niezależność czy kotlet

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez report5 » środa, 18 sty 2006, 20:22

ksd w sprawie kotrowersji nad składem napisało

Na dzisiejszym spotkaniu odbyła się dyskusja nad regulaminem plebiscytu. Kwestie formalno-prawne całkowicie zdominowały pierwsze posiedzenie Kapituły, a dotyczyły głównie zapisów o poszerzeniu gremium prasowego, które zdaniem organizatorów ma zwiększyć reprezentatywność środowiska dziennikarskiego w kapitule.

w tej informacj pominiety został fakt, że list protestacyjny skierowany do prezydenta miasta został przez część towarzystwa - lae to chyba detal, zdaniem ksd - moim zreszta też
report5

Postprzez report5 » środa, 18 sty 2006, 20:27

pójdziemy i będziemy śpiewać"

Kochać nie warto

Ten sam stolik, kieliszek i obrus,
Ten sam kelner, co zna mnie od lat.
I taka chandra, cholerna jak powróz,
Ściska duszę i serce jak kat.
I cały dzień jest taki sam, i cały tydzień,
I będzie drugi, będzie trzeci - taki sam.
I już nie mogę, już nie wiem, już nie widzę,
Gdzie mam się podziać i co z począć z sobą mam!

Kochać nie warto, lubić nie warto,
Znaleźć nie warto i zgubić nie warto!
Chodzić nie warto i leżeć nie warto,
Przysiąc nie warto, uwierzyć nie warto!
Pieścić nie warto, pobić nie warto,
Stracić nie warto, zarobić nie warto,
Sprzedać nie warto, kupić nie warto.
Jedno co warto - to upić się warto!

Upić się warto, upić się warto,
W szynku na rogu wygłupiać się warto,
W dobrej kompanii popić, to warto.
Czystą kroplami zakropić, to warto!
Wódkę do łbów ponalewać, to warto!
Siedzieć i wzdymać, i śpiewać, to warto!
Z sercem ściśniętym, z duszą otwartą.
Upić się, upić się - to jedno co warto!
Także nie warto!!!

Hemar
report5

Postprzez keeper » środa, 18 sty 2006, 20:33

Nawet łzami się zalać ? :wink:
keeper
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez report5 » środa, 18 sty 2006, 20:37

keeper napisał(a):Nawet łzami się zalać ? :wink:

jak sobie wytłumaczyć, że się nie jest swinią i zalać się za władzą fest a fest ?

Bracia i Siostry !

Na znak protesu - pójdziemy, nażremy się i upiemy w trupa absoluta... to będzie protest, to będzie nasza manifestowana niezaleznośc i nieprzekupność, nasz dusza dziennikarska syta i pijana - taki protest - niech henry patrzy na nas pijanych i cierpi -

pijaństwo na znak protestu - jedno co warto !
report5

Postprzez qrczak » środa, 18 sty 2006, 20:56

report5 napisał(a):

jak sobie wytłumaczyć, że się nie jest swinią i zalać się za władzą fest a fest ?

Bracia i Siostry !

Na znak protesu - pójdziemy, nażremy się i upiemy w trupa absoluta... to będzie protest, to będzie nasza manifestowana niezaleznośc i nieprzekupność, nasz dusza dziennikarska syta i pijana - taki protest - niech henry patrzy na nas pijanych i cierpi -

Ja mogę protestować tylko jak się tam dostać na ta imprezę, przecież tam pewnie BOR będzie ochraniał, Policja i Bóg wie kto jeszcze.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez report5 » środa, 18 sty 2006, 21:01

qrczak napisał(a):
report5 napisał(a):

Bracia i Siostry !

Ja mogę protestować tylko jak się tam dostać na ta imprezę, przecież tam pewnie BOR będzie ochraniał, Policja i Bóg wie kto jeszcze.

qrczak - kazada redakcja dostaje zaproszenie

w ramach protestu - można naprodukować ich troche na dobrej drukarce nikt sie nie pokapuje

jak protest to protest
report5

Postprzez Easy Rider » środa, 18 sty 2006, 21:39

Bez jaj z konikami zawsze było onciachontas, jak Kazik mawiał " Kto się na konikach pokazuje, ja go nie szanuję" Zenada. Za rok, zupełna zmiana, Ci którzy nie wchodzili będą zapraszać.
Easy Rider
Terminator

Postprzez Vin » czwartek, 19 sty 2006, 10:19

qrczak napisał(a):Ja mogę protestować tylko jak się tam dostać na ta imprezę, przecież tam pewnie BOR będzie ochraniał, Policja i Bóg wie kto jeszcze.

:lol:

Złap przy wejściu pana Bieńkowsiego za rękaw, albo lepiej - jego żonę i powiedz, że jesteś głodny i zapytaj czy możesz wejść z nimi i zjeść coś ciepłego, bo taki mróz a Ty od tygodnia tylko o suchym chlebie. Myślę, że nie odmówią. Głodnemu się nie odmawia.
:)

report5 napisał(a):

Bracia i Siostry !

Jak najbardziej, skoro za nasze to chyba możemy się najeść i napić. :D

Tak jak wcześniej napisałeś : PIJ ZA SWOJE TY BAWOLE - bardzo mi się podoba. Każdy płaci za siebie i każdy pije za swoje i to dotyczy nie tylko prezydenta ale i radnych, urzędników, marszałka, dziennikarzy i reszty.
Rozumiem gdyby prezydent zorganizował bal charytatywny. Wejście - 2500 od pary. Płaci każdy, bez wyjątku - on też. Żadnych zaproszeń. Kasę przeznacza na cel........ * ( wpisz jaki uważasz ).
A tu w mieście pełno usterek, wiecznie brak kasy , bilety autobusowe drogie - tylko na morze wódy dla urzędasów kasa jest.
Dziennikarze powinni uświadomić wyborcom przed wyborami na co idzie kasa i podziękować niektórym. Nie tylko prezydentowi ale radnym z przypadku również.
Vin
Uzależniony

Postprzez report5 » czwartek, 19 sty 2006, 11:53

Vincenta to piekne jest co napisłas - ale jakby mieli dac nawet po 100 to by pewnie zosytał przy prezydencie grupa najwierniejszych 50 pretorian a tak robia bal na 300 par - a o zaprosznia będzie walka i prosby

bo bycie na takim balu to dla wielu prestiż i wyróznienie - i jedyny cel w zyciu - ach tena bal - ten seks w toal;ecie ten splin i czar - nie mówiąc o pokojach goscinnych - normasla jaazda bez trzymanki.................
report5

Postprzez qrczak » czwartek, 19 sty 2006, 11:55

report5 napisał(a):Vincenta to piekne jest co napisłas - ale jakby mieli dac nawet po 100 to by pewnie zosytał przy prezydencie grupa najwierniejszych 50 pretorian a tak robia bal na 300 par - a o zaprosznia będzie walka i prosby

bo bycie na takim balu to dla wielu prestiż i wyróznienie - i jedyny cel w zyciu - ach tena bal - ten seks w toal;ecie ten splin i czar - nie mówiąc o pokojach goscinnych - normasla jaazda bez trzymanki.................

Pójść na bal i można umierać. :lol:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Vin » czwartek, 19 sty 2006, 12:00

[quote="report5"]Vincenta to piekne jest co napisłas - ale jakby mieli dac nawet po 100 to by pewnie zosytał przy prezydencie grupa najwierniejszych 50 pretorian a tak robia bal na 300 par - a o zaprosznia będzie walka i prosby

bo bycie na takim balu to dla wielu prestiż i wyróznienie - i jedyny cel w zyciu - ach tena bal - ten seks w toal;ecie ten splin i czar - nie mówiąc o pokojach goscinnych - normasla jaazda bez trzymanki.................[/quote]

:?: Jaki prestiż :?: Jakie wyróżnienie :?: Bal będzie zorganizowany w ogrodzie u prezydenta na jego koszt :?: A on w tamtym roku zdobył Nobla :?: Przecież on dziś jest, a jutro może być juz ktoś inny. Więc o jakim prestiżu mowisz :?: Bal bedzie transmitowany przez CNN :?:
Przybędą głowy państw z całego świata :?: Pierwsza dama zorganizuje aukcje na cele charytatywne :?:
Zróbcie reportaż i jak w Klinczu ludzie zaczną pytać dlaczego nie ma pieniędzy na ..... *, dlaczego nie mozna .... *, kiedy wreszcie znajdzie się kasa na ....* - to wtedy puszczajcie urywki z balu i mówcie : nie wiemy kiedy, na razie są ważniejsze wydatki : morze wódy dla prezydenta i jego przydupasów. Wstydu Bieńkowski nie ma -300 osób ?! Żart ?
Vin
Uzależniony

Postprzez qrczak » czwartek, 19 sty 2006, 12:05

Jaki prestiż Jakie wyróżnienie :?:

Dla niektórych to na pewno będzie wyróżnienie.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Vin » czwartek, 19 sty 2006, 12:17

qrczak napisał(a):

Tak tak. Szczególnie po ostatniej sesji nadzwyczajnej. :lol:
Wyróżnienie jak nic. :lol:

Report zabierz ze stołu mojego schabowego i flaszkę. :lol:
Vin
Uzależniony

Postprzez report5 » czwartek, 19 sty 2006, 12:20

qrczak napisał(a):

qrczak - uważam, ze dla 90 % jest to wyróznienie i docenienie - obśmiewaczy - jak ja jest z pieciu a oburzonych ja Vincenta z 10 - amen

bal rzecz świeta - dwór się bawi pospólstwo podziwia - tak było od wieków
report5

Postprzez report5 » czwartek, 19 sty 2006, 12:22

a jeszcze jedno - krytykantów spotyka ostracyzm i posądzenia o nieczyste intencjie - a nie pije z nami - widać ma cos do ukrycia - dlaczego wszyscy sie upodla i pójdą grzecznie dać w palnik albo chociaż udawać że się dobrze bawią -
report5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg