kulA napisał(a):komornik, o ile sie nie myle, byl wyslany przez polska akademie filmowa do konkursu oskarow ale nominacji w koncu nie zdobyl, byl tylko naszym kandydatem do nominacji
Flo napisał(a):kulA napisał(a):komornik, o ile sie nie myle, byl wyslany przez polska akademie filmowa do konkursu oskarow ale nominacji w koncu nie zdobyl, byl tylko naszym kandydatem do nominacji
i dobrze ze nie zdobyl, bohater ktory przechodzi z gory przewidziana przemiane w dobrodusznego jegomoscia jest zenujacy.
Z gory wszystko bylo wiadome w tym filmie.

FiDo napisał(a):Flo napisał(a):kulA napisał(a):komornik, o ile sie nie myle, byl wyslany przez polska akademie filmowa do konkursu oskarow ale nominacji w koncu nie zdobyl, byl tylko naszym kandydatem do nominacji
i dobrze ze nie zdobyl, bohater ktory przechodzi z gory przewidziana przemiane w dobrodusznego jegomoscia jest zenujacy.
Z gory wszystko bylo wiadome w tym filmie.
strasznie uplycasz ten film, Flo
qrczak napisał(a):Ja wiem czy to jest takie spłycanie, ja tez jak do niego siadałem miałem jakieś takie przeczucie że on stanie się dobrym człowiekiem. Niemniej film dobry.
FiDo napisał(a):qrczak napisał(a):Ja wiem czy to jest takie spłycanie, ja tez jak do niego siadałem miałem jakieś takie przeczucie że on stanie się dobrym człowiekiem. Niemniej film dobry.
ale mi nie chodzi o ta przemiane. film ma glebsza symbolike. pomijam sama przemiane, bo to rzeczywiscie bylo plytkie.
? Facet po prostu chciał uczciwie i rzetelnie wypełniać swoja prace. A że nie mógł bo mu przeszkadzali zwierzchnicy postanowił walczyć z systemem. Fakt że praca nie godziwa i do uprawiania tego zawodu trzeba wyzbyć się uczuć ale to normalna praca. Nie można tylko nasyłać komorników na cwaniaków, manipulatorów i zakłady pracy zalegające z wypłatą. Prawo powinno być równe dla każdego....Nash Johnson napisał(a):LUDZIE!!!
Dlaczego wy macie tendencję do zbaczania z tematów dancyh postów! Przeciez ja pisalem zupelnie o czym innym! Wy wyskakujecie z przekazem filmu, astic to juz we ogole, zrobil interpretacje dziela i jeszcze na dodatek bilans współczesnego spoleczenstwa!
Przeciez ja pisalem zupelnie o czym innym a nikt do mojej wypowiedzii nie nawiazal! To ze w temacie posta jest tytul filmu nie znaczy ze oczekuje waszych wrazen po obejzeniu albo interpretacji zachowania glownego boahtera!
Czytajmy uwaznie to co piszemy i starajmy sie siebie zrozumiec!
? Jeżeli tak to zapraszam na http://www.filmweb.pl tam je3st mnóstwo takich wypowiedzi......astic napisał(a):
O ludzie. Ok masz co chciałeś film mi się podobał może nie był zaskakujący ale znośny do obejrzenia. Czy to cię satysfakcjonuje? J .
Θζη♥χτΔDemurrer napisał(a):astic napisał(a):
O ludzie. Ok masz co chciałeś film mi się podobał może nie był zaskakujący ale znośny do obejrzenia. Czy to cię satysfakcjonuje? J .
Astic, Ty chyba rzeczywiscie nie przeczytałeś pierwszego posta Nasha.
Nash Johnson napisał(a):ale mi chodzilo o to, ze ten film ukazywal Polskę jako dżunglę! na prawdę nie bylo w tym filmie spojrzenia kogoś innego,ukazywał tę najgorszą stronę naszego kaju! i chodzi mi o to co sobnie pozniej ludzie w swiecie mysla o Polsce po obejrzeniu takiego filmuΘζη♥χτΔ
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość