Moherowe berety

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez ewe » czwartek, 9 mar 2006, 18:54

Popieram Kaczyńskiego w nie krzewieniu postaw homoseks... "bo gdyby one zwyciężyły, ród ludzki wyginąłby". A kto będzie wyrabiał normę za nich ? Ja ? protestuję !!!
ewe
Gwiazdor

Postprzez kgg0000 » czwartek, 9 mar 2006, 22:55

sorry długoimienny im więcej czytam Twoich postów tym szybciej ginie w moich oczach obraz Ciebie jako człowieka otwartego (pozytywnie)...

CO do sytuacji z gejami to mi osobiście nie przeszkadza że jacyś faceci "lubią się bardziej" ale za cholerę nie pozwolę na adopcję dzieci i tym podobne rządania... jak będzie trzeba to zrobię jak ten facet kilka lat temu: postawię szubienicę przed ratuszem i... :)
zawsze wydawało mi się że seksualność jest dość osobistą sprawą każdego człowieka. i chyba właśnie to że geje tak obnoszą się z tym , wkurza mnie najbardziej.

ale może nie jestem tolerancyjny ;)
kgg0000
Twardziel

Postprzez ewe » piątek, 10 mar 2006, 09:48

Ja myślę ,że środowisko dziennikarskie opanowała nowa moda i na wyścigi ,z oszalałym wzrokiem lubują się w atakach na PiS . Obojętnie co by on nie mówił . To teraz jest w dobrym tonie prezentować postawę liberalną .
W ogromnej części bezmyślnie ,ale według mody. Niestety niewielu dziennikarzy jest od tego wolnych i ma odwagę zaprezentować swój obiektywny pogląd. Wolałbym ,żeby właśnie w tym przejawiała się wolność słowa niźli w uczestniczeniu w owczym pędzie dziennikarzy na krytykowaniu władzy /wybranej przez większość/. Powinni sobie zdawać sprawę z tego ,że tak naprawdę to właśnie oni powodują ,że będziemy mieli coraz gorsze notowania w świecie. Ale oni chcą być liberałami ,bo to takie na topie
ewe
Gwiazdor

Postprzez U-S » piątek, 10 mar 2006, 10:39

Vincenta napisał(a):
U-S napisał(a):
pluskwa napisał(a):Ludzie mają prawo wierzyć i mieqć poglądy.

No, według moherowców wierzyć tylko w ich ideały.

No, spróbuj nie wierzyć w Boga. Dopiero zobaczysz oblicze szalonych wyznawców.

Troszkę Ci uporządkowałam U-S. :D

A dziękuję Ci Vincento, to miałam na myśli :D
U-S
Weteran

Postprzez Roman » piątek, 10 mar 2006, 14:45

ewe - litości, naprawdę wierzysz, że źli dziennikarze uwzięli się na nasz prawy i sprawiedliwy rząd?

w dobrym tonie jest pokazywać prawdę - czy w dobrym tonie jest bałwochwalcze "słodzenie" władzy, która "wreszcie się weźmie za układ (stolik)", którego nie jest w stanie nawet konkretnie zdefiniować?
dziennikarz ma pokazywać prawdę, a prawda jest taka, że rząd jest mierny
polska debata publiczna wyjątkowo cierpi przez to, że najpoważniejsza siła polityczna uważa, że "ma rację", a na dodatek jest jedyną grupą moralną a priori, i wszyscy, którzy się z nią nie zgadzają w nieważne jak drobnej kwestii, to tylko dlatego, że bronią "układu"
Roman
Mieszka tu

Postprzez kgg0000 » piątek, 10 mar 2006, 14:47

Długoimienny napisał(a):
kgg0000 napisał(a):sorry długoimienny im więcej czytam Twoich postów tym szybciej ginie w moich oczach obraz Ciebie jako człowieka otwartego (pozytywnie)...

Twoje zdanie, nic mi do niego. Obyś tylko ty nie zginął sobie z oczu, bo wtedy będziesz miał problem, jak Lech Kaczyński z określeniem swojego położenia: pomiędzy populizmem a brakiem tolerancji i łamaniem prawa. To tak jakbyś zapomniał, że niedawno ludzie z PiS-u złamali prawo, dyskryminując homoseksualistów i pozbawiając ich prawa do zbiorowego wyrażania opinii. Stwierdził to prawomocnym wyrokiem sąd. I dziś zaprotestowali przeciwko temu niektórzy obywatele Niemiec.

Po drugie, gdzie ktoś tu mówi o adpoptowaniu dzieci, zawieraniu małżeństw czy innych, prawnie daleko idących postulatach? Ja mówię i podkreślam, że Lech Kaczyński swoimi wypowiedziami dyskryminuje ludzi, którzy kochają osoby tej samej płci. Przeczytaj sobie art. 5, 31 i 32 Konstytucji RP, a potem zabieraj głos.

Dobra rada: nie czytaj moich postów, to nie będą cię bulwersowały. W demokracji masz wybór. W Polsce jeszcze masz wybór - skorzystaj.

za dużo sobie przypisujesz ;) ja nigdzie nie napisałem że Twoje posty mnie bulwersują. Stwierdziłem jedynie że kojażyłeś mi się z osobą dosyć otwartą (i na radykalizm i na liberalizm). oczywiście mówię to jako o Tobie dziennikarzu , bądź co bądź osobie publicznej :)

po 2. nie jestem znawcą konstytucji (a szkoda , przyznaję bez bicia :) ) a moja wypowiedź jest moją opinią i tyle. To że tak jest w konstutucji jak piszesz nie robi na mnie wrażenia.
Ludzie z pisu złamali prawo - fakt jest niesmak, natomiast się nie dziwię. podkreślam jeszcze raz : seksualność powinna być sprawą osobistą. wybacz nie widziałem marszu mężczyzn kochających kobiety...

Teraz śluby jutro adopcja. -tak to widzę. Niech sobie żyją jak chcą, natomiast niech się z tym tak nie obnoszą i tyle...

pozdrawiam
kgg0000
Twardziel

Postprzez Foreigner » niedziela, 19 mar 2006, 14:41

"Moherowe Berety, panuja nad swiatem.
Moherowe Berety, zaczynaja krucjate."

Hehe...
Tak na powaznie nie czuje sie oglupiony masonsko-zydowska telewizja TVN. Przepraszam tez wszystkich moherkow, ze nie ogladam TV Trwa i nie slucham jedynego slusznego radia M. Nie wszyscy sluchacze radia M sa tacy jak ci na filmie uwierzcie mi :] Problemem tych ludzi na klipie jest Ojciec Dyrektor ktory wypral im lekko glowy. Dla mnie ten gosc nie jest juz nawet ksiedzem, tylko ciezkim oszolomem ktory do tego steruje naszym rzadem.
O zgrozo.

"Moher to sila, moher to wladza.
Moherowej sprawy sie nie zdradza" :]
Foreigner
Weteran

Postprzez Foreigner » niedziela, 19 mar 2006, 14:56

Niemiej jednak popieram poglad dlugoimiennego.
Jezeli ktos jest gejem niech sobie organiuzje manifestacje i pochody jak kazda grupa spoleczna. Zyja w wolnym kraju (jeszcze) i maja do tego prawo. Przeciez nikt nie mowi aby dawac im prawo do adopcji czy innych dalekoidacych posuniec. Parady normalnosci (organizowanej przez mlodziez wszech polska) jakos nikt nie probowal storpedowac kamieniami. Lech Kaczynski dostal to na co zasluzyl szkoda ze nikt go tym jajkiem w glowe nie trafil (a moze dobrze bo zaraz geje z niemiec staliby sie obroncami "ukladu"), dla mnie dosc ostentacyjnie ograniczyl wolnosc slowa obywatelom.
Foreigner
Weteran

Postprzez Sędzia Czesław » środa, 22 mar 2006, 22:50

Co do filmu jeszcze to naprawdę powstaje I Rzesza Maryjna. Nie było widać w tych ludziach jakiś religijnych posunięć. Wyzywanie od Żydów to jest dopiero brak tolerancji. Choć antysemityzm to jest to taki przywar starszych ludzi. Na pewno ktoś widział filmik z dziadkiem, który mówi: "Skur#%#syny Żydzi, Hitler ich za mało spalił" No cóż...Ale każda grupa może istnieć, prawie każde poglądy mogą być okazywane czy dla drugiego są złe czy nie.
Sędzia Czesław
Ważniak

Gadu-Gadu: 6008002

Postprzez Uri » czwartek, 23 mar 2006, 08:33

ewe napisał(a):Popieram Kaczyńskiego w nie krzewieniu postaw homoseks... "bo gdyby one zwyciężyły, ród ludzki wyginąłby". A kto będzie wyrabiał normę za nich ? Ja ? protestuję !!!

excuse me?
czy ty wogóle czytasz co piszesz zanim stukniesz w ten klawisz "Wyślij"?
kto tu mówi o krzewieniu? mówi się o zrównaniu praw par. żadnego nakłaniania do homoseksualizmu nie było, nie ma i nie będzie. tylko ksenofobia była, jest i będzie, a z niej wypływają bzdurne argumenty - o ile w twoim przypadku tak bardzo mnie nie dziwią, to jednak fakt, że człowiek głoszący takie kretynizmy został prezydentem uważam za skrajnie przygnębiający.
Uri
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Roman » czwartek, 23 mar 2006, 15:45

tylko te dziadki nigdy w życiu pewnie na oczy Żyda nie widziały; a jak już to nie odnosi się on do rzeczywistości współczesnej (bo jak nie spłonął w Auschwitz, to emigrował w '68)
Roman
Mieszka tu

Postprzez Foreigner » czwartek, 23 mar 2006, 16:20

No jak Romek przeciez wszystkie rzady III RP wypelnione sa zydami i ukladami zydo-masonskimi. Nie wiedziales :?: "Jedyne sluszne radio i tv" tak glosi :mg:
Foreigner
Weteran

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze