No i ruszyło :) opinie

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Easy Rider » niedziela, 4 gru 2005, 20:16

Halber rulez!
Easy Rider
Terminator

Postprzez keeper » niedziela, 4 gru 2005, 20:47

Stavro napisał(a):
kablowka prawie codziennie nadaje wiadomosci lokalne(wiec moze jednak cos sie dzieje)...czasami sa tez reportaze(kablowka)...ale masz racje chodzi moze bardziej o lokalna problematyke...przydalyby sie np. skroty z rady miesjskiej czy powiatowej(krotkie i tresciwe), reportaze...moze za duzo wymagam...ale moze z czasem radio dojrzeje i bedzie cos wiecej oprocz muzyki i wiadomosci co godzine...

Pracujemy symultanicznie. Coś się dzieje-kablówka ma i radio też... Co do skrótów sesji RM czy RP,to od 01.12-kiedy to ruszyło radio, nie miało miejsca takowe posiedzenie.. Najbliższa sesja( RM) jest we wtorek.. :wink:
keeper
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez SAVARY » niedziela, 4 gru 2005, 20:51

HO!HO! napisał(a):
SAVARY napisał(a):
McCool napisał(a):dokładnie dokładnie, tylko wiesz, łatwiej jest wyłożyć jakieś gotowe niusy ze świata na antenę, bo w końcu wystarczy przeczytać artykuł z pierwszego lepszego interentowego serwisu informacyjnego... a lokalny nius już jednak wymaga więcej inwencji twórczej :]

Masz rację...... i może o to właśnie chodzi :wink: :lol: :lol: :lol:

Moim zdaniem narzekacie dla zasady, według reguły, że to co stare zawsze było lepsze, stare dobre czasy to było coś, a tam gdzie nas nie ma trawa jest bardziej zielona.

Jeżeli tak wszyscy lubiliście poprzednie radio to rodzi się bardzo proste pytanie – dlaczego padło?

Dajcie trochę czasu. Jak po trzech dniach można krytykować? Za trzy miesiące oceńcie. Najwcześniej.

Ja nie krytykuję obecnego radia! Wyraziłem jasno, że wiele rzeczy wyjdzie za pewne w praniu!!
Zaprezentowałem dośąc sporo ( wierz mi z wieloma ludźmi rozmawiałem na ten temat) opinni na ten temat i to z ludźmi nie związanych z polityką.
Uważam, że twój pogląd na temat krytyki dla zasady jest tendencyjny i tak naprawdę mija się z prawdą. Ważne jest "drugie dno" kto jak kto, ale ty o tym doskonale wiesz. :]
SAVARY
Terminator

Postprzez PIOTRGAN » niedziela, 4 gru 2005, 20:51

dostrzegając zmiany to w piątek był już horoskop i zaczątki przeglądu prasy :)

i to się nazywa rozwój :D

za 3 miesiące odgrzebiemy temat i się wypowiemy jak jest :wink:

a czy są planowane audycje typu BMW, KLAPA LUB MAGIEL ?? bo kazamaty już są ?? a szafa grająca, koncert życzeń i lista przebojów??

się tylko tak pytam :roll:
PIOTRGAN
Ważniak

Postprzez SAVARY » niedziela, 4 gru 2005, 20:57

j0shu4 napisał(a):McCool towarzyszu
hmm Radio Kołobrzeg to nie TOK FM i nigdy nim nie bedzie
Kołobrzeg to nie Warszawa i nie licz na 15 wiadomosci lokalnych na godzine bo to niemozliwe, serwisy lokalne przypominam sa o 12 i o 16 od poniedzialku do piatku
wiem ze chcialbys aby na antenie dzien zaczynal sie od do..... komus z nienacka ale nie tedy droga, odnosze wrazenie ze wlasnie z takim nastawieniem budzisz sie co rano
jednemu nie pasuje ze w radiu leca informacje innemu ze w radiu leci muzyka to normalne , zawsze tak bylo i bedzie
ehhe wracajac do jednej z poprzednich wypowiedzi rozmowy rolowane tak sie maja do bmw jak piernik do wiatraka:)
pozdrawiam i zycze milej niedzieli
ps.pierwsze lepsze informacje pochodza z serwisu informacyjnego Polskiej Agencji Prasowej na ktory radio posiada licencje

Widzę , że opacznie mnie rozumiesz, nie chodzi mi o porównanie "Rozmów Rolowanych" do BMW, bo są to audycje o zupełnie innym charakterze. Ale dla jednego i drugiego radia to są (były) sztandarowe (wielletnie, tradycyjne) audycje, które wielu ludzi specjalnie słuchało. Jeżeli nowe radio kołobrzeg będzie miało lepsze programy - to OK! Ale likwidowanie kilku letniej, słuchanej przez ogół, tradycji, jest dla mnie niezrozumiałe. Ale mimo wszystko życzę powodzenia, chociaż podkreślam jescze raz mimo, że to nie moja sprawa - czarno to widzę.
SAVARY
Terminator

Postprzez Easy Rider » niedziela, 4 gru 2005, 22:40

radio jest świetne!!, sie słucha , się słucha i sie słucha. :D
Easy Rider
Terminator

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 5 gru 2005, 09:11

Savarek ma rację.
A my bedźmy lokalnymi patriotami i radyja słuchajmy.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez stary_zgred » poniedziałek, 5 gru 2005, 10:02

HO!HO! napisał(a):...Jeżeli tak wszyscy lubiliście poprzednie radio to rodzi się bardzo proste pytanie – dlaczego padło?...

Z tego pytania (według Ciebie prostego) wyziera sugestia, że lubiane nie mogło paść. Możesz wskazać korelację między "lubieniem" a kondycją? Lub jakoś inaczej uzasadnić swoją, ukrytą w podtekście tezę? Spośród ok. 150 lokalnych stacji ok. 130 "padło" (czytaj: zmieniło właścicieli). To zjawisko dosięgnęło również lokalnych stacji w miastach powyżej 100 tys mieszkańców, ostatni znany mi przypadek to Radio Plama w Szczecinie. Bez wątpienia wiesz, że jedynym źródłem finansowania stacji prywatnej jest sprzedaż reklam, abonament w całości idzie na stacje publiczne (dawniej zwane państwowymi). Oczywiście nie masz obowiązku śledzenia zmian na rynku reklamowym i dlatego Twoje wnioski są powierzchowne. Uważam, że doskonale się stało, że radio (koncesja, częstotliwość) zostało w Kołobrzegu. Mając zaplecze finansowe w TKK, ma szansę na dalsze istnienie. Gdyby zostało sprzedane np. sieci Eska lub innej, Kołobrzeg utraciłby radio bezpowrotnie, ponieważ nie ma już wolnej częstotliwości w naszym regionie.
Popieram BLAaa.
stary_zgred
Dyskutant

Postprzez zla_kobieta » środa, 7 gru 2005, 01:20

No i gra pieknie; slucham od kilku dni - taka mieszanka zetki z rmf + local :twisted:
zla_kobieta

Postprzez PIOTRGAN » środa, 7 gru 2005, 11:11

mi też się podoba słucham tylko jego !!

pytanko:
od której jest prowadzący bo jakoś się zdziwiłem że o 7 go słyszałem :)

do 11 jest, potem zmiana do 16 i do 21 a od której ?

tylko wieczorkiem znaczy tak do snu :P jakieś przyjemniejszy repertuar mógły być ale ktoś się znajdzie że nie chce spać no nigdy wszystkim się nie dogodzi :) :wink:

no i konkursik mikołajkowy też był :roll:
PIOTRGAN
Ważniak

Postprzez j0shu4 » środa, 7 gru 2005, 13:51

prowadzacy pojawia sie juz o 6
j0shu4
Moderator

Postprzez SAVARY » środa, 7 gru 2005, 14:26

Achaja napisał(a):właśnie słucham zdaniem prezydenta, to była stała adycja, wię liczę na inne stałe tez

Chyba za to płaci . I dzięki temu będzie to radio prorządowe :wink:
SAVARY
Terminator

Postprzez PIOTRGAN » środa, 7 gru 2005, 16:35

j0shu4 napisał(a):prowadzacy pojawia sie juz o 6

no to bardzo ładnie :D choć nie zdąże usłyszeć dzień dobry :(

dziś słuchałem relacji z sesji! nie mam TV i mam pytanie ?

czy oni zawsze się tak zachowują ??

telefon dzwoni, ktoś gada, przewodniczący ucisza!! szok ;/
PIOTRGAN
Ważniak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg