
prawda, keeper ladnie pisze, ja tam machne jedno zdanie i juz, inni opisza caly film (Yennefer,Olga) a keeper ladnie zacheci albo zniecheci
ale przynajmniej wiesz co ogladac a co nie ja tam czytam wszystkie recenzje i staram sie cos tam sam stworzyc ale wedlug mnie mistrzostwo ma Keeper
Suzy napisał(a):... oczywiście zgadzam się z rysiem ... ale nie do końca rzecz jasna :roll:
... mnie nie zachęca formułka "polecam Ci ten film" .... oczywiście, po takich słowach od osoby która mi go poleciła a na kinematografii się zna z pewnością po niego siegnę ... ale znając siebie - za rok czy dwa ... jak sobie przypomnę... :lol:
... i chyba dla takich osób jest ten temat ... zgadzam się z przedmówcami, że keeper piszę w tym temacie bardzo trafie ... nie o treści a o odczuciach z obejrzanego filmu... takie recenzje szczególnie mi sie podobają ... bo chyba nikt nie lubi znać dokładnego streszczenia i tym bardziej zakończenia filmu przed jego projekcją... a jeśli wszyscy pisaliby o tym czy warto czy też nie po jakiś film sięgnąć nie zagłębiając się w dokładną treść każdy byłby zadowolony ... i rysio i ja ... i z pewnością także inne jednostki :oops:

Suzy napisał(a):mój drogi rysio
ależ ja się z Tobą zgadzam.... tylko uważam, że można iść na kompromis i zamiast zareklamować coś formułką "ten film polecam" fajnie usłyszeć dlaczego...
np. jak robi to nasza forumowa koleżanka - "dlatego, że wbija w fotel"... "dlatego, że niesamowicie zabawna komedia" itd ... przecież to nie zdradzanie treści filmu ... sama też tak staram się robić, gdyż nie potrafię polecić komuś filmu na sucho, jeśli wyjątkowo mi się podobał... i to silniejsze ode mnie ... :roll:
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość