...taa są ludzie do których można mówić... i mówić .. i mówić .. a oni i tak wiedzą lepiej...
Łącza do sieci komputerowej sprzedaje się od PUNKTU do PUNKTU a nie od punktu do Internetu... bo Internet to pojęcie bardzo ogólne... uogólniając, to zbiór sieci połączonych szkieletem. Niby jak można sprawdzać CZY FIZYCZNY LINK (łącze) ma określoną przepustowość gdzieś tam daleko w miejscu do którego nasze pakiety muszą przeskoczyć KILKU PROVIDERÓW a nie jednego, właśnie testowanego... TO NIELOGICZNE... My też mamy serwer testowy w GTSsie z którego możemy sobie pobierać pliki... jest to tak samo rozwiązane! Trzeba mieć trochę wyobraźni... Jeżeli mówię że łącze TKK trzeba testować na serwerze TKK to nie mówię tego bez przyczyny... Ja testując GTS pobieram pliki z GTSu... i nie wydaje mi się to dziwne... i nie mówię adminowi z GTSU że chce mieć z serwera
http://www.supertest.com 36 mbps!!! albo z tajwanu... bo on jest za siedzibą GTSu... ...admin by mnie wyśmiał...
Dobra robucis: ja już mam dosyć tłumaczenia tobie, bo jak powiedziałeś, nie ma to sensu...
napisałem wyżej że na takich stronach nie powinno się testować łącza... ale ty wiesz lepiej...