W Kołobrzegu ukonstytuowała się Młodzieżowa Rada Miasta

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez BLAaa » wtorek, 29 lis 2005, 11:45

McCool napisał(a):ja tam uwazam, ze aby bylo sprawiedliwie, to kazda kolobrzeska młodziezówka powinna wytypowac jednego kandydata do mlodziezowej rady miejskiej w wieku gimnazjalnym bądz licealnym...

Ta widząc sprawę można byłoby co jakiś czas organizować regularne forum wymiany myśli pomiedzy młodzieżówkami politycznymi w naszym mieście. Już kiedys o tym myślelismy, może czas wprowadzić te zamysły w życie?
BLAaa
Uzależniony

Postprzez McCool » wtorek, 29 lis 2005, 11:59

no fakt, formalnei nie ma, ale projekt przeciez macie? wiec mozna sie oprzec na projekcie... a z niego jasno to wynika. tak, pomysl BLAaa jest bardzo dobry, roznice poglądów swoja droga, ale jednak niezaleznie od tych pogladow mlodziez udzielająca sie w polityce ma chyba jeden cel...
McCool
Rycerz forum

Postprzez McCool » wtorek, 29 lis 2005, 12:06

działać, dla miasta, dla ludzi... tak mi się wydaje. może i sposoby osiągnięcia tego celu są zależne od opcji politycznej jaką się reprezentuje, ale młodzież ma werwę, zapał do pracy, nie wolno tego zmarnować.

po drugie wybory do rady miasta tuż tuż...
McCool
Rycerz forum

Postprzez BLAaa » wtorek, 29 lis 2005, 12:32

I ludzie do 35 roku życia powinni w nich zaistnieć. A swoja droga, to wnerwia mnie, ze juz druga kadencje jestem najmłodszym radnym :evil:
BLAaa
Uzależniony

Postprzez sanddra » wtorek, 29 lis 2005, 12:40

ŁUkasz napisał(a):Dokładnie o to chodzi. Kiedy Easy zrobił klincz z przedstawicielami młodzieżówek z naszego miasta. Po wielkich trudach znalazł 4 przedstawicieli. Z LPR przyszedł pan Żłobiński, który jak sam powiedział już nie był zaangażowany w działalność MW. Jednak zaraz po programie odezwali się przedstawiciele z Młodzieży Wiejskiej, Partii Centrum i jeszcze innych partii czy organizacji tego typu. Chodzi o to, że tak naprawdę w naszym mieście nie ma młodzieżowek (oprócz SMD oraz FMS), które wykazywałyby się jakimkolwiek zainteresowaniem sprawami miasta. Jednak jesli chodzi o pokazanie się w telewizji czy radiu to zaraz okazuje się jak wielu jest młodych w mieście. I tyle.

I tu masz rację młodzież bez redaktorów i kamer niechętnie coś robi (nie wszyscy na szczęście). Jednak jestem za apolitycznością grup młodzieżowych. Pomysł, żeby włączała się w działania na terenie miasta są jak najbardziej słuszne.
sanddra
Dyskutant

Postprzez Stavro » wtorek, 29 lis 2005, 12:40

BLAaa napisał(a):I ludzie do 35 roku życia powinni w nich zaistnieć. A swoja droga, to wnerwia mnie, ze juz druga kadencje jestem najmłodszym radnym :evil:

moze juz niedlugo :) :) :wink: moze ktos mlodszy od Ciebie jednak sie dostanie...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez BLAaa » wtorek, 29 lis 2005, 13:25

No ja myslę.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Stavro » wtorek, 29 lis 2005, 14:19

BLAaa napisał(a):No ja myslę.

samo myslenie to jednak moze nie wystarczyc... :) :wink:
Stavro
Rycerz forum

Postprzez Stavro » wtorek, 29 lis 2005, 14:23

słowianin napisał(a):To jeszcze zalezy na jaki temat sie mysli oraz jakie wyvciaga z tego wnioski. :twisted:

nie zaprzecze...ale faktycznie przydalby sie Jackowi ktos mlodszy...tylko prosze nie jego imiennik ...jeden mlody( w miare) Jacek to juz nadto...
Stavro
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg