0wn4g3 napisał(a):W kwestii stabilności tej "nakładki na DOSa" można śmiało polemizować. Przy ściśle określonych wymaganiach, minimalnej znajomości zagadnień przy konfiguracji powłoki, W98 bije na głowę zasobożernego WXP.
Basketman na początku topicu nie napisał do czego mu jest system potrzebny.
Ja tylko twierdzę, że jest gros specjalistycznych programów, które chodzą o niebo lepiej na W98 niż na XP. Taka niestety jest prawda
... z komputerami mam do czynienia grubo ponad 10 lat... windowsa znam od wersji 95... w98 znam "na wylot" bo spędziłem nie jedną noc na eksperymentach i instalowaniu go od nowa gdy coś zepsułem... ... i nie zgadzam się z tobą... w98 jest gorszy na całej linii od wxp, czy 2000 i doskonale o tym wiesz tylko po prostu uprawiasz demagogię... no ale takie twoje prawo... nie wierzysz... zainstaluj 98 na jakimś P4 z PCI express - powodzenia... Wxp wcale nie jest zasobożerny... działa bez problemu już na P2 450 MHz + 256 MB RAM - oczywiście z wyłączonymi wizualnymi wodotryskami...
a Basketmanowi radzę pożegnanie poczciwego 98 bo już czas... za kilka miesięcy pojawi nowy windows... na którego wszyscy będą psioczyć po czym zainstalują go u siebie w komputerze... ..takie życie.. i takie podejście niektórych ludzi...