miejski PiS

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Vin » środa, 22 lut 2006, 12:37

Skoro nie ma konkretów, tylko same plotki i bzdury - to nie szkoda nerwów i czasu na ustosunkowywanie się do nich ?
Vin
Uzależniony

Postprzez Foreigner » środa, 22 lut 2006, 12:47

Wybory w PiS'ie obchodza sporo gdyz od nich zalezalo poparcie dla dziadziunia jako kandydata na prezydenta miasta.
Mozesz mowic rozne rzeczy wiadomo jednak, ze twoj ojciec zrobil jak zrobil (cichaczem bez wiedzy pana Antoniego wprowadzil 7 czlonkow). Dlaczego tak zrobiono kazdy wie. Pan Antoni mial przewage w PiS'ie i nie dopuscilby do katastrofy jaka jest startowanie na kolejna kadencje naszego stryczalego HB. Jako, ze pan HB i posel Cz. Hoc sie bardzo lubia (co nie jest zadnym przestepstwem zaznaczam :]) cos trzeba bylo z ty6m zrobic. W taki sposob posunieto pana Antoniego Storczyka (panowie Cz. Hoc i HB wiedzieli ze jest to honorowy czlowiek i nie pojdzie na takie uklady). Nie ma co tu owijac w bawelne czy siac niepewnosc i. Tak bylo. Czy jest to sprzeczne z statutem tej wspanialej jedynej i niepowtarzalnej partii wodzowskiej (partii duce) nie wiem bo nie dosatalem na moje wczesniejsze pytanie odpowiedzi (pan HO!HO! jak zwykle zmienilk temat atakujac). Jedno jest pewne zamieniono czlowieka z klasa na starego ale jakze lubianego przez Cz. H. HB.
Foreigner
Weteran

Postprzez Demurrer » środa, 22 lut 2006, 13:09

Wybory w PiS'ie obchodza sporo gdyz od nich zalezalo poparcie dla dziadziunia jako kandydata na prezydenta miasta.

No i mamy odpowiedź na przyczyne tego całego zamieszania. Chodzi tylko o to.

Kod: Zaznacz cały
Mozesz mowic rozne rzeczy wiadomo jednak, ze twoj ojciec zrobil jak zrobil (cichaczem bez wiedzy pana Antoniego wprowadzil 7 czlonkow).

Co za bzdurny zarzut. Członkiem się jest wtedy kiedy się nim zostanie zgodnie z procedurami wskaznym w statucie. Nie ma innej drogi. Co to za kryterium czyjejś wiedzy, bądź jej braku? Po drugie brak takiej wiedzy jest tylko Twoim przypuszczeniem.

Kod: Zaznacz cały
Czy jest to sprzeczne z statutem tej wspanialej jedynej i niepowtarzalnej partii wodzowskiej (partii duce) nie wiem .

Skoro nie wiesz, to po co w ogóle się wypowiadasz. Tym bardziej w tonie wszechwiedzącego? Statut jest najważniesjzy. Może w Twoje partii jest inaczej.

Zgodnie ze statutem zostali przedstawienie kandydaci do zarządu, a wśród nich był też Pan Storczyk, ale zrezygnował z kandydowania. Wśród kandydatów był tez jego najbliższy współpracownik. Też zrezygnował z kandydowania. O czym więc w ogóle ta rozmowa.

A to że niektórym osobom nie podoba się takie, a nie inne rozstrzygnięcie, to jeszcze nie ozancza, że jest ono w jakimkolwiek zakresie wątpliwe.

[ Dodano: 22 Luty 2006, 16:35 ]
Vincenta napisał(a):Skoro nie ma konkretów, tylko same plotki i bzdury - to nie szkoda nerwów i czasu na ustosunkowywanie się do nich ?

Masz rację. Dlatego generalnie staram się nie reagować, bo gdyby musiał odpowiadać na każdą bzdurę, to życia by nie wystarczyło. Ale czasami naprawdę trudno wyrobić.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Gargamel » środa, 22 lut 2006, 16:47

Foreigner zaczynasz dokonywać nieuzasadnionych porównań,plotkujesz,oczerniasz,wprowadzasz w błąd.Ja sądzę ,że A. Storczyk jest staszy od Henryka Bieńkowskiego.Jakoś dziwnie nam wszystkim próbuje się tu na forum wmówić ,że człowiek im starszy tym mniej wie,tym mniejszą ma wartość.Wybaczcie, ale to tylko slogan wymyślony na potrzeby określonych ludzi,to bzdura ociekająca obłudą i wręcz głupota.Takie wypowiedzi mają tylko i wyłącznie na celu deprecjonować pozycję prezydenta w nadchodzących wyborach.To,że bloosman dołączył do tego stadka warczących na prezydenta to się nie dziwię..no ale Vincenta.A może o wojenkach w platformie,Sld porozmawiacie.
Gargamel
Ważniak

Postprzez Vin » środa, 22 lut 2006, 17:20

Gargamelu - co znowu ja zawiniłam, hę ?
Przecież napisałam, że pan Bieńkowski wygra wybory. Nie ma żadnego przeciwnika. Nikt nie jest w stanie obecnego prezydenta zdetronizować.
Vin
Uzależniony

Postprzez Demurrer » środa, 22 lut 2006, 17:26

Gargamel napisał(a):Foreigner zaczynasz dokonywać nieuzasadnionych porównań,plotkujesz,oczerniasz,wprowadzasz w błąd.Ja sądzę ,że A. Storczyk jest staszy od Henryka Bieńkowskiego.Jakoś dziwnie nam wszystkim próbuje się tu na forum wmówić ,że człowiek im starszy tym mniej wie,tym mniejszą ma wartość.Wybaczcie, ale to tylko slogan wymyślony na potrzeby określonych ludzi,to bzdura ociekająca obłudą i wręcz głupota.Takie wypowiedzi mają tylko i wyłącznie na celu deprecjonować pozycję prezydenta w nadchodzących wyborach.

Masz rację Gargamelu. To taka opracowana taktyka. W każdym poście pewne osoby muszą zawsze użyć słowa "dziadziunio" lub w inny sposób podkreślić, ze prezydent jest "starszy".

Nie muszę wyjaśniać jakie środowisko tę taktykę wymyśliło i komu ma ona służyć, na zasadzie kontrastu.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » środa, 22 lut 2006, 18:15

Długoimienny napisał(a): Sprawa jest jasna: przeciwnikom HB nie podoba się, że poseł rozdaje karty w PiS-ie, bo to jest jednoznaczne z tym, że HB będzie kandydatem na prezydenta. .

Dokładnie.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez padalec » środa, 22 lut 2006, 19:58

Ja już od tygodnia piję zdrowie pana posła.
padalec
Dyskutant

Postprzez kgg0000 » środa, 22 lut 2006, 22:09

co do 7 członków "w ostatniej chwili wprowadzonych":

z moich informacji wynika że 1 z 7 deklaracje złożył rok temu,
a następnych 2 - pół roku temu.
Więc przyznam się szczerze że nie widzę w tym jakiś supertajnych i cwaniackich posunięć.
A co do samego p.Storczyka i p.Hoca - chyba logiczne jest to że jak mamy posła kołobrzeskiego z pisu to będzie on przewodniczył w kołobrzegu... przynajmniej dla mnie to logiczne.
Wydaje mi się że więcej w tym pożywki dla prasy niż jakiejkolwiek super extra informacji.
kgg0000
Twardziel

Postprzez Easy Rider » środa, 22 lut 2006, 22:12

Demurrer napisał(a):
Gargamel napisał(a):Foreigner zaczynasz dokonywać nieuzasadnionych porównań,plotkujesz,oczerniasz,wprowadzasz w błąd.Ja sądzę ,że A. Storczyk jest staszy od Henryka Bieńkowskiego.Jakoś dziwnie nam wszystkim próbuje się tu na forum wmówić ,że człowiek im starszy tym mniej wie,tym mniejszą ma wartość.Wybaczcie, ale to tylko slogan wymyślony na potrzeby określonych ludzi,to bzdura ociekająca obłudą i wręcz głupota.Takie wypowiedzi mają tylko i wyłącznie na celu deprecjonować pozycję prezydenta w nadchodzących wyborach.

Masz rację Gargamelu. To taka opracowana taktyka. W każdym poście pewne osoby muszą zawsze użyć słowa "dziadziunio" lub w inny sposób podkreślić, ze prezydent jest "starszy".

Nie muszę wyjaśniać jakie środowisko tę taktykę wymyśliło i komu ma ona służyć, na zasadzie kontrastu.

A co do określeń typu dziadziunio, to nie chodzi tutaj o wiek ale o staż rządzenia - władza deprawuje , co za dużo to nie zdrowo, trzeba nowej krwi pora na zmiany.
Ostatnio edytowano czwartek, 1 sty 1970, 01:00 przez Easy Rider, łącznie edytowano 1 raz
Easy Rider
Terminator

Postprzez kgg0000 » środa, 22 lut 2006, 22:24

chodzi mi o to że ja też mogę złożyć deklarację do pisu ale to nie znaczy że jestem w pisie. mogę złożyć deklarację w SLD ale póki nie poinformują pisemnie mnie że jestem już członkiem to nim nie jestem.
Prosty mechanizm.
Nie bawmy się w uznawanie czegoś za fakt jeśli nie mamy tego potwierdzenia u źródła :)
Achaja - ja w twoim poście złośliwości się nie doszukałem :P
Ostatnio edytowano środa, 22 lut 2006, 22:37 przez kgg0000, łącznie edytowano 2 razy
kgg0000
Twardziel

Postprzez Easy Rider » środa, 22 lut 2006, 22:45

Ceniłem PiS ( POWAGA) do momentu kiedy uścisneli sobie łapki z Lepperem - fuj
Easy Rider
Terminator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg