Demurrer napisał(a):Szefem PKO SA jest Bielecki (KLDowiec-POwiec). Związek (rodzinny) z BPH i PKO SA mają dwaj członkowie Komisji Nadzoru Bankowego, która będzie podejmować decyzje o zgodzie na fuzje tych banków. To jest oki? A rząd polski nie może mieć własnego zdania? Mimo, że z umowy prywatyzacyjnej z Włochami wynika, że nie będą żadnego innego banku w Polsce przejmować?
Ja mając warzywniak na przykład chcę się połączyć z panem Rysiem bo on też ma warzywniak i chcemy dzięki połączeniu się mieć razem dwa warzywniaki żeby być bardziej konkurencyjni to mamy pisać podanie o zgodę do Lecha I Małego czy do Kazimierza I Zadowolengo 
qrczak napisał(a):Demurrer napisał(a):Szefem PKO SA jest Bielecki (KLDowiec-POwiec). Związek (rodzinny) z BPH i PKO SA mają dwaj członkowie Komisji Nadzoru Bankowego, która będzie podejmować decyzje o zgodzie na fuzje tych banków. To jest oki? A rząd polski nie może mieć własnego zdania? Mimo, że z umowy prywatyzacyjnej z Włochami wynika, że nie będą żadnego innego banku w Polsce przejmować?
/quote]
W tym akurat wypadku niby brakuje kilku punktów procentowych, aby zakazać fuzji.
qrczak napisał(a):W tym akurat wypadku niby brakuje kilku punktów procentowych, aby zakazać fuzji.
Skoro brakuje kilku punktów procentowych to chyba wszystko jest w porządku i raczej nie można mówić o monopolu, więc wygląda to na zwykły skok Kaczorów na własność prywatną. Jedyne z tego całego zamieszania jakie urządzają co mnie cieszy to silne euro.
Demurrer napisał(a):Szefem PKO SA jest Bielecki (KLDowiec-POwiec). Związek (rodzinny) z BPH i PKO SA mają dwaj członkowie Komisji Nadzoru Bankowego, która będzie podejmować decyzje o zgodzie na fuzje tych banków. To jest oki? A rząd polski nie może mieć własnego zdania? Mimo, że z umowy prywatyzacyjnej z Włochami wynika, że nie będą żadnego innego banku w Polsce przejmować?
Eureka napisał(a):Demurrer napisał(a):Szefem PKO SA jest Bielecki (KLDowiec-POwiec). Związek (rodzinny) z BPH i PKO SA mają dwaj członkowie Komisji Nadzoru Bankowego, która będzie podejmować decyzje o zgodzie na fuzje tych banków. To jest oki? A rząd polski nie może mieć własnego zdania? Mimo, że z umowy prywatyzacyjnej z Włochami wynika, że nie będą żadnego innego banku w Polsce przejmować?
Zgadzam się z Tobą, że związki rodzinne w tym przypadku są chore, jak chore jest to, że syn prezydenta miasta, mimo wyroku skazującego, nadal jest zastępcą dyrektora szkoły, która podlega jego ojcu. To jest oki? Napisz, że wyrok jest nieprawomocny. Czekam.
Długoimienny napisał(a):ewe napisał(a):Banki są w rękach zagranicznych ,jesteśmy niby w Europie ,jest konkurencja ,a jednak procenty mamy najwyższe . A może nie ma konkurencji między bankami ?
I dobrze ,że takie sprawy zauważa PiS .
Mnie na ekonomii uczono innych zasad wyznaczających komponenty wysokości kredytów i odsetek bankowych.
Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości