Ćwiczenie na dykcję

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez rysio » środa, 15 mar 2006, 16:52

no nie popadajmy w przerazenie.... tpo dobry temat i nie ma tak wielkich napięć..
jest dobrze - ja dla rozladowania atmosfery wrzucę tu jeszcze jeden tongue twister - mój ulubiony:
But a three-toed toad was she.
The two-toed tree toad tried to win
The three-toed she-toad's heart,
For the two-toed tree toad loved the ground
That the three-toed tree toad trod.
But the two-toed tree toad tried in vain.
He couldn't please her whim.
From her tree toad bower
With her three-toed power
The she-toad vetoed him.

p.s. a strona o ktorej pisalem podana byla przez .Y. a nie przez RaCiKa - w trybie sprostowania (ktoś oglądał dzieiejsze obrady sejmu? dużo o różnych trybach mówiono... :lol: )
rysio
Terminator

Postprzez Dreams » czwartek, 16 mar 2006, 11:25

rysio napisał(a):udawanie wlasnych racji?
nie udaje.. rzeczywiscie mam racje ;)
a co do ubóstwa j ang to nie masz racji ale aby dostrzec bogactwo jekiegos jezyka trzeba go najpierw dobrze poznac, wiec dostrzezenie tego masz pewnie jeszcze przed soba...

:) Literki "ź", "ć", "ś" itp. należy pisać z wciśniętym klawiszem "Alt" - Panie arcymistrzu refleksu, błyskotliwości i geniuszu! ;} Gdzie mogę udać sie po autograf? Prosze o szybkie udzielenie odpowiedzi, bo później się nie dopcham!! :lol:
Dreams

Postprzez Dreams » czwartek, 16 mar 2006, 15:07

WZT napisał(a):
Dreams napisał(a):
rysio napisał(a):udawanie wlasnych racji?
nie udaje.. rzeczywiscie mam racje ;)
a co do ubóstwa j ang to nie masz racji ale aby dostrzec bogactwo jekiegos jezyka trzeba go najpierw dobrze poznac, wiec dostrzezenie tego masz pewnie jeszcze przed soba...

:) Literki "ź", "ć", "ś" itp. należy pisać z wciśniętym klawiszem "Alt" - Panie arcymistrzu refleksu, błyskotliwości i geniuszu! ;} Gdzie mogę udać sie po autograf? Prosze o szybkie udzielenie odpowiedzi, bo później się nie dopcham!! :lol:

A nie przyszlo Tobie do glowy ze Rysio stosuje sie do netykiety internetowej??????

rysio??????!!!!!!!!!! W życiu by mi to nie przyszło do głowy.....;}
Dreams

Postprzez FiDo » czwartek, 16 mar 2006, 16:10

WZT napisał(a):A nie przyszlo Tobie do glowy ze Rysio stosuje sie do netykiety internetowej??????

ten punkt netykiety to przezytek WZT.. tyczy sie jeszcze conajwyzej komunikatorow takich jak IRC.
FiDo
Arcymistrz

Postprzez rysio » czwartek, 16 mar 2006, 16:48

a co to za netykieta? i ktory jej punkt jest tu roztrzasany?
brakowalo kilku ż ć czy ś - wielkie rzeczy... do innych się nie czepiasz tylko do mnie, bo akurat zabrakło ci argumentow? ja na to prycham :lol:
rysio
Terminator

Poprzednia strona

Powrót do :: hydepark