Nie wiem. Tak jakoś mnie wyszło.
Dopiero zauważyłam, że zmieniłeś nick.
samo się stało?Demurrer napisał(a):Vincenta napisał(a):Nie wiem. Tak jakoś mnie wyszło.
Dopiero zauważyłam, że zmieniłeś nick.
Też właśnie zauważylem.
pluskwa napisał(a):Vincento, nie mam pojęcia jakiej odpowiedzi spodziewasz się, ale tak, praktykującego chrześcijanina okładka miała prawo (mogła) obrazić. Tylko że, znowu wracamy do punktu wyjścia. Okładka Hustlera powstała w amerykańskim (protestanckim) kręgu kulturowym i nie ma nic wspólnego z islamem.
Vincenta napisał(a):pluskwa napisał(a):Vincento, nie mam pojęcia jakiej odpowiedzi spodziewasz się, ale tak, praktykującego chrześcijanina okładka miała prawo (mogła) obrazić. Tylko że, znowu wracamy do punktu wyjścia. Okładka Hustlera powstała w amerykańskim (protestanckim) kręgu kulturowym i nie ma nic wspólnego z islamem.
Czyli muzułmanina karykatura Mahometa też mogła obrazić.
Demurrer napisał(a):Vincenta napisał(a):pluskwa napisał(a):Vincento, nie mam pojęcia jakiej odpowiedzi spodziewasz się, ale tak, praktykującego chrześcijanina okładka miała prawo (mogła) obrazić. Tylko że, znowu wracamy do punktu wyjścia. Okładka Hustlera powstała w amerykańskim (protestanckim) kręgu kulturowym i nie ma nic wspólnego z islamem.
Czyli muzułmanina karykatura Mahometa też mogła obrazić.
Oczywiście.
o co ci chodziło?Vincenta napisał(a):Dobrnęliśmy do końca ? Nareszcie.
4 lutego napisałem coś takiego: Wysłany: 2006-02-04, 20:24 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry
Temat miał dotyczyć szacunku dla wiary. Wycieczki polityczne nie mają zadnego znaczenia i są nie na miejscu. Dotyczy to wszystkich i każdej opcji. Jeżeli chcecie można porównywać fundamentalizm islamski z, naszczęście historyczną juz Inkwizycją, ale czy ma to sens? W każdej religii zdarzają się ekstremiści. Co my tak naprawdę wiemy o islamie? link: http://www.planetaislam.com/jezus/jezus.html . W jakimś stopniu wszyscy jesteśmy karmieni stereotypami. I na koniec. Nie życzę sobie kpin z chcrześcjaństwa i nie zamierzam obrażać przekonań innych. Każdy ma prawo do szacunku dla własnego wyznania.
Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości