Zakonnik u władzy

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez astic » poniedziałek, 20 lut 2006, 10:34

No cóż to było wiadome wtedy kiedy prężnie kroczyliśmy do urn wyborczych. Wygrała większość, to mają co chcieli. Wcześniej śmiali się z tego tylko przeciwnicy zespołu Pis Brothers, a teraz śmieją już się z nas za granicą ciekawe co dalej nas czeka…………….
astic
Mistrz klawiatury

Gadu-Gadu: 1821978

Postprzez ewe » poniedziałek, 20 lut 2006, 10:45

Nie widzę w tym nic dziwnego ,że Ryzyk przechadza się po korytarzach Prezydenckich . Ten pałac owiedza nieraz setka osób i nie wszyscy są związani z obozem rządzącym . Szukacie taniej sensacji na siłę.
ewe
Gwiazdor

Postprzez astic » poniedziałek, 20 lut 2006, 10:58

ewe napisał(a):Nie widzę w tym nic dziwnego ,że Ryzyk przechadza się po korytarzach Prezydenckich . Ten pałac owiedza nieraz setka osób i nie wszyscy są związani z obozem rządzącym . Szukacie taniej sensacji na siłę.

Z tą różnicą że to nie chodzi o to czy on się przechadza po pałacu. Ten człowiek decyduje kto może być ministrem kto nie, sporządził listę polityków nie chcianych o których mówi że są komunistami albo żydami co powie tak się zaczyna dziać. No co to ma być !!!!
To jest śmiech na sali !!!!
astic
Mistrz klawiatury

Postprzez U-S » poniedziałek, 20 lut 2006, 11:50

To co przytoczył Długoimienny jest niepokojącym sygnałem. Jestem katoliczką, praktykującą, ale uważam,ze polityki nie powinno łączyć się z kościołem. O.Rydzyk to szara eminencja, ma ogromny wpływ na władzę w kraju i na siłę nawróci wszystkich na odpowiednią wiarę, dojdzie do tego, ze wprowadzi specjalny podatek na Radio Maryja, skieruje wszystkich na odnowę moralną itp. Mam czarne myśli... Ale nie lekceważmy tych artykułów z włoskich czasopism. Nawet za granicą o tym piszą... :shock:
U-S
Weteran

Postprzez Joey » poniedziałek, 20 lut 2006, 11:57

a artykuł ten będzie traktowany jako kolejny "atak na Radio Maryja " wrrrrrrrrr :evil: :evil: :evil:
Joey

Postprzez astic » poniedziałek, 20 lut 2006, 12:03

A jak wiemy wyznawcy ojca R. są pokojowo i życzliwie nastawieni do ludzi :lol: :lol: :lol: Przykład
astic
Mistrz klawiatury

Re: Zakonnik u władzy

Postprzez Hayes » poniedziałek, 20 lut 2006, 12:30

Długoimienny napisał(a):Oto ciekawostka:

"Zakonnik u władzy" - pod takim tytułem prestiżowy włoski dziennik "Il Sole - 24 Ore" .

Jakaś dobra ta gazeta, trzeba będzie się przerzucić na włoską prasę, bo w naszej niedługo będzie cenzura, albo w ogóle zostanie tylko "N(W)asz Dziennik" :roll:
Hayes
Dyskutant

Postprzez BLAaa » wtorek, 21 lut 2006, 11:45

Ciekawi mnie jakie moga byc faktyczne oddziaływania ojca dyrektora, na procesy tworzenia przepisów? Interesuje mnie jakiś konkretny przykład.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez qrczak » wtorek, 21 lut 2006, 12:16

BLAaa napisał(a):Ciekawi mnie jakie moga byc faktyczne oddziaływania ojca dyrektora, na procesy tworzenia przepisów? Interesuje mnie jakiś konkretny przykład.

Poczekamy aż dojdzie do tworzenia nowych lub zmiany obowiązujących przepisów dotyczących mediów. :wink:
To będzie chyba prawdziwy sprawdzian.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » wtorek, 21 lut 2006, 12:48

Złudzeń nie mam, ale ciekawi mnie to. Mysle o czymś mocnym, np. zmianami podatkowymi, czy cós.
BLAaa
Uzależniony

re

Postprzez Malkontent » wtorek, 7 mar 2006, 10:39

BLAaa napisał(a):Ciekawi mnie jakie moga byc faktyczne oddziaływania ojca dyrektora, na procesy tworzenia przepisów? Interesuje mnie jakiś konkretny przykład.

Chcesz konkretów??
Proszę bardzo: wysłanie samochodu służb. ministra po O. Rydzyka.
Postuluje się usankcjonować obowiązek służenia taborem rządowych limuzyn wg uznania wieszcza narodu
Pozdrawiam :]
Malkontent
Rozgrzewa się

Postprzez blawatek-blu » wtorek, 7 mar 2006, 20:14

Dziwi mnie że kościół nie zrobi raz na zawsze porządku z o. Rydzykiem. Dlaczego ludzie z rządu nie utrzymują kontaktu z naprawdę wartościowymi i mądrymi ludźmi kościoła? Wysłanie samochodu służbowego do o. Ryzyka było prowokacją dziennikarską, inna sprawa że został w ogóle wysłany. Pamiętajmy że nie tylko PiS tak ściśle utrzymuje kontakty z wyżej wymienionym, LPR i Samoobrona również. Starsi ludzie już tyle razy zawiedli się na ludziach rządzących krajem, znaleźli sobie powiernika, człowieka który wykorzystuje ich naiwność i prostolinijność.
blawatek-blu
Twardziel

Następna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze