Dyrektorzy - emeryci

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Dyrektorzy - emeryci

Postprzez Easy Rider » poniedziałek, 6 mar 2006, 16:55

Mówiłem o tym już i pisałem ale jestem ciekaw też Waszego zdania.
Na ostatniej sesji sejmiku województwa zachodniopomorskiego, radna Czesława Nowak przedstawiła listę tak zwanych dyrektorów - emerytów, czyli osób które pomimo świadczeń emerytalnych piastują wysokie funkcje. Są prezesami, dyrektorami i tak dalej. Jedną z takich osób jest dyrektor kołobrzeskiego szpitala. Wszystko można sprawdzić w internecie BIP Urząd Marsza łkowski. Moim zdaniem to mocne przegięcie, zważywszy, że młodzi i świetnie wykształceni ludzie wyjeżdżaja w poszukiwaniu pracy za granicę.
Jeśli , trochę poszperacie, to doszukacie się w jakiej wcześniej " branży" pracował Janusz dyrektor. Myślę że trochę się zdiwicie i zniesmaczycie
Easy Rider
Terminator

Postprzez ewe » poniedziałek, 6 mar 2006, 19:07

Słyszałem ,że był nieudolnym dyrektorem jakiegoś szpitala w zachodniopomorskim ale może to tylko plotka . Jeśli tak to przepraszam .
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » poniedziałek, 6 mar 2006, 19:21

EASY nie sugeruj ,że pracował w ubojni
ewe
Gwiazdor

Postprzez ewe » poniedziałek, 6 mar 2006, 19:23

U Ciebie też widzę ,że pisze weteran /pod EASY/
ewe
Gwiazdor

Postprzez qrczak » poniedziałek, 6 mar 2006, 22:07

Moim zdaniem to mocne przegięcie, zważywszy, że młodzi i świetnie wykształceni ludzie wyjeżdżaja w poszukiwaniu pracy za granicę.

Masz rację, jest to przegięcie biorąc pod uwagę sytuację na rynku pracy w Polsce. Poza tym rodzi się pytanie czy dobrze jest trzymać na stanowiskach ludzi w wieku emerytalnym zanim puścić ich na ta zasłużoną emeryturę, a na ich miejsce nie wsadzić ludzi młodych mających świeższe umysły i bardziej nowoczesne spojrzenie na zarządzanie.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Roman » poniedziałek, 6 mar 2006, 22:44

starość nie radość, trzeba sobie radzić :evil:
Roman
Mieszka tu

Postprzez Vin » poniedziałek, 6 mar 2006, 22:56

Geriatria rządzi. :help:
Vin
Uzależniony

Postprzez BLAaa » wtorek, 7 mar 2006, 07:52

Nasz naczelny to też moglby juz pójść na emeryturę, a nie przyspawał sie do stołka. :lol:
BLAaa
Uzależniony

Postprzez BLAaa » wtorek, 7 mar 2006, 07:53

Co się męczy dziadunio.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez kraall » wtorek, 7 mar 2006, 07:58

Bez przesady. Do emeryturki ma jeszcze z 10 lat. Najpierw niech pobędzie z 5 na bezrobociu i pożyje z emeryturki szanownej małżonki to zobaczymy w jakich garniturach będzie chodził?
kraall
Mistrz klawiatury

Re: Dyrektorzy - emeryci

Postprzez SAVARY » wtorek, 7 mar 2006, 10:26

Easy Rider napisał(a):Mówiłem o tym już i pisałem ale jestem ciekaw też Waszego zdania.
Na ostatniej sesji sejmiku województwa zachodniopomorskiego, radna Czesława Nowak przedstawiła listę tak zwanych dyrektorów - emerytów, czyli osób które pomimo świadczeń emerytalnych piastują wysokie funkcje. Są prezesami, dyrektorami i tak dalej. Jedną z takich osób jest dyrektor kołobrzeskiego szpitala. Wszystko można sprawdzić w internecie BIP Urząd Marsza łkowski. Moim zdaniem to mocne przegięcie, zważywszy, że młodzi i świetnie wykształceni ludzie wyjeżdżaja w poszukiwaniu pracy za granicę.
Jeśli , trochę poszperacie, to doszukacie się w jakiej wcześniej " branży" pracował Janusz dyrektor. Myślę że trochę się zdiwicie i zniesmaczycie

To jest bardzo ciekawy i kontrowersyjny temat! Uważam, że albo powinno się pracować albo być na emeryturze - nie w naszej trudnej sytuacji. Chociaż znając życie pani Nowak niczego nie wskóra. Po samej wysokości nagrody dla pana dyrektora widać od razu, że mimo podziałów, poglądów politycznych tak naprawdę to nie przeskoczy układów towarzystw wzajemnej adoracji.
SAVARY
Terminator

Postprzez Eureka » wtorek, 7 mar 2006, 13:24

kraall napisał(a):Bez przesady. Do emeryturki ma jeszcze z 10 lat. Najpierw niech pobędzie z 5 na bezrobociu i pożyje z emeryturki szanownej małżonki to zobaczymy w jakich garniturach będzie chodził?

W takich samych, jak na turnieju szachowym, który był rangi międzynarodowej. Nie wiem, czy to prawda, ale twierdzono że na bankiecie był najgorzej ubranym facetem.
Eureka
V.I.P

Postprzez BLAaa » wtorek, 7 mar 2006, 14:30

Podobnie jak na powitaniu lata.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Dreams » środa, 8 mar 2006, 08:25

Ja mam od lat wyrobione zdanie na ten temat i w tym przypadku nie ulegnie ono zmianie. Wywalić starych pierników niech młodzi pracują! :lol:
Dreams

Następna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg