Przyłapany na krętactwie

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez MagdaLena » wtorek, 28 lut 2006, 19:49

Lepiej chyba nie mieć matury ale za to doświadczenie niż skończyć naszą lokalna szkołę biznesu, do której chodzą takie tumany i zdają z roku na rok, że aż WSTYD!!!!!!!! Magister magistrowi nie = . Porażka.
MagdaLena
Bywalec

Postprzez qrczak » wtorek, 28 lut 2006, 20:17

MagdaLena napisał(a):Lepiej chyba nie mieć matury ale za to doświadczenie niż skończyć naszą lokalna szkołę biznesu, do której chodzą takie tumany i zdają z roku na rok, że aż WSTYD!!!!!!!! Magister magistrowi nie = . Porażka.

Proponowałbym nie generalizować z tymi tumanami, ja wolę czasem porozmawiać z tymi "tumanami" niż z "intelektualistami" po świetnych uczelniach. Jak się ktos chce nauczyć to się wszędzie nauczy, jak nie chce to żadna najlepsza uczelnia nic mu nie da.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Flo » wtorek, 28 lut 2006, 20:50

MagdaLena napisał(a):Lepiej chyba nie mieć matury ale za to doświadczenie niż skończyć naszą lokalna szkołę biznesu, do której chodzą takie tumany i zdają z roku na rok, że aż WSTYD!!!!!!!! Magister magistrowi nie = . Porażka.

a Ty co soba reprezentujesz, przepraszam bardzo? To jest dopiero porazka, Twoja postawa
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Vin » wtorek, 28 lut 2006, 20:55

A co powiesz o uczelni, którą za pare lat skończy wybitnie uzdolniona pani poseł Renata Beger ?
Vin
Uzależniony

Postprzez Flo » wtorek, 28 lut 2006, 20:57

Vincenta napisał(a):

A co powiesz o uczelni, którą za pare lat skończy wybitnie uzdolniona pani poseł Renata Beger ?

a ciekawe co powie o E.D. ktora konczyla Szkole Biznesu, doktorat robila w Moskwie, a teraz tam uczy. Tez jest tumanem?
Flo
Arcymistrz

Postprzez kgg0000 » wtorek, 28 lut 2006, 21:00

ej no ale chyba nie powiecie że nasza szkoła biznesu jest na średnim poziomie (o wysokim nie śmiem pisać)?
kgg0000
Twardziel

Postprzez Flo » wtorek, 28 lut 2006, 21:01

kgg0000 napisał(a):ej no ale chyba nie powiecie że nasza szkoła biznesu jest na średnim poziomie (o wysokim nie śmiem pisać)?

tu chodzi o sam fakt obrazania studentow i absolwentow nazywajac ich "tumanami"
Flo
Arcymistrz

Postprzez kgg0000 » wtorek, 28 lut 2006, 21:13

ja tam nie zrozumiałem że wszyscy abslowenci (czy studenci) są tumanami... tylko że chodzą do tej szkoły tzw tumany. a kilka takich przypadków znam.

aczkolwiek pamiętamy pewnie wszyscy niejakiego Króla który skończył ogólniak Medyk (uznawany za najgorszy w Kg) a był cholernie zdolny i wylądował w Wwa na super uczelni. skończyło się tragicznie ale to już inna sprawa...

PS. mam nadzieję że dobrze zrozumiałem post magdaleny

druga sprawa że w Polsce za dużo jest "magistrów". trochę to u nas się wszystko pomieszało. Sama zdawalność matury jest dość niezło średnią jak na europejską.
kgg0000
Twardziel

Postprzez Flo » wtorek, 28 lut 2006, 21:15

Achaja napisał(a):

i z tym się zgodzę, choć z tą szkołą nie miałam nic wspólnego, ale sądzę, że magistrat powinien zatrudniać ludzi dobrze wykształconych

to dlaczego z tym sie zgadzasz? Argumenty na stol
Flo
Arcymistrz

Postprzez MagdaLena » wtorek, 28 lut 2006, 21:29

Dobry i zdolny student na każdej uczelni się utrzyma, niezależnie od poziomu (tym bardziej w szkole naszej lokalnej), więc niech się nie czuje urażony, bo nie do niego słowo "tuman" kierowane.
MagdaLena
Bywalec

Postprzez Flo » wtorek, 28 lut 2006, 21:30

MagdaLena napisał(a):Dobry i zdolny student na każdej uczelni się utrzyma, niezależnie od poziomu (tym bardziej w szkole naszej lokalnej), więc niech się nie czuje urażony, bo nie do niego słowo "tuman" kierowane.

a do kogo?
Flo
Arcymistrz

Postprzez qrczak » wtorek, 28 lut 2006, 21:32

MagdaLena napisał(a):Dobry i zdolny student na każdej uczelni się utrzyma, niezależnie od poziomu (tym bardziej w szkole naszej lokalnej), więc niech się nie czuje urażony, bo nie do niego słowo "tuman" kierowane.

Coś mi Twoje słowa wyglądają na odwracanie kota ogonem, najpierw wrzuciłaś wszystkich studentów tej szkoły do jednego worka z napisem tuman, a teraz pod wpływem krytyki kilku postanowiłaś(eś) z tego worka wyjąć żeby było dobrze. Zupełnie zaprzeczasz sensowi swojego poprzedniego posta o tumanach.

[ Dodano: 2006-02-28, 21:32 ]
postanowiłas miało być.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez MagdaLena » wtorek, 28 lut 2006, 21:39

Robicie z igły widły. Napisałam prawdę, że do tej szkoły chodzą tumany, za których dyplomem stoi tylko i wyłącznie kasa, nie napisałam, że wszyscy tam są tumanami.
MagdaLena
Bywalec

Postprzez Flo » wtorek, 28 lut 2006, 21:39

MagdaLena napisał(a):Robicie z igły widły. Napisałam prawdę, że do tej szkoły chodzą tumany, za których dyplomem stoi tylko i wyłącznie kasa, nie napisałam, że wszyscy tam są tumanami.

argumenty, konkrety, kto konkretnie jest tumanem?
Flo
Arcymistrz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze