Światowa premiera " King Kong "

Tutaj piszemy o filmie w szerokim znaczeniu tego słowa. Czyli o każdej jego odmianie. Jeżeli chcesz się podzielić wrażeniami lub masz ochotę napisać recenzję zrób to w tym miejscu. Jeżeli zajmujesz się filmem amatorsko to jest to dział dla Ciebie.

Światowa premiera " King Kong "

Postprzez Joey » poniedziałek, 5 gru 2005, 13:17

Twórca " Władcy Pierścieni " Peter Jackson stworzył kolejną wersję o potężnej małpie. Czy osiągnie sukces? Zdania oczywiście będą podzielone. Premiera 14 grudnia /środa/. W Kołobrzegu także. http://www.kingkong.com.pl
Joey

Postprzez FiDo » poniedziałek, 5 gru 2005, 14:12

zalezy o jakim sukcesie mowimy. na pewno pieniezny, bo ludzie rzuca sie na ten film do kina jak fani gwiezdnych wojen na kolejna czesc trylogii.. pytanie czy bedzie dobry? pewno dostanie oskara za efekty specjalne. nie sadze zeby cos nowego wniosl do swiata kinematrografii
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » środa, 7 gru 2005, 22:32

MarTin napisał(a):
FiDo napisał(a):... nie sadze zeby cos nowego wniosl do swiata kinematrografii

mało jaki film wnosi obecnie coś nowego do gatunku..
Wazne by trzymał w napiciu..lub ogólnym skupieniu.
Ja wierze że spędzony przy King Kongu czas nie będzie zmarnowany...wręcz przeciwnie

i tutaj sie mylisz.. duzo jest filmow, ktore cos wnosza.. problem w tym, ze nie sa wyswietlane w zwyklym kinie, ktore jest zdominowane przez hollywoodzkie filmy, w ktorych powtarzaja sie ciagle te same schematy.
FiDo
Arcymistrz

Postprzez kulA » środa, 7 gru 2005, 22:53

FiDo napisał(a):i tutaj sie mylisz.. duzo jest filmow, ktore cos wnosza.. problem w tym, ze nie sa wyswietlane w zwyklym kinie, ktore jest zdominowane przez hollywoodzkie filmy, w ktorych powtarzaja sie ciagle te same schematy.

Amen
kulA
Rycerz forum

Postprzez FiDo » wtorek, 13 gru 2005, 17:35

oswald napisał(a):bylem na times square, widzialem aktorow i wielka malpe.... ale .. nie robcie sobie krzywdy i darujcie sobie ten film.

a ja mimo to pojde chocby zeby na zdjecia popatrzec :) bilet juz kupiony. jutro seans
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » wtorek, 13 gru 2005, 19:03

u nas wiekszego problemu z biletami nie ma.. graja jednoczesnie na dwoch salach. btw, bede pierwszy. bo na 17 ide ;)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » środa, 14 gru 2005, 20:43

fajne efekty specjalne
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Tisaja » środa, 14 gru 2005, 21:31

FiDo
fajne efekty specjalne
Widzę,że film zrobił na Tobie ogromne wrażenie :lol:
Tisaja
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 6759706

Postprzez FiDo » środa, 14 gru 2005, 21:35

TISAJA napisał(a):FiDo
fajne efekty specjalne
Widzę,że film zrobił na Tobie ogromne wrażenie :lol:

nie no nie bylo tak zle! film mi sie podobal. napisze lepiej cos wiecej.
uczta dla oczu, relaks dla umyslu. momentami potrafil potrzymac w napieciu, bo czym by bylo hollywoodzkie kino bez napiecia :) efekty fajne, ale... momentami widac,ze robione na blue/green screenie. nasuwal mi sie wtedy stary king kong. sam krol wyszedl weta studios fenomenalnie (moim zdaniem). nie wyglada mi na komputerowo wygenerowanego... no poza kilkoma ujeciami. sa sceny warte uwagi. na przyklad taniec konga z ann na lodzie w parku. jednak jak dla mnie byl troche zabardzo bajkowo-przygodowy.. jezeli ktos ogladal mumie to wie o czym mowie. dalo sie odczuc wladce pierscieni w obrazie (np kolory i dzikusy na wyspie brzydota przypominajacy orkow) oraz w dialogach (np pedalskie rozmowki dwoch marynarzy, vide sam i frodo). te trzy godziny trwania filmu sprawily, ze raczej nie bedzie chcialo mi sie go dwa razy ogladac. jezeli chodzi o muzyke, to specjalnie mnie nie ujela. zaluje, ze jackson zrezygnowal ze wspolpracy z howardem shorem. suma sumarum, film wyglada jak krzyzowka mumii, wladcy pierscieni i parku jurajskiego (chociaz wiem, ze to park jurajski byl inspirowany king kongiem). dla kinomanow to pozycja obowiazkowa, dla innych moze to byc strata czasu. kolejny remake.. kolejny lokal mc`donaldsa
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Ged » środa, 14 gru 2005, 21:51

FiDo napisał(a):fajne efekty specjalne

do poczytania..
Ged

Postprzez FiDo » środa, 14 gru 2005, 22:07

dzieki, lubie takie rzeczy poczytac
FiDo
Arcymistrz

Postprzez Ged » środa, 14 gru 2005, 22:17

polecam się :twisted: