Fajny film wczoraj widziałem/am

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Postprzez Suzy » niedziela, 1 sty 2006, 23:19

... właśnie oglądam "pogodę na jutro" ... fenomenalny film i tyle ... polecam tym którzy jeszcze go nie widzieli ... nie ma co opisywać gdyż trzeba zwyczajnie zobaczyć jak można zrobić "komedię tragiczną" :shock:
Suzy
Gwiazdor

Postprzez kulA » poniedziałek, 2 sty 2006, 09:52

Suzy napisał(a):... właśnie oglądam "pogodę na jutro" ... fenomenalny film i tyle ... polecam tym którzy jeszcze go nie widzieli ... nie ma co opisywać gdyż trzeba zwyczajnie zobaczyć jak można zrobić "komedię tragiczną" :shock:

zgadzam sie w 100%, trafilem na niego calkowicie przez przypadek i nie potrafilem sie oderwac od tv
kulA
Rycerz forum

Postprzez Suzy » poniedziałek, 2 sty 2006, 16:15

skorpion napisał(a):(...)
"Obłęd" - 30 minut i również wyłączyłem. Żólnierz został postrzelony w Iraku i miał uszkodzony mózg - często miał zaniki pamięci. W dziwnych okolicznościach wylądował z psychiatryku. Wkładali go do ciemnej "szuflady". W między czasie miał przewidzenia. I tak w kółko.
(...)

... hym ... dziwna opinia... dla mnie to fenomenalny film ... tylko rzeczywiście trzeba go obejrzeć do końca i zagłębić się w fabułę od pierwszej sceny, gdyż skakanie od wątku do wątku rzeczywiście początkowo utrudnia wczucie się w fabułę ... warto jednak się "przestawić" na taką koncepcję reżysera, gdyż z każdą sekundą historia wciąga coraz bardziej... aż wtyka w fotel ... mogę troszkę porównać go do "efektu motlyla" (jeśli komuś ten tytuł coś mówi) - a moim skromnym zdanie jest nawet dużo lepszy ... to opowieść o przeznaczeniu i próbie oszukania go ... naprawdę warto go zobaczyć... choćby dla zakończenia :roll:
Suzy
Gwiazdor

Postprzez Suzy » poniedziałek, 2 sty 2006, 16:16

pastor napisał(a):
kulA napisał(a):
Suzy napisał(a):... właśnie oglądam "pogodę na jutro" ... fenomenalny film i tyle ... polecam tym którzy jeszcze go nie widzieli ... nie ma co opisywać gdyż trzeba zwyczajnie zobaczyć jak można zrobić "komedię tragiczną" :shock:

zgadzam sie w 100%, trafilem na niego calkowicie przez przypadek i nie potrafilem sie oderwac od tv

Ale dodam ze film na raz, spogladajac na niego po raz trzeci zaczalem zauwazac pewne dosc znaczace i razace niedoskonalosci :twisted: :twisted: :twisted:

... a tam ... czepiasz się szczegółów :x :wink:
Suzy
Gwiazdor

Postprzez Mafi » poniedziałek, 2 sty 2006, 19:11

"Sekcja 8"- w sumie może być, nic szczególnego, ale na zabicie nudy w sam raz
"Klątwa 2" (zaznaczam ze cz.1 nie oglądałam, ja to zawsze od końca :p ), ale powiało mi "Kręgiem" trochę, ale serducho zapikało szybciej kilka razy, także dobrze było :p :)
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez SzOpEn » poniedziałek, 2 sty 2006, 19:49

Pare dni temu oglądałem film pt.: Hooligans, nie powiem zrobił na mnie wrażenie ;)
Kod: Zaznacz cały
Utalentowany student Harvardu - Matt (Elijah Wood) niesłusznie zostaje wyrzucony z uczelni. Ucieka do Londynu, do siostry, aby zerwać z przeszłością. Tam poznaje Petea - chłopaka, który wprowadza go w świat najzagorzalszych fanów ekipy drużyny piłkarskiej Wkrótce Matt pozna smak euforii szalejącego tłumu podczas meczu oraz bezwzględne reguły gry obowiązujące w ekipie hooligans, do której należy.

zródło: http://filmbox.pl
SzOpEn
Ważniak

Postprzez Mafi » wtorek, 3 sty 2006, 16:55

"Zakochany bez pamięci"- chyba będę musiała obejrzeć ten film drugi raz :/
"Obserwator"- trochę się ciągnął, ale Keanu Reeves jako czarny charakter wynagrodził mi to :p
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez cichy » wtorek, 3 sty 2006, 22:37

ha zaraz sobie obejze na TVP 2 "The legend of 1900", film bardzo ciekawy, a muzyczka jeszcze lepsza :twisted: :twisted: :twisted:
cichy
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 2025499

Postprzez cichy » wtorek, 3 sty 2006, 23:33

cichy napisał(a):ha zaraz sobie obejze na TVP 2 "The legend of 1900", film bardzo ciekawy, a muzyczka jeszcze lepsza :twisted: :twisted: :twisted:

leeeee, ale sie zawiodlem, wersja w TV jest jakas okrojona, sporo scen i dialog wycietych, a jesli chodzi o jakosc obrazu czy dzwieku to mam lepsza :twisted: :twisted: :twisted:
cichy
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 2025499

Postprzez rysio » środa, 4 sty 2006, 10:13

5x2 - mocno kwasny scenariusz, az mnie cos w srodku boli jak ogladam, ale jeszcze nie skonczylem, moze dzis w nocy ;)
rysio
Terminator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: film