miejski PiS

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez kraall » poniedziałek, 20 lut 2006, 17:45

Demurrer napisał(a):
Długoimienny napisał(a):Nie, to nie jest cytat,

Przeczytaj krall raz jeszcze uważnie. Długi sadził swoje przemyślenia.

Może masz rację? Ale z łaski swojej odpowiedz - czy ja mając całkowicie odmienne zdane odnośnie filozofii rządzenia państwem mogę być członkiem partii Twojego Taty?
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 20 lut 2006, 17:49

kraall napisał(a):
Demurrer napisał(a):

Może masz rację? Ale z łaski swojej odpowiedz - czy ja mając całkowicie odmienne zdane odnośnie filozofii rządzenia państwem mogę być członkiem partii Twojego Taty?

Żeby być członkiem jakiejś partii trzeba akceptować jej założenia programowe. To oczywiste. Nie trzeba się jednak ze wszystkim zgadzać.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez kraall » poniedziałek, 20 lut 2006, 18:04

Demurrer napisał(a):
kraall napisał(a):
Demurrer napisał(a):

Żeby być członkiem jakiejś partii trzeba akceptować jej założenia programowe. To oczywiste. Nie trzeba się jednak ze wszystkim zgadzać.

Nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Pytałem o coś bardziej podstawowego i zasadniczego. Ale mniejsze z tym. Jako osoba bezpartyjna - jak piszesz - możesz nie wiedzieć.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 20 lut 2006, 18:15

kraall napisał(a):[
Nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Pytałem o coś bardziej podstawowego i zasadniczego. Ale mniejsze z tym. Jako osoba bezpartyjna - jak piszesz - możesz nie wiedzieć.

Filozofia rządzenia państwem zawarta jest w programie każdej partii. Jak najbardziej więc odpowiedziałem na Twoje pytanie. Ale ty nie pytasz, aby uzyskać odpowiedź. Stąd problem.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez report5 » poniedziałek, 20 lut 2006, 19:04

miejski PiS = 30, prawie nie znanych osób - jak widziałem - czy Ci ludzie mają jakis pomysł na Kołobrzeg ? mam obawy... co do ich rozeznania mówiąc delikatnie... prawo moralne i niebo gwieździste - to trochę za mało,

ps.
najnowszy model wyczynowy - mher ołowiem zbrojony z antenką gsm do pomiaru odległości - oraz dyscyplina - miotanie moherkiem -
report5

Postprzez Colberg » poniedziałek, 20 lut 2006, 19:31

Taaa... Teraz to wszyscy narzekają. Ale w takim razie - kto głosował na PiS :!: :?:
Naprawdę jasnowidztwa nie trzeba było - żeby przewidzieć to buractwo, które się teraz szerzy.

A co do meritum. Masz Długoimienny rację. Niestety. :(
Colberg
Ważniak

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 20 lut 2006, 19:42

Długoimienny napisał(a):
I ostatnia sprawa. Mam wrażenie, że twój ojciec dokonał zamachu stanu w kołobrzeskim PiS-ie, w białych rękawiczkach ma się rozumieć. Pamiętam, jak podobne numery robiło lokalnym działaczom SLD w 2002 r. I co? Ludzie wypisywali się z tej partii, bo mieli dość rządów twardogłowych i bycia maszynką do akceptowania pomysłów i decyzji przywożonych ze Szczecina czy z Warszawy. PiS kołobrzeski czeka to samo. To kwestia czasu. Tylko, że teraz średnia wieku w tej partii w Kołobrzegu i jej Zarządzie to 50 lat i najcenniejsi ludzie zostali odstawieni do konta. Bo jak trzeba było pracować na PiS, to był tylko Storczyk. Przez 4 lata PiS nie istniał w tym mieście, utrzymywał go kierownik Antoni. Hoc robił swoją politykę wyborczą, tylko. Teraz przejął to "wielki budowniczy" Hoc, bo trzeba rozdać karty przed wyborami i on chce trzymać na tym rękę. Ja to rozumiem, bo znam zasady działania partii politycznych. .

Jaki zamach stanu? Kulis się za dużo naczytałeś.

Ja wiem, że wolelibyście tymczasowego pełnomocnika dożywotnio.

Prawda jest taka. Larum podnieśli wszyscy, którym silny PiS jest nie na rękę. Im bardziej w was się gotuje, tym bardziej jest dla mnie oczywiste, że zmiany były niezbędne.

[ Dodano: 20 Luty 2006, 19:44 ]
Długoimienny napisał(a): Przez 4 lata PiS nie istniał w tym mieście,

No to rzeczywiście komplement pod adresem poprzednich władz. Sam sobie chyba odpowiedziałeś na swe wątpliwości.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez padalec » poniedziałek, 20 lut 2006, 20:07

pis -------------
--------------------------------
edit padalec hamuj się ok
j0shu4
Ostatnio edytowano czwartek, 1 sty 1970, 01:00 przez padalec, łącznie edytowano 1 raz
padalec
Dyskutant

Postprzez Vin » poniedziałek, 20 lut 2006, 20:27

Demurrer napisał(a):Prawda jest taka. Larum podnieśli wszyscy, którym silny PiS jest nie na rękę. Im bardziej w was się gotuje, tym bardziej jest dla mnie oczywiste, że zmiany były niezbędne.

Jaki silny PiS ?!
Gdyby PiS był silny to w koalicję z LPR, z Samoobroną i z Kosciołem by nie wchodził, tak ?
Vin
Uzależniony

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 20 lut 2006, 20:28

Vincenta napisał(a):
Demurrer napisał(a):Prawda jest taka. Larum podnieśli wszyscy, którym silny PiS jest nie na rękę. Im bardziej w was się gotuje, tym bardziej jest dla mnie oczywiste, że zmiany były niezbędne.

Jaki silny PiS ?!
Gdyby PiS był silny to w koalicję z LPR, z Samoobroną i z Kosciołem by nie wchodził, tak ?

Tak Vincento, masz rację.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez report5 » poniedziałek, 20 lut 2006, 20:31

silna parta = większośc w parlamencie
słaba partia = stan obecny - wszyscy sie kłócą i kradną -
oczywiście silna ale demokartycznym zwyciestwem
report5

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 20 lut 2006, 20:33

report5 napisał(a):silna parta = większośc w parlamencie
słaba partia = stan obecny - wszyscy sie kłócą i kradną -
oczywiście silna ale demokartycznym zwyciestwem

jest zła ordynacja. dlatego takie problemy.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez padalec » poniedziałek, 20 lut 2006, 20:45

A o co cho z tą ordynacją? Złej baletnicy gacie przeszkadzają w gotowaniu. Nawet mr. Lagju i dHont nie pomoże.
padalec
Dyskutant

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 20 lut 2006, 20:51

padalec napisał(a):A o co cho z tą ordynacją? Złej baletnicy gacie przeszkadzają w gotowaniu. Nawet mr. Lagju i dHont nie pomoże.

Zobacz wyniki do senatu.
Demurrer
Gwiazdor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg