numer IP

Tutaj można przeprowadzać ankiety na różne tematy.

Czy przy nicku każdego z userów powinien pojawiać się jego numer IP?

tak
29
39%
nie
46
61%

Liczba głosów : 75

Postprzez BLAaa » środa, 25 sty 2006, 15:33

Pytanie z serii popierania Łukaszenki. Odpowiedzi dwie:

Tak, nie mam nic przeciwko temu
Nie, nie mam nic przeciwko temu
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Vin » środa, 25 sty 2006, 21:50

Należy podawać wszystkie dane ( imię, nazwisko, adres ) a nie tylko numer IP.

:)
Vin
Uzależniony

Postprzez keeper » środa, 25 sty 2006, 22:15

Tak naprawdę IP, oznacza Independent Prodakszyn- każdy chce do niej należeć, ale nie każdy może, stąd cała awantura :) A tak poważnie, jeśli jest to bezpieczne dla mojego komputera i dla mnie, to nie sprawi mi to różnicy. To co? Jest bezpieczne?
keeper
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Didi » środa, 25 sty 2006, 22:47

znajac twoje ip bede mogl cie atakowac i jesli dobrze nie zabezpieczasz kompa poszukac jakiejs dziurki w oprogramowaniu i wejsc i popatrzec co tam ciekawego masz :P
Didi
Rycerz forum

Postprzez qrczak » środa, 25 sty 2006, 23:02

Vincenta napisał(a):Należy podawać wszystkie dane ( imię, nazwisko, adres ) a nie tylko numer IP.

:)

A co z IQ :?:
No i co z numerem buta :?:
Z numerem telefonu :?:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez r00t » środa, 25 sty 2006, 23:05

DeeJay napisał(a):znajac twoje ip bede mogl cie atakowac i jesli dobrze nie zabezpieczasz kompa poszukac jakiejs dziurki w oprogramowaniu i wejsc i popatrzec co tam ciekawego masz :P

..a nie znając ip można je szybko poznać... bo kto używa poczty elektronicznej ten rozsyła swój adres IP na lewo i prawo...

ps. przestańcie demonizować... a komputer trzeba mieć zawsze zabezpieczony... (to taka dygresja)
r00t
Administrator

Postprzez Didi » środa, 25 sty 2006, 23:32

root , osobiscie zartuje i wiem ze ip zostawia sie wszedzie ale jak bylo tyle lat bez ip niech tak zostanie...:) ewentualnie jak ktos pokazywal na forum gw niech sie pokazuje tylko koncowka operatora...mowa o hoscie:)
Didi
Rycerz forum

Postprzez Henry_Chinaski » czwartek, 26 sty 2006, 00:23

wsio ryba, ale spokojnie bedzie tylko na poczatku, pozniej zaczna uzywac proxy i dalej bedzie burdel, dlatego lepszym rozwiazaniem byloby kasowanie kont od reki.

Za to fajnie by bylo, gdyby pokazaly sie ip przy wszystkich postach napisanych do tej pory. Mozna by zobaczyc, jak to powazni ludzie prowadzili powazne dyskusje sami z soba :lol:
Henry_Chinaski

Postprzez Bruno » czwartek, 26 sty 2006, 09:26

r00t napisał(a):..a nie znając ip można je szybko poznać... bo kto używa poczty elektronicznej ten rozsyła swój adres IP na lewo i prawo...

Porownywanie pisania maili do pisania na forum jest nieporozumieniem, uzytkownik i adresat nie jest nawet podobny...

Jest drugi sposob na spokoj i kulture na forum: weryfikacja uzytkownikow z imienia i nazwiska i odpowiedzialnosc za pisane slowa nie tylko przed bogiem i adminem (swoja droga musze stwierdzic, ze moderowanie na tym forum jest baaaaaardzo liberalne).

I trzecia sprawa, jesli natlok zajec nie pozwala na zarzadzanie forum zawsze mozna wrocic do zasady, ze forum TKK jest dla uzytkownikow TKK ;)
Bruno
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: ankiety