"Rz" ma wydrukować karykatury Mahometa

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez wredniak » wtorek, 7 lut 2006, 23:29

Moze teraz krotka odpowiedz dla pana HO!HO!
Masz bardzo ciekawy sposob myslenia.
Syn czlowieka= Czlowiek, Syn Boga = Bog to rowniez Syn krola =Krol. Drogi ekspercie w sprawach wszelkich powiedz angolowi, ze Karol jest krolem. :!: :lol:
Umiejetnosc bezmyslnego zacytowania Katechizmu nie czyni z nikogo religioznawcy. :!:
Zarzucasz mi ze za kazdym razem chce cos "ugrac politycznie".
Kompletna bzdura. Przeciez to TY zaistniales na forum wlasnie tylko z tego powodu. :!: /masz jednak tupet/.
Oskarzasz mnie,ze mieszam religie z polityka. Tylko slepy lub glupi nie widzi, ze obecnie w Polsce polityka i religia sa ze soba zwiazane.
Doskonale wiesz, ze bliska Ci osoba z kolegami partyjnymi szuka poparcia u kleru i to wlasnie ona laczy z polityka religie i kosciol :!:
Nastepnym razem pomysl zanim zaczniesz pisac bzdury i osmieszac sie. Kompletnie nie rozumiesz co sie wokol ciebie dzieje a kreujesz sie na eksperta.
Probujesz innych osmieszac, odsylasz do ksiazek ,nauki a to wlasnie ty musisz jescze wiele sie nauczyc. Troche pokory.
Parafrazujac pewna kwestie - Gdyby arogancja /i nie tylko/ potrafila latac to unosilbys sie jak golabek. :!:
wredniak
Ważniak

Postprzez pluskwa » środa, 8 lut 2006, 00:39

wredniak napisał(a): ...
używaj takich argumentów, aby nikt nie mógł cię punktować ;/
pluskwa

Postprzez HO!HO! » środa, 8 lut 2006, 08:04

Szkoda atramentu na Ciebie wredniak.

Słusznie pluskwo napisałeś, ale punktowanie Go to żadna satysfakcja. Jedynie strata czasu.

Zapamiętajmy więc z tej owocnej dyskusji z wredniakiem, że Jezus jest człowiekiem, a całe chrześcijaństwo oprało się na wierze w człowieka. Brawo wredniak. Nie tylko niewiele wiesz, ale się jeszcze tego nie wstydzisz. I to jest Twój fenomen.
HO!HO!

Postprzez Vin » środa, 8 lut 2006, 08:23

A dlaczego ktoś ma punktować wredniaka ? Ty napisałeś swoje zdanie - wredniak napisał swoje. Co - tylko Ty możesz pisać co chcesz i o zgrozo uważasz, że tylko to co Ty piszesz jest prawdziwe i słuszne ? Zgadzam się z tym co wredniak napisał, kreujesz się na eksperta w każdej dziedzinie, zaistaniałeś na forum dzieki polityce, bliska Tobie osobą jest w ugrupowaniu , które szuka poparcia w kościele. Już dawno temu napisałam żebys miał więcej dystansu - szczególnie do siebie. Nie jesteś Bogiem, cudowny jesteś jedynie w oczach swoich rodziców.
I co ? Przyjemnie byc punktowanym ?
Daruj sobie odpowiedź z roześmianymi buźkami, ja wiem, że te buźki to histeryczny smiech - taka reakcja nerwowa u osób z przerosnietym ( bez powodu ) ego. Wyrosniesz z tego. Jeszcze trochę.

ekspert - człowiek , który nie myśli - on wie.
Vin
Uzależniony

Postprzez HO!HO! » środa, 8 lut 2006, 08:29

Vincenta napisał(a):A dlaczego ktoś ma punktować wredniaka ? Ty napisałeś swoje zdanie - wredniak napisał swoje. .

Nie myl własnego zdania na jakiś temat, z obiektywną wiedzą.

Podzielasz pogląd wredniaka, że według wiary chrześcijańskiej Jezus to człowiek, a nie Bóg?
HO!HO!

Postprzez Vin » środa, 8 lut 2006, 08:33

Jezus i Bóg - temat , który mnie nie interesuje. Nie chcę się rozpisywać dlaczego - jestem nie wierzę, nie praktykuję - ale ochrzczona jestem - jeśli to kogoś interesuje. Nigdy nie ciagnęło mnie w kierunku zjawisk paranormalnych i bujd na resorach.
Vin
Uzależniony

Postprzez HO!HO! » środa, 8 lut 2006, 08:38

Vincenta napisał(a):Jezus i Bóg - temat , który mnie nie interesuje. Nie chcę się rozpisywać dlaczego - jestem nie wierzę, nie praktykuję - ale ochrzczona jestem - jeśli to kogoś interesuje. Nigdy nie ciagnęło mnie w kierunku zjawisk paranormalnych i bujd na resorach.

Czytaj uważnie. Nie pytam, czy wierzysz. Nie pytam czy się interesujesz. Nie pytam, czy Jezus jest Bogiem Czytaj uważnie.
HO!HO!

Postprzez ewe » środa, 8 lut 2006, 08:41

Pytanie jest takie : dlaczego muzułmanie dopiero po pół roku od pierwszego opublikowania karykatur tak protestują ?
Może to też przypomni wielu dziennikarzom ,że za wolnością słowa idzie odpowiedzialność za to ,co się" wykłapało jęzorem".
Choć dostaliśmy po łąpkach od muzułmanów, to jednak nie powinniśmy zgadzać się z ich poglądami i potępiać ich agresywność ,a jednocześnie zrozumieć różnicę między krytyką ,a znieważeniem.
Pokazywanie ich proroka jest w islamie zabronione. Dziennikarze powinni o tym wiedzieć .
ewe
Gwiazdor

Postprzez Vin » środa, 8 lut 2006, 08:42

Pytasz czy podzielam zdanie wredniaka , że Jezus to człowiek a nie Bóg.
Nie wiem, pojęcia nie mam. Jak widzę na różnych obrazkach to Jezus wygląda jak facet - czyli człowiek. No ale skoro jest wieczny i kieruje tym wszystkim z góry to chyba jest duchem albo jakims bytem mnie nie znanym i trudnym do określenia.
Naprawdę nie wiem, dla mnie to bujdy i tyle.
Vin
Uzależniony

Postprzez HO!HO! » środa, 8 lut 2006, 08:44

Vincenta napisał(a):Pytasz czy podzielam zdanie wredniaka , że Jezus to człowiek a nie Bóg.
Nie wiem, pojęcia nie mam. Jak widzę na różnych obrazkach to Jezus wygląda jak facet - czyli człowiek. No ale skoro jest wieczny i kieruje tym wszystkim z góry to chyba jest duchem albo jakims bytem mnie nie znanym i trudnym do określenia.

To jest rozmowa nie o naszej indywidualnej wierze, ale o tym w co wierzą chrześcijanie. Moje pytanie było bardzo precyzyjne.
HO!HO!

Postprzez Vin » środa, 8 lut 2006, 08:51

HO!HO! napisał(a):Podzielasz pogląd wredniaka, że według wiary chrześcijańskiej Jezus to człowiek, a nie Bóg?

Vincenta napisał(a):Pytasz czy podzielam zdanie wredniaka , że Jezus to człowiek a nie Bóg.

HO!HO! napisał(a):To jest rozmowa nie o naszej indywidualnej wierze, ale o tym w co wierzą chrześcijanie. Moje pytanie było bardzo precyzyjne.

I chyba odpowiedziałam ? Pytanie brzmiało, czy podzielam pogląd wredniaka, że Jezus to człowiek a nie Bóg. Odpowiedziałam jak umiałam. Nie wiem czy podzielam i powtórzę dlaczego : na obrazku widzę faceta - więc jest człowiekiem, jest wieczny - to chyba jest jakimś innym bytem - nie jest człowiekiem, poza tym - dla mnie to bujdy na resorach więc może dlatego nie wiem. Moja odpowiedź brzmi : nie podzielam poglądu wredniaka ponieważ nie wiem, patrz wyżej.
A jeśli chodzi o Twoje drugie pytanie : W co wierzą chrześcijanie - też nie wiem, bladego pojęcia nie mam, każdy wierzy w co chce i sobie po swojemu chyba tłumaczy. Odpowiedź : Nie wiem w co wierzą chrześcijanie, nie jestem katechetka ani ekspertem w tym temacie ani w żadnym innym.
Vin
Uzależniony

Postprzez HO!HO! » środa, 8 lut 2006, 08:55

Vincenta napisał(a):

W co wierzą chrześcijanie - też nie wiem, bladego pojęcia nie mam, każdy wierzy w co chce i sobie po swojemu chyba tłumaczy. Odpowiedź : Nie wiem w co wierzą chrześcijanie, nie jestem katechetka ani ekspertem w tym temacie ani w żadnym innym.

Dokładnie. Ale jak nie wiesz to mówisz, że nie wiesz.

Wredniak też nie wie, ale udaje, że wie. Po czym jak z pluskwą podaliśmy mu kilka źródeł, to zamiast wycofać się z tej oczywistej pomyłki, brnie dalej i nas obraża.
HO!HO!

Postprzez ewe » środa, 8 lut 2006, 09:03

HO!HO! i VINCENTA dla was cytat :
"Wtedy powstał najwyższy kapłan i rzekł do Niego: Nic nie odpowiadasz na to, co oni zeznają przeciwko Tobie? Lecz Jezus milczał. A najwyższy kapłan rzekł do Niego: Poprzysięgam Cię na Boga żywego, powiedz nam: Czy Ty jesteś Mesjasz, Syn Boży? Jezus mu odpowiedział: Tak, Ja Nim jestem. Ale powiadam wam: Odtąd ujrzycie Syna Człowieczego, siedzącego po prawicy Wszechmocnego, i nadchodzącego na obłokach niebieskich. "
ewe
Gwiazdor

Postprzez Vin » środa, 8 lut 2006, 09:14

Brzmi jak bajka.
Vin
Uzależniony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze