Co robi policja za pieniadze podatnikow

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Vin » poniedziałek, 13 mar 2006, 15:40

Gargamel napisał(a):Nie ma związku.Komendant wojewódzki na podstawie danych statystycznych powiedział ,że są przeciętni-bo są i tyle.

Są i tyle. I prezydent dał im nagrody. Za przeciętność i tyle.
Zdecydujecie się na coś. I tyle.
Vin
Uzależniony

Postprzez Gargamel » poniedziałek, 13 mar 2006, 16:11

Chyba tylko Ty rozumiesz to co napisałaś.Ja już prościej nie potrafię.
Gargamel
Ważniak

Postprzez Foreigner » wtorek, 14 mar 2006, 08:22

Gargamel napisał(a):Chyba tylko Ty rozumiesz to co napisałaś.Ja już prościej nie potrafię.

ja tam Vincente zrozumialem bardzo dobrze :]
Foreigner
Weteran

Postprzez Eureka » wtorek, 14 mar 2006, 10:30

Gargamel napisał(a):Chyba tylko Ty rozumiesz to co napisałaś.Ja już prościej nie potrafię.

Gargamel, o co Ci chodzi? Przecież napisała Twoimi słowami i Twoim tokiem myślowym dając Ci szansę zrozumienia, co napisała. Czy tego nie rozumiesz?
Eureka
V.I.P

Postprzez Gargamel » wtorek, 14 mar 2006, 15:09

Nie wiem o jakie nagrody chodzi.Mnie nie interesuje kto dał,co dał i jak dał.Interesuje mnie informacja-jedna kompetentna i wiarygodna tzn.dane statystyczne dotyczące wykrywania i przeciwdziałania przestępczości,a to jak wynika z liczb ,nie z subiektywnej oceny pana x wychodzi ,że policja kołobrzeska jest przeciętna.Nie wiem po co dyskutujecie o faktach.
Odbiegając od tematu to ciekaw jestem co powiedzielibyście gdyby np.Prezydent służbowym samochodem(policjanci byli kilkoma) pojechał na ślub swojego syna.Służbowym samochodem na służbowej benzynie w trakcie godzin pracy.Już widzę Adasia wyjącego do księżyca.
Gargamel
Ważniak

Postprzez Foreigner » środa, 15 mar 2006, 15:50

Problem w tym Gargamelu, ze Policja ma to w zwyczaju zupelnie jak Straz Pozarna. Dodatkowo z tego co mi wiadmomo robi sie to za zgoda komendanta a na benzyne zrzucaja sie funkcjonariusze. Jezeli zrobilby w ten sposob prezydent miasta musialby sam sobie wydac zgode. Przyznasz chyba, ze twoje porownanie nie mialo za bardzo sensu.
Foreigner
Weteran

Postprzez Gargamel » środa, 15 mar 2006, 18:53

Nie wiem po co mieszasz w to zgodę kogokolwiek.Mnie nie interesuje czy i kto dał zgodę.A jak ją dał to źle zrobił(bo jak tu zestawić np.dewastację latarni nadmorskich i co śmieszne albo wręcz żałosne po wcześniejszym sygnalizowaniu policji tego problemu)Nie dali rady,bo może mieszkańcy mają sami złapać tych ,którzy dewastują nasze miasto i doprowadzić na policję.Pomijając temat zgody ,a może jej brak to policjanci mają przestrzegać prawa,ba świecić przykładem,Tak? czy nie.To co to za aroganckie jeżdżenie po chodnikach i zastawianie ich wręcz.Na uwagi przechodniów nic reagowali,dało się słyszeć niemalże-"to ja jestem policjantem i mogę wszystko"
Pragnę wspomniec o zarządzeniu komendanta głównego np.O zakazie zatrzymywania pojazdów zza krzaka,a co tu mówić o czymś takim.Arogancja i buta,dla mnie nie ma żadnego usprawiedliwienia dla tego typu działań,zachowań.
Gargamel
Ważniak

Postprzez Foreigner » czwartek, 16 mar 2006, 17:32

Ja pislaem o tradycji ty piszesz o zachowaniu policjantow. W kazdej grupie spolecznej znajda sie czarne opwce, ale nie znaczy to ze mamy ich oceniac po zachowaniu paru jednostek. Jesli chodzi o zgode to ustosuynkowalem sie do twojego poprzedniego postu w ktorym przytoczyles przyklad prezydenta i sluzbowego samochodu a ktory wydal mi sie niepasujacy do rzeczywistosci.
Foreigner
Weteran

Postprzez Gargamel » wtorek, 21 mar 2006, 16:04

W ramach próby podciagnięcia statystyk(po krytycznej ocenie przez komendanta wojewodzkiego) kołobrzeska policja zaczyna karać przechodniów za np.niewłaściwe przekraczanie ulic. :lol: :lol: W statystykach wyjdzie ,że coś robią, chociaż tak na prawdę to pobożne życzenie.
Gargamel
Ważniak

Postprzez wredniak » wtorek, 21 mar 2006, 16:23

Bardzo dobrze, ze to robia. Pieszy jest takim samym uzytkownikiem drogi jak np. zmotoryzowany. Moze bedzie w Kolobrzegu mniej "swietych krow". Dostales mandat ?
wredniak
Ważniak

Postprzez Gargamel » wtorek, 21 mar 2006, 16:35

No daj spokój, niech się zajmą czymś konkretnym.
Gargamel
Ważniak

Postprzez wredniak » wtorek, 21 mar 2006, 16:56

Uwazam, ze jest to bardzo konkretne dzialanie. Jezdze rowniez samochodem i wiem jakie zagrozenia stwarzaja piesi. Dlaczego mamy "prostowac" tylko kierowcow ?
wredniak
Ważniak

Postprzez Vin » środa, 29 mar 2006, 18:11

Widzisz skorp!on jak to punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia ? :)
Vin
Uzależniony

Postprzez Gargamel » środa, 29 mar 2006, 18:22

Vincenta tu nie chodzi o punkt siedzenia tylko o pewne normy.
Nauczyciel nie powinien jeść ,pić i gadać przez telefon na lekcji, a wiesz dlaczego,bo bierze za to pieniądze ,a czas poświęcony na tego typu atrakcje jest marnowany.

Policjant nie powinien jeździć "pod prąd",parkować w miejscach niedozwolonych,odwiedzać na służbie pizzerii Da Marco i rozmawiać przez komórkę w czasie jazdy(oczywiście pomijam wszelkie działania związane z wykonywaniem niezbędnych czynności związanych z pracą) a dlaczego?,bo bierze za to pieniądze i rozlicza wszystkich innych z łamania prawa.
Dla mnie to tak proste jak 2+2
Gargamel
Ważniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg