Marko - Galeria

Malujesz, rysujesz, a może piszesz wiersze? To jest kawałek forum właśnie dla Ciebie - zaprezentuj się. W tym dziale piszemy o wszystkich innych dziedzinach sztuki. O teatrze, malarstwie, poezji, grafice komputerowej, rzeźbie i wszystkich innych sprawach które dotyczą twórczości człowieka i które da się nazwać sztuką.

Postprzez kamila » czwartek, 12 sty 2006, 14:38

:shock: moja szczęka jeszcze nad morzem się turla.. :brawo:
kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez FiDo » czwartek, 12 sty 2006, 22:37

marko napisał(a):Fido pierwsza rada sie przydała, podocinałem niektóre zdjecia i porównujac je
stwierdzam ze nabrały innego charakteru , ale o tym muszę myśleć przy robieniu zdjęć

no, tancerka wyglada o wiele lepiej. jeszcze tylko taka mala rada. tancerka patrzy w prawa strone. staraj sie zostawiac wiecej miejsca po stronie wzroku ( w tym wypadku z prawej). patrzenie osoby fotografowanej manipuluje wzrokiem patrzacego na zdjecie. jezeli spogladala by w gore, wtedy jakas sila by dzialala na Twoj wzrok w gore od jej oczu. moim zdaniem zostawiles za duzy przewiew za jej plecami w porownaniu do przewiewu po prawej (strona jej kierunku wzroku). popatrz na przyklad na zdjecie niemowlaka w drugiej serii Twoich zdjec. to jest juz zakomponowane super (moje ulubione Twoje zdjecie jakie do tej pory widzialem). troche miejsca po lewej stronie, ale wiecej po prawej. glowa zwrocona w prawa strone. nastepnym razem gdy bedziesz cial jakies zdjecie, zrob kilka wersji. utnij raz po tej stronie, raz po tej itd. pozniej wpatruj sie w nie kolejno i skoncentruj sie na swoich galkach ocznych. powinienes zdac sobie wtedy sprawe , ze cos bardziej przykuwa uwage, a cos mniej. sam staram sie rozgryzc tajniki kompozycji i jeszcze dluga droga przede mna.
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Didi » piątek, 13 sty 2006, 00:42

ten stary tybetanczyk to jedno z moich ulubionych zdjec :)
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Ged » piątek, 13 sty 2006, 09:14

podrózujesz na zasadzie: przelot tam i z powrotem, a na miejscu plecak i Lonely Planet?
Ged

Postprzez FiDo » piątek, 13 sty 2006, 12:45

a ile kosztuje was taka podroz??
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Ged » piątek, 13 sty 2006, 13:04

FiDo napisał(a):a ile kosztuje was taka podroz??

mnie znajoma namawiała na Birmę- przelot ok 6 tys pln, na miejscu 4 tygodnie (tydzien u znajomych 3 w trasie).

Najwiecej kosztuje bilet, koszty na miejscu sa zazwyczaj nieporownywalnie mniejsze.

troche informacji wszelakich mozna znalezc pod adresem: http://tiny.pl/xvrp
Ged

Postprzez Ged » piątek, 13 sty 2006, 13:07

marko napisał(a):. Spotykałem ludzi któży jeżdzili tak jak napisałeś i to mi się podoba mam już dwie osoby które były teraz ze mną i chcemy coś zaplanować sami , może jeszcze Kogoś zwerbujemy

hmm.. brzmi ciekawie.. jak dla mnie problematyczny jest wyrwanie sie na wiecej niz 3 tygodnie, ale da sie zrobic..
a co do planowania, to chyba z co najmniej polrocznym wyprzedzeniem?
co do miejsca, to jest ich tyle na świecie, ze spokojnie mozna wszyskich pogodzic.. oczywiscie w ramach jakiejs kwoty..
Ged

Postprzez FiDo » piątek, 13 sty 2006, 13:45

niestety, nie na moja studencka kieszen. mam nadzieje, ze w przyszlosci bedzie mnie stac zeby chocby raz na dwa lata sobie taka wycieczke zrobic.
jeszcze jedno pytanie wracajac do tematu fotografii: jaki aparatem robisz zdjecia? czy to canon 300D?
FiDo
Arcymistrz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: inne dziedziny sztuki