To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...
Co do "zbyt dobrej obsługi", to uwierzcie czasem pracownicy poprostu MUSZĄ zadawać te setki przygłupich pytań.To sie nazywa standard obsługi. I czy chcą czy nie, zwyczajnie muszą......w końcu każdy z klientów może być tym tajemniczym......A tajemniczy klient ocenia standard obsługi w danym miejscu, jak czegoś nie powiesz.....po robocie, a przynajmniej po premii. Uwieżcie wiem coś o tym.
Nowo otwarty sklep SANO.Obsługa jakaś nie kumata.Sprzedawczyni poproszona o 3/4kilograma zrobiła wielkie oczy, pytała inne ile to jest. Na stoisku z warzywami musiałam przekonywać panią że to jest kapusta pekińska, a nie sałata lodowa. Warzywa obwiędłe, kupiona kapusta pekińska w środku była zgnita.Oj nie szybko się tam wybiorę.
Drogeria w hosso, najpierw ochroniarz nie odstapil mnie na krok, a przy kasie szkoda gadac. Byly przede mna 3 osoby, ktore dodam mialy po 2, 3 rzeczy i 15 min stania, gdy wreszcie doszlam do kasy to pani wygladala jakby sie bala dotknac kasy i tych produktow , ale z kolezanka to jej sie dobrze rozmawialo. Ehh..odradzam ten sklep..
...popieram i polecam SANO...jak bylem w Koszalinie i chcialem swieze mięsko, to widzialem jak na zapleczu krowę ubili !...mięso jeszcze na wadze sie ryszalo...i to nie ze starości ino ze swiezosci !
Już po raz trzeci dostałem w sklepie komp. obok kina "WYBRZEŻE" dostałem to ,czego inne sklepy nie mogły załatwić nigdzie przez tydzień.
/Widze ,że sklepy komp. małe mają mniejsze ceny niż te duże i znane .Dot. to też Media Markt'u/.
.Polecam ten skklepik.