MagdaLena napisał(a):ach, nie rodzicie dzieci, to do wojska chociaż moglibyście iść, a nie wymigiwać się
wolisz miec chlopa po wojsku czy chlopa po studiach?
markolimp napisał(a):hmm jak pamietacia na poczatku maja zalozylem posta o tym ze ide do wojska i wlasnie wyszedlem juz jestem marynarzem rezerwy bylo calkiem fajnie byly lepsze i gorsze momenty z kalacha i pm strzelalem z ostrej granatem rzucalem poligon 5 dnioy i marsze 25 km przerzylem wiec jestem jak najbardziej facetem facet bez wojska to dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kazió napisał(a):markolimp napisał(a):hmm jak pamietacia na poczatku maja zalozylem posta o tym ze ide do wojska i wlasnie wyszedlem juz jestem marynarzem rezerwy bylo calkiem fajnie byly lepsze i gorsze momenty z kalacha i pm strzelalem z ostrej granatem rzucalem poligon 5 dnioy i marsze 25 km przerzylem wiec jestem jak najbardziej facetem facet bez wojska to dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tylko pamietam jak pisales posta : jak wywinac od woja
FiDo napisał(a):ja wiem czy dziwne? czlowiem ma prawo zmienic zdanie
markolimp napisał(a):ps. kauczu strzelales z ostrej amunicji z kałacha z PM-A rzucales granatami , przeszedles 45 km na nogach w lesie, w nocy , z pelnym oporzadzeniem wazacym ok 40 kg jezeli nie to polecam jezeli myslisz ze wiesz na co ciebie stac i do czego jestes zdolny to uwierz mi mylisz sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

markolimp napisał(a):to fakt to byla obawa przed tym wszystkim co sie slyszalo o wojsku itp bylo ciezko ale mineło. jezeli ktos dostanie bilet moge powiedziec ze nie ma czego obawiac. mozna trafic na fajnych ludzi np u mnie byl facet ktory mial ukonczone studia i poszedl do wojska poniewaz chcial juz zostac na zawodowego bardzo , duzo chlopakow jest z malutkich miasteczek , wsi , gdzie nie ma perspektywy nie ma pieniedzy bo nikt w domu nie pracuje. nie ma pieniedzy. A oni sami rowniez nie maja zadnych szans na znalezienie pracy po szkole sredniej. Nie stac ich na studia bo bieda w domu az piszczy i ida do wojska z mysla ze moze im sie uda zostac bede mieli prace i jakies perspektywy no i przez 10 misiecy nie musza sie martic o spanie, jedzenie , pieniadze dla wielu jest to jedyne wyjscie zeby jakos sobie dac rade poniewaz po wyjsciu dostaja odprawke i roczego kuronia co zawsze jest jakim zastrzykiem pieniedzy moga pomyslec o nauce bo beda mieli juz te 400 zl miesiecznie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości