BLAaa napisał(a):Powinno być na stronie internetowej miasta. Może w BIP-ie?
jakotako napisał(a):BLAaa napisał(a):Powinno być na stronie internetowej miasta. Może w BIP-ie?
Co to jest BIP, gdzie szukać?
Napisałem ten temat, ponieważ wydaje mi się, że grupa cwaniaczków wykorzystuje dotacje na prywatne cele. Dokładniej mówiąc jeden z zespołów , w którym grają dwaj główni organizatorzy, od roku czasu gra sobie dwa razy w tygodniu na sali, finansując, to z puli dotacji miejskiej.
Chcę, wiedzieć , czy spostrzeżenia moje i innych (nie wpuszczanych na salę) uczestników rozgrywek mają podstawy?
ten obcy napisał(a):To jest taki schemat: Stowarzyszenie kilku miłych kolesi Kolsport dostaje w 2005 roku pieniądze z miasta i prowadzi amatorską ligę zakładową. Liga ma w nazwie "Mielnik", czyli można domniemywać, że firma Mielnik jest jej sponsorem, czyli dalej, że Mielnik płaci Kolsportowi jakieś pieniądze. Kolsport zbiera też kasę z trzeciego źródła: od zespołów występujących w lidze, po jakieś 800 zł. No i jest fajnie, kilkanaście drużyn dorosłych facetów ucieka przed prostatą na własnych nogach, grając w koszykówkę. Ale chłopaki z Kolsportu kręcą swoje lody. Mają juz trzy źródła kasy, ale to nie koniec. Na treningi swojej drużyny, która w lidze występowała jako Sanitech, wynajmuje u Mirka Kabacińskiego salę na Wąskiej. Tylko że płacić nie chcą. Rachunki wystawiają na Kolsport i każą płacić z dotacji miasta. Skoro grają pod nazwą Sanitech, to znaczy, że mamy tu jeszcze jednego sponsora tych fajnych chłopaków. Podsumujmy więc kto płaci chłopakom z ferajny: miasto, Mielnik, wszystkie drużyny, Sanitech. Ale to nie koniec. Teraz będzie najgorsze. Za salę, za którą już sponsorzy zapłacili, ci fajni kolesie ściągają haracz od swoich kolegów z drużynyy. To już jest świństwo do kwadratu. Powinni się wytłumaczyć.
Gargamel napisał(a):Proponuję zapytać tego pana.To on zajmował się stowarzyszeniami.Jest też zakres obowiązków-to odnośne opowiedzialności za aferę w Podczelu.
http://www.kolobrzeg.pl/magistrat/modul ... scope=page
Czyzbyscie sie juz z niego wycofali
![cwaniak :]](./images/smilies/cwaniak.gif)
Gargamel napisał(a):Proponuję zapytać tego pana.To on zajmował się stowarzyszeniami.Jest też zakres obowiązków-to odnośne opowiedzialności za aferę w Podczelu.
http://www.kolobrzeg.pl/magistrat/modul ... scope=page
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości