Problem z LAN

Wszystko co tyczy się sprzętu, sterowników i problemów z tym związanych.

Problem z LAN

Postprzez Ades » niedziela, 18 gru 2005, 20:03

Nie wiedzialem gdzie to umiescic wiec walnelem tu :) . Możecie mi może powiedzie co robie źle ?? No wiec tak , mam 2 kompy w odleglosci od siebie kolo 9,5 metra , jedna karte sieciowa musialem dokupic (realtek rtl 8139/810b fast family ethernet pci) do pierwotnego kompa (ktory ma neta poprzez radiowke) , a drugi komp mial karte na plycie glownej (taka sama jak dokupilem) , kupilem kabel krosowy LAN , polaczylem dwa kompy , skonfigurowalem siec na 2 kompach i nic !! czasami mi wchodzi gg utrzymuje sie przez 10 minut (maxymalnie) i sie gg wylacza (strony mi wogole sie nie wlaczaja) !! A na komputerze ktory laczy sie bezposrednio gdy jest podlaczony drugi komp kablem inetrnet tez nie chodzi !! Nie mam pojecia co sie dzieje , wiec jesli mi ktos moze pomoc bede wielce wdzieczny !! :oops:
Ades
Nowicjusz

Gadu-Gadu: 7955474

Postprzez Didi » niedziela, 18 gru 2005, 22:26

internet masz na jeden komp nie na dwa wiec tak sie bedzie dzialo :) nie mow lepiej z jakiej sieci korzystasz bo cie zawina
Didi
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez cichy » poniedziałek, 19 gru 2005, 08:01

WZT napisał(a):a mozesz masz firewalla albo jakiegos anty wirusa.....ja taki sam problem mialem- jak podlaczam drugiego kompa to wtedy musze firewalla wylaczyc aby tamten dzialal....
:(

a to nie prosciej byloby ustawic, aby przepuszczal polaczenia z danego adresu IP :?:
cichy
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 2025499

Powrót do :: hardware