To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...
przez qrczak » wtorek, 7 lut 2006, 21:31
wredniak napisał(a):Achaja, to jest obrzydliwe klamstwo, atak zydokomuny na Kosciol, wiare i swieta osobe, ojca Tadeusza.
Czarno widze dalsza kariere tych dziennikarzy.
Czemu czarno

Utrzymają się w "Fakcie". Swoja droga powinni nagrodę jakąś dostać dzięki nim się wyjaśniło kto tak naprawdę rządzi.
A nie mówiłem, że PiS to taka świętojebliwa partia

-

qrczak
- Gwiazdor
-
przez Didi » wtorek, 7 lut 2006, 23:09
-

Didi
- Rycerz forum
-
- Gadu-Gadu: 0
przez padalec » czwartek, 9 lut 2006, 22:44
own4g3 zastanawiam się czy wiesz, że żydów do PIS-u nie za bardzo przyjmują?
-
padalec
- Dyskutant
-
przez padalec » czwartek, 9 lut 2006, 22:46
homoseksualistów chyba też nie.
-
padalec
- Dyskutant
-
przez r00t » czwartek, 9 lut 2006, 23:25
0wn4g3 napisał(a):Zupełnie jak Zen. Zacznij medytować.
A na serio. Każdy boi się krytyki. W mniejszym, lub większym stopniu. Jeżeli ktoś nie boi się krytyki, to znaczy że jest zbyt ograniczony, aby zdawać sobie sprawę, że odpowiednio sformułowana krytyka może mu poważnie zaszkodzić.
Jeżeli się obawiamy ewentualnych konsekwencji, to chyba swiadczy dobrze o rozwiniętym poczuciu odpowiedzialności. Kto się nie boi konsekwencji? Ludzie bez wyobraźni?
Życie nie jest monochromatyczne...
... heh, no nie zgadzam się... kto się boi krytyki jest tchórzem. kto nie potrafi się przyznać do błędów jest ignorantem... to chyba jasne... Jeżeli obawiamy się ewentualnych konsekwencji to znaczy że nie jesteśmy pewni tego co robimy... czy robimy dobrze... konsekwencji nie trzeba się bać... trzeba je przyjmować takimi jakie są... nie ma innej drogi... bo niby jaka.. no można złapanym za rękę mówić "to nie moja ręka" owszem.. ale to nie jest domena ludzi otwartych i odważnych...
-

r00t
- Administrator
-
przez r00t » piątek, 10 lut 2006, 00:47
0wn4g3 napisał(a):Krzysiu, umiejętnie "sprzedana" krytyka jest równie niebezpieczna jak "czarne" public relations. Trąbiono na ten temat obszernie w mediach w okresie kampanii wyborczej
O przyznawaniu się do błędów nic nie pisałem.
Nie należy bać się konsekwencji? Należy je przyjmować jakimi są? Wow, twardziel jesteś.
Ja, kiedy robię coś co jest potencjalnie ryzykowne, np awaryjne zatrzymanie maszynowni basenowej, najpierw uważnie analizuję sytuację i oceniam jakie mogą być konsekwencje danych działań.
Obawiam się ewentualnych konsekwencji, więc najpierw myślę potem robię.
Jeżeli dobrze pojąłem Twoją argumentację, to czyni ze mnie tchórza...
Hmmmm... Wolę być zapobiegawczym tchórzem niż kimś bez wyobraźni, kto pędzi przed siebie wołając "Banzai!!! Lać na konsekwencje!"...
...no nie do końca dobrze... bo chodziło mi też o to że trzeba myśleć przed.. a nie potem.. ale jak się już decyzję podjęło... cóż... trzeba ponieść jej konsekwencje... nie mówiłem "lać na konsekwencję z okrzykiem banzai..." ale o tym że po fakcie trzeba umieć się przyznać jak coś nie wyszło... a ryzyko...? cały czas ryzykujemy .. w mniejszym lub większym stopniu.. takie życie...
-

r00t
- Administrator
-
przez padalec » piątek, 10 lut 2006, 08:52
Chciałbym się pochwalić: też miałem filozofię na studiach! Ach, Friedrich Wilhelm Nietzsche i jego koncepcja nadczłowieka... Długoimienny - genialny filozof, kompilator myśli ludzkiej, marnujący się na tej kołobrzeskiej ziemi. Jak Kant w swoim Królewcu.
-
padalec
- Dyskutant
-
przez pluskwa » piątek, 10 lut 2006, 18:48
0wn4g3 napisał(a):Nie ma bata - musimy go wylansować

sam sie promuje, nieźle znasz TKK od kuchni
-
pluskwa
-
Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze