Horror na Matejki

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez kraall » czwartek, 9 lut 2006, 21:05

Report5 - oglądałem i myślę, że nad Twoją głową zawisły czarne chmury.
Nie zdziwię się, jak przyjdzie Ci szukać roboty poza Kołobrzegiem.
Ciągle wkładasz łapy między drzwi i chyba teraz już Ci je przytrzasną,
Od jutra masz jak się spodziewam zakaz wstępu do Urzędu Miasta.
Jak będziesz głodny daj znać - gwarantuje gorący kubek.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Vin » czwartek, 9 lut 2006, 21:06

Ja również wesprę ciepłym posiłkiem.
Vin
Uzależniony

Postprzez report5 » czwartek, 9 lut 2006, 21:17

dzięki za dobre słowo - jest tak, że dogaduje się z HB, z posłami Czesławem i Sebastianem, z Piotrem rzecznikiem - na ogół - dochodzimy do porozumienia ale pzrecież - nie rozmawiamy codzienie - nie ma takiej możliwości - póxniej do głosu dochodzą doradcy i raptem okazuje się ze jestem wrogiem - idę jutro do HB pogadać - jak mnie przyjmie oczywiście - bo jak go nakręcili na niwnawiśc... i wrogośc to będe musiał odczekąć aż mu minie...
report5

Postprzez Flo » czwartek, 9 lut 2006, 21:35

jak juz zaczynacie pieprzyc o polityce to ja tylko powiem ze na Matejki tuz obok jest nowa fajna hurtownia elektryczna :)
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Vin » czwartek, 9 lut 2006, 21:36

No co Ty. Przyjmie Ciebie. Powie : przepraszam mieszkańców, zaskoczyła nas ta sytuacja, osobiście dopilnuję żeby pomóc tym ludziom, gdybym wiedział to na pewno w nocy bym tam pojechał, zaszło nieporozumienie/niedopowiedzenie, służby : straż/policja nie poinformowała nikogo z UM, być może nie wiedzieli, że mogą do kogoś zadzwonić w nocy, ale zajmę się tym osobiście i poinformuje służby kogo w takich sytuacjach powiadomić. Mamy koce, śpiwory, mamy gdzie przenocować takie osoby, także jeśli jeszcze kiedykolwiek dojdzie do takiej tragedii na pewno zadziałamy błyskawicznie. Jeszcze raz przepraszam tych ludzi. Bardzo mi przykro. Rozumie żal tych ludzi. Już podjelismy pewne kroki, MOPS im zaoferował pomoc, w niedługim czasie znajdziemy dla nich mieszkania. Nie zostaną sami z tym problemem.

A co do noclegów - to przecież w MECu maja nawet pokoje, które w takich sytuacjach mogą udostępnić. Można w nocy takie osoby zapakować do samochodu i przeiweźć na przykład własnie do MECu.
Vin
Uzależniony

Postprzez report5 » czwartek, 9 lut 2006, 21:40

okis - chodzi o to, żeby to się nie powtórzyło....
report5

Postprzez ewe » czwartek, 9 lut 2006, 22:21

Ja myślę ,że to ci ludzie powinni po prostu przyjść do wice i sprawę przedstawić ,a nie tylko ubolewania . Każdy urząd ma odpowiednie procedury i po takim sygnale reaguje . NIe mogą przecież urzędnicy latać po mieście i szukać komu pomóc.
ewe
Gwiazdor

Postprzez qrczak » czwartek, 9 lut 2006, 22:37

ewe napisał(a):Ja myślę ,że to ci ludzie powinni po prostu przyjść do wice i sprawę przedstawić ,a nie tylko ubolewania . Każdy urząd ma odpowiednie procedury i po takim sygnale reaguje . NIe mogą przecież urzędnicy latać po mieście i szukać komu pomóc.

Mylisz się powinni przeczuć że będzie pożar akurat wtedy i akurat tam.
Wydaje mi sie że sprawę zawaliła i Policja i Straż Pożarna, przyjechali zrobili co mieli zrobić i pojechali zostawiając ludzi samych sobie, teraz widać jak jesteśmy przygotowani na jakieś poważniejsze zagrożenia.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez kraall » czwartek, 9 lut 2006, 23:37

ewe napisał(a):Ja myślę ,że to ci ludzie powinni po prostu przyjść do wice i sprawę przedstawić ,a nie tylko ubolewania . Każdy urząd ma odpowiednie procedury i po takim sygnale reaguje . NIe mogą przecież urzędnicy latać po mieście i szukać komu pomóc.

Oczywiście, urzędniczki nie mogą biegać po mieście. Nie starczy im na to czasu między jedną kawą a drugą. No i jeszcze te piękne paznikcie. :P
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Wirnik » piątek, 10 lut 2006, 00:27

...tak se mysle ze r5 dał sie podpuścic !!!...byla gatka ze stali w ogrodzie, ale nikt tego tematu z poszkodowanych /tylko r5/ nie podnosil...wydaje mi się ze chodzi tu tylko o przydział nowego mieszkania poszkodowanym /nie umiejszając tragedii ! / ...widac bylo jak koncentrowali sie nad tym zeby uwypuklic jedynie zniszczenia tego budynku....
Wirnik
Dyskutant

Postprzez Wirnik » piątek, 10 lut 2006, 00:43

...a jeszcze jedno do r5...program i interwencja słuszna i właściwa...tylko brak koncentratu...troszeczkę to bylo rozwiązłe /gdzie bys dostal tyle czasu antenowego - tylko w TKK bo kazda produkcja zapycha czas antenowy - no niestety ! /...a i odnioslem wrazenie ze nie przyjmujesz pewnych argumentów i faktów podczas programu...wyglądalo to tak: uparłes sie na tego biednym wice a nie doszukiwales sie rozwiązan na przyszlość /wlasciwa organizacja instytucji odpowiedzialnych wobec tego typu klęsk ! /....
...ale dalej popieram twoje działania dziennikarskie a moje spostrzezenia mozesz olac...ale nie po to to piszę...czesc i powodzenia
Wirnik
Dyskutant

Postprzez ten obcy » piątek, 10 lut 2006, 03:09

Tutaj tez Report wami manipuluje. W audycji nie chodziło mu o rozwiązanie problemu, tylko o dokopanie Urzędowi. Przecież numer 112 powinien wszystko rozwiązać. Dlaczego policjanci, ani strażacy-ratownicy nie zajęli się ludźmi? Oto jest pytanie. Report jedzie bez trzymanki a naczelny Gall nie panuje nad firmą. Że też zawsze do kablówki trafiają jakieś chwieje w stylu Reporta, a pamiętamy też innych.... Czy to selekcja negatywna?
ten obcy
Bywalec

Postprzez Foreigner » piątek, 10 lut 2006, 07:37

0wn4g3 napisał(a):
ten obcy napisał(a):[...]Dlaczego policjanci, ani strażacy-ratownicy nie zajęli się ludźmi? Oto jest pytanie.

Bo Mr. Sobczak powinien tknięty nagłym przeczuciem zerwać się w środku nocy, chwycić koce, namioty i koksownik, które trzyma "na wszelką okoliczność" pod łóżkiem i zap*#@%alać na miejsce zdarzenia...
Od udzielania pierwszej pomocy są służby ratownicze a nie prezydent, vice, czy jakiś ministe... Ludzie, ogarnijcie się.
report5 napisał(a):Nie ma nikogo z władz, nikogo z MOPS-u, nikogo że sztabu kryzysowego.

Masz, Jarek rację. Powinni jeszcze komandosów GROMu na spadochronach spuścić...

Swieta racja. Natomiast ludzik ze sztabu kryzysowego mogl tam byc. Nie jest to moze grom :] ale pewnie wtedy taka osoba znalazlaby miejsca noclegowe dla poszkodowanych. Reasumujac pewna przesada w gnojeniu magistratu byla widoczna. Powiedzcie skad ci biedni ludzie maja wiedziec kiedy wybuchnie pozar :?: skoro nikt tego nie wie.
Foreigner
Weteran

Postprzez kraall » piątek, 10 lut 2006, 09:50

Problem, jest chyba w rozróżnieniu skali.
Katastrofa a incydent.
Katastrofa to odpowiedzialność miasta.
Incydent to odpowiedzialność administratora.
W gablotach wiszą gdzie dzwonić w razie...
kraall
Mistrz klawiatury

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg