Kto będzie przyszłym prezydentem K-g?

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez report5 » wtorek, 6 gru 2005, 22:04

HO!HO! napisał(a):
report5 napisał(a):jak prawica tak dalej bedzie się wyniszczać to czerwonka weźmie wszystko i prezydenta i radę a te cioły będa sie kłócic o biurka i wpływy....

A co to jest prawica??

prawica to nie lewica - /w naszym mieście: każdy kto chodzi do kościoła to juz prawica, a kto choc raz rozmawiał z kaczorem to juz superprawica - ekstrema inkwizycja oraz otrodoksja / pozostali to komusze dziedzictwo samo nie wiedzące o co chodzi w tej polsce - bosz to nie polska - to niemcy z każdego kamienia krzyczą ich pokolenia - mord i krzywda - nie ta wiara na tych ziemiach - nie to słońce nad morzem, za duzo krzywd, za duzo łez, za duzo przekleństw...

http://www.2pu.pl/klip.htm

stosowny koncert już 10 bm w latrani

-
report5

Postprzez padalec » wtorek, 6 gru 2005, 22:11

Wszedłem na działo
359 armat grzmiało
lewica waliła rybami
a konie kopały kopytami
morał jest taki
ślinę na języku trzeba oszczędzać
a i konia nie umęczać
polityka jest fajowa
dziękuję
prezydent to mistrz
czy kacza czy końska podkowa
do widzenia bo mylą mi się słowa
padalec
Dyskutant

Postprzez report5 » wtorek, 6 gru 2005, 22:20

padalec - bardzo swietne, ha witaj na odwyku
report5

Postprzez report5 » wtorek, 6 gru 2005, 22:24

mały retusz za pozwoleniem

padalec napisał(a):Wszedłem na działo
359 armat grzmiało
lewica waliła rybami
a konie kopytami
morał:
ślinę trzeba oszczędzać
konia nie umęczać
polityka jest fajowa
dziękuję
prezydent mistrz /słowa
kacza czy końska podkowa
zawsze jednakowa

od nowa
report5

Postprzez padalec » wtorek, 6 gru 2005, 22:27

Może być, ale zbyt dosłowne.
padalec
Dyskutant

Postprzez report5 » wtorek, 6 gru 2005, 22:54

no za łaskawym pozwoleniem -
report5

Postprzez BLAaa » środa, 7 gru 2005, 08:30

HO!HO! napisał(a):Łukasz, no uchyl rąbka tajemnicy, będzie koalicja PO Z SLD w samorządowych?

Nie sądzę, żeby było to mozliwe.
Ale mi jest blizej do kołobrzeskiego PO, niz kołobrzeskiego PiS, LPR i Bóg wie co tam jeszcze po tej prawej stronie się znajduje.
Gdyby tak stworzyć młoda pake ponad podziałami... to kto wie...
BLAaa
Uzależniony

Postprzez HO!HO! » środa, 7 gru 2005, 08:38

BLAaa napisał(a):
HO!HO! napisał(a):Łukasz, no uchyl rąbka tajemnicy, będzie koalicja PO Z SLD w samorządowych?

Nie sądzę, żeby było to mozliwe.
Ale mi jest blizej do kołobrzeskiego PO, niz kołobrzeskiego PiS, LPR i Bóg wie co tam jeszcze po tej prawej stronie się znajduje.
Gdyby tak stworzyć młoda pake ponad podziałami... to kto wie...

Wiem BLAaa, że tak jest. Ale źle kombinujesz. Nie jest dla SLD wrogiem PiS. To jest zupełenie inny elektorat. Ataki SLD na PiS tylko wzmacnają i odwrotnie. Lepiej zobacz BLAaa kto wam elektorat podbiera.
HO!HO!

Postprzez BLAaa » środa, 7 gru 2005, 08:43

No wiesz, mam dane z których wynika, że sporo naszych wyborców zabral własnie PiS, poprzez swoje "postsocjalistyczne" hasła wyborcze. Ale zgadzam się z tym, że nie powinno byc raczej tak, zeby SLD i PiS wzajemnie sobie podbierali wyborców. Tym bardziej, że PiS ładnie dryfuje w strone partii chrześcijańsko-narodowo-konserwatywnej, czyli kurs mocno na prawo. Szkoda jednak, że tak dużo z tej komuny czerpie. Czas to wszystko doszlifuje.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez HO!HO! » środa, 7 gru 2005, 09:36

BLAaa napisał(a):No wiesz, mam dane z których wynika, że sporo naszych wyborców zabral własnie PiS, poprzez swoje "postsocjalistyczne" hasła wyborcze. Ale zgadzam się z tym, że nie powinno byc raczej tak, zeby SLD i PiS wzajemnie sobie podbierali wyborców. Tym bardziej, że PiS ładnie dryfuje w strone partii chrześcijańsko-narodowo-konserwatywnej, czyli kurs mocno na prawo. Szkoda jednak, że tak dużo z tej komuny czerpie. Czas to wszystko doszlifuje.

Ale BLAaa przecież wiesz, że czym innym jest postawa socjalna, a czym innym komuna.

Prawda jest taka, że społeczna nauka Kościoła ma dużo zbieżnych punktów z socjalnymi hasłami lewicy. Z tego właśnie wynika ów „socjalizm” PiS.

Natomiast dla SLD jest takie niebezpieczeństwo, że jeżeli nie będą podkreślać różnic z PO, to bytność SLD starci sens i elektorat SLD zostanie wchłonięty przez PO, tak jak się dzieje z elektoratem PSL i LPR, wchłanianym przez PiS.

Kombinuj bardziej perspektywicznie.
HO!HO!

Postprzez BLAaa » środa, 7 gru 2005, 09:53

To wiem, tylko widzisz, nawet jeżeli tak się stanie, to nie na długo. W polityce miejsce dla lewicy zawsze będzie. raz ona będzie miała te 50 mandatów sejmie, innym razem 200. Ja się o przepływ naszych wyborców do PO nie boje. Chociaz marzy mi się duża partia centrolewicowa, skupiająvca SLD, SDPL i może część PD, która wchodziłaby w sojusze z PO.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez BLAaa » środa, 7 gru 2005, 10:06

Viking K-g napisał(a):Wreście spróbujmy zebarać grupę potencjalnych kandydatów z poparciem
- poseł PO
- obecny Przezydent
- vice prezydent
- były poseł SLD
- PRO BUD
- dyrektor z 1-go Maja
- radny wojewódzki SLD
- pani z Uzdrowisk
ktoś jeszcze ?

Na pewno znajdzie się jeszcze kilku niezaleznych...
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Vin » środa, 7 gru 2005, 10:19

Viking K-g napisał(a):Wreście spróbujmy zebarać grupę potencjalnych kandydatów z poparciem
- poseł PO
- obecny Przezydent
- vice prezydent
- były poseł SLD
- PRO BUD
- dyrektor z 1-go Maja
- radny wojewódzki SLD
- pani z Uzdrowisk
ktoś jeszcze ?

- poseł PO................... :)

- obecny Przezydent.... :)

- vice prezydent ......... :lol: