W Kołobrzegu ukonstytuowała się Młodzieżowa Rada Miasta

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez evoe » piątek, 18 lis 2005, 10:34

Po co punktować na wstępie? Może od razu powiedzcie tym młodym, że MRM jest bezsensu? Dajcie im czas, dajcie im możliwość spróbowania, a potem przyjdzie pora (albo i nie) na ewentualne wybiegi polityczne, antypolityczne, pro PO, anty Po, pro Łukasz, anty Łukasz. Wasz sarkazm i cynizm na wstępie jest zbędny. Chcą coś robić – niech robią, a stare konie powinny się powstrzymać od wkładania w to paluszków. Poza tym czego Wy wszyscy na dzień dobry się spodziewacie? Super prężnej grupy pod wezwaniem? Przy takim podejściu jak tu się prezentuje, im się może z marszu po prostu odechcieć.
evoe
Bywalec

Postprzez Stavro » piątek, 18 lis 2005, 10:55

evoe napisał(a):Po co punktować na wstępie? Może od razu powiedzcie tym młodym, że MRM jest bezsensu? Dajcie im czas, dajcie im możliwość spróbowania, a potem przyjdzie pora (albo i nie) na ewentualne wybiegi polityczne, antypolityczne, pro PO, anty Po, pro Łukasz, anty Łukasz. Wasz sarkazm i cynizm na wstępie jest zbędny. Chcą coś robić – niech robią, a stare konie powinny się powstrzymać od wkładania w to paluszków. Poza tym czego Wy wszyscy na dzień dobry się spodziewacie? Super prężnej grupy pod wezwaniem? Przy takim podejściu jak tu się prezentuje, im się może z marszu po prostu odechcieć.

a moze ludzie po prostu sprawdzaja czy ta cala MRM nie jest na pokaz...ale masz racje poczekamy...zobaczymy...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez Agunia » piątek, 18 lis 2005, 11:56

McCool napisał(a):
Agunia napisał(a):jeśli jest w tej radzie pewna osoba, o której myślę, to wcale bym się nie zdziwiła, gdyby dostawali kasę....

jest jest, na kablówce sie wypowiadał... śmieszny jak zawsze :D ale raczej pieniedzy za to nie dostają ;)

zapytaj mnie kiedyś jaką drogą tam doszedł i skąd o tym wiem.... oberwało mu się trochę za to ode mnie....
Agunia
Mieszka tu

Gadu-Gadu: 4081021

Postprzez qrczak » piątek, 18 lis 2005, 12:27

Po co punktować na wstępie? Może od razu powiedzcie tym młodym, że MRM jest bezsensu?

Bo jest bez sensu, nic nie da, to się nie uda, po co to :?:
A po co w ogóle gówniarze za politykę się biorą bo to śmierdzi polityką na kilometr, w domach siedzieć i sie uczyć, a nie się mądrzyć i coś robić. :wink:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez evoe » piątek, 18 lis 2005, 12:42

qrczak napisał(a):
Po co punktować na wstępie? Może od razu powiedzcie tym młodym, że MRM jest bezsensu?

A po co w ogóle gówniarze za politykę się biorą bo to śmierdzi polityką na kilometr, w domach siedzieć i sie uczyć, a nie się mądrzyć i coś robić. :wink:

Toż z Ciebie Kogutek prawdziwy :wink:
evoe
Bywalec

Postprzez HO!HO! » piątek, 18 lis 2005, 14:10

evoe napisał(a):Po co punktować na wstępie? Może od razu powiedzcie tym młodym, że MRM jest bezsensu? Dajcie im czas, dajcie im możliwość spróbowania, a potem przyjdzie pora (albo i nie) na ewentualne wybiegi polityczne, antypolityczne, pro PO, anty Po, pro Łukasz, anty Łukasz. Wasz sarkazm i cynizm na wstępie jest zbędny. Chcą coś robić – niech robią, a stare konie powinny się powstrzymać od wkładania w to paluszków. Poza tym czego Wy wszyscy na dzień dobry się spodziewacie? Super prężnej grupy pod wezwaniem? Przy takim podejściu jak tu się prezentuje, im się może z marszu po prostu odechcieć.

Przykro mi, że się wypowiadasz nieprzeczytawszy wszystkich postów. Głównym zarzutem nie jest bowiem to, że to zły pomysł lub słabo zorganizowany.
HO!HO!

Postprzez evoe » piątek, 18 lis 2005, 14:20

Przeczytawszy, ale nie zrozumiawszy aluzyjności tych postów. Kołobrzeg to dziura. My tego nie przeskoczywszy. Basta. Wzmiankowane personawszy mają nosa do koniunktury. Poza tym niezaprzeczalnie trzeba przygotowawszy kogoś do trzymania władzy na przyszłość. U nas nie jest Francja, u nas nie ma szkół, które fachowo potrafiwszy nauczywszy samorządności. Oczywiście forma wypowiedzi to żart. Tłumaczę to nie z niewiary w Twoje poczucie humoru, tylko dla widzimisie.
evoe
Bywalec

Postprzez myśliwiec » piątek, 18 lis 2005, 14:40

qrczak napisał(a):

wlasnie. i juz. zamiast psuc sie od szpiku kosci - uczyc sie! brrrr.
myśliwiec
Mistrz klawiatury

Postprzez HO!HO! » piątek, 18 lis 2005, 15:13

evoe napisał(a):Przeczytawszy, ale nie zrozumiawszy aluzyjności tych postów. Kołobrzeg to dziura. My tego nie przeskoczywszy. Basta. Wzmiankowane personawszy mają nosa do koniunktury. Poza tym niezaprzeczalnie trzeba przygotowawszy kogoś do trzymania władzy na przyszłość. U nas nie jest Francja, u nas nie ma szkół, które fachowo potrafiwszy nauczywszy samorządności. Oczywiście forma wypowiedzi to żart. Tłumaczę to nie z niewiary w Twoje poczucie humoru, tylko dla widzimisie.

Hehe.
Co do meritum to dominuje ton skuteczności, nie zasad. A ja miałem, co do zasad wątpliwości - tryb powołania (przypominam, bo widzę, że jednak nadal nie przeczytawszy).
HO!HO!

Postprzez report5 » piątek, 18 lis 2005, 16:00

HO!HO! napisał(a):
evoe napisał(a):Przeczytawszy, ale nie zrozumiawszy aluzyjności tych postów. Kołobrzeg to dziura. My tego nie przeskoczywszy. Basta. Wzmiankowane personawszy mają nosa do koniunktury. Poza tym niezaprzeczalnie trzeba przygotowawszy kogoś do trzymania władzy na przyszłość. U nas nie jest Francja, u nas nie ma szkół, które fachowo potrafiwszy nauczywszy samorządności. Oczywiście forma wypowiedzi to żart. Tłumaczę to nie z niewiary w Twoje poczucie humoru, tylko dla widzimisie.

Hehe.
Co do meritum to dominuje ton skuteczności, nie zasad. A ja miałem, co do zasad wątpliwości - tryb powołania (przypominam, bo widzę, że jednak nadal nie przeczytawszy).

demokratycznie i politycznie to oczywiście - wystarczyło zaprosić wszystkie aktywne młodzieżówki łacznie z elpeerem i tymi wariatami antyklerykałami do wspólnego działania, ale czy to w naszym mieście jest możliwe?
report5

Postprzez Gargamel » piątek, 18 lis 2005, 16:38

Dla mnie osobiście to jest istny skandal. Karpiniuk poza swoją młodzieżówką próbuje młodych, niedojżałych ludzi uczyć cwaniactwa i manipulatorstwa-dając tego przykład swoją postawą.TO PRÓBA STWORZENIA KOLEJNEJ PRZYBUDÓWKI PLATFORMY,Stworzenia zabawek dla wiernego Czechowskiego.Jeżeli przedstawiciele do MRM zostali wytypowani, a nie wybrani to złamane zostały fundamentalne zasady demokracji(na Boga to dotyczy uczniów szkół)przyszłych może lekarzy,nauczycieli,może sędziów-z kogo oni mają brać przykład-z Czechowskiego?Z tego typu działań? :(
Aktywizuje ich łukasz Czechowski?A kto to taki-kontroler przydatności człowieka pod kątem ewentualnego podnoszenia ręki ZA -na sygnał!
Młodzież potrzebuje autorytetów,pomocy,przyjaźni i zrozumienia ,a nie polityków,aktywistów prących do władzy po trupach.

Trochę prawa Łukaszu-przekaż wierny Łukaszu panu radcy :lol: :lol:
Ustawa o Systemie Oświaty
art.55 ust.1 W szkole i placówce działa samorząd uczniowski zwany dalej "samorządem"
2.Samorząd tworzą wszyscy uczniowie szkoły lub placówki
3.Zasady wybierania i działania organów samorządu określa regulamin uchwalany przez ogół uczniów w głosowaniu RÓWNYM,TAJNYM I POWSZECHNYM.
4.Regulamin samorządu nie może być sprzeczny ze statutem szkoły lub placówki.

Statut szkoły jest tworzony na podstawie Rozporządzenia MENiS w sprawie Ramowych Statutów Przedszkoli i Szkół i ZAPEWNIAM,ŻE TEGO TYPU METOD DZIAŁANIA(jak Twoje a raczej Wasze) TAM NIE ZNAJDZIECIE i w związku z powyższym takich działań nie będzie również w żadnym regulaminie Samorządu Szkolnego.

Nie rozumiem jak ktoś taki jak zastępca prezydenta de facto odpowiadający za oświatę może posunąć sie do łamania prawa,a może niewiedzy. :lol: Słyszałem,że po panu już teraz pośle trochę sprzątać muszą w urzędzie.
HO!HO! pytasz czemu teraz,czemu po trupach i niezgodnie z prawem(także szkolnym) WYBORY ZA ROK!MOŻE SIĘ UDA PARU POZYSKAĆ.
PORONIONY POMYSŁ Z TĄ MŁODZIEŻOWĄ RADĄ PLATFORMY OBYWATELSKIEJ.
Gargamel
Ważniak

Postprzez HO!HO! » piątek, 18 lis 2005, 16:54

Gargamel napisał(a):
Statut szkoły jest twor
HO!HO! pytasz czemu teraz,czemu po trupach

Nic o trupach nie mówiłem :)
HO!HO!

Postprzez Pionek » piątek, 18 lis 2005, 17:03

Obiecałem sobie, że już nie będę tu pisywał, bo to nie ma większego sensu. Ale w tej sprawie myślę, że powinienem zabrać głos. Byłem w Młodzieżowej Radzie Miasta, kiedy funkcjonowała przez pierwsze dwa lata. Po nas była już tylko jedna nieudana kadencja. Wielkim „przyjacielem” młodzieży wtedy starał się być Sebastian. Niestety. Nic nie pomógł.

Byłem tam dwa lata i nauczyłem się jednego. Nigdy nie powinien pojawiać się w młodzieżowej Radzie Miasta nikt z powiązaniami politycznymi. Wtedy jest szansa na to, że ta Rada przetrwa. Takie są moje doświadczenia. To dorośli, Radni, i tak zwani przyjaciele młodzieży zniszczyli Radę Młodzieżową.

Chciałbym spytać Łukasza, jaki ma program, pomysł na działanie takiej Rady po za bezkarnym wchodzeniem do szkół i szukaniem tam nowych członków PO. Dokąd chce zaprowadzić tych ludzi? Co im zaproponować?
Uważam, że działanie związane z powołaniem Rady w ten sposób jest polityczne i nie etyczne.

Faktycznie wtedy przedstawicieli do Rady typowały szkoły. Ale na wniosek Urzędu a nie partii politycznej. Przez co taka Rada miała zaplecze w postaci pomieszczeń, telefonu, pracownika urzędu, aby mogła działać. Teraz rozumiem, że Rada swoje spotkania będzie miała w lokalu PO?

Czy ktoś spytał Prezydenta, Przewodniczącego Rady Miejskiej, jakie jest ich zdanie na ten temat? Jak oni widzą powstanie takiej Rady. Czy jeżeli ma się ona stać głosem młodzieży tego miasta to nie należałoby zapytać tych, którzy mają tego głosu słuchać, co oni na to?
Pionek

Postprzez Agunia » piątek, 18 lis 2005, 17:04

Gargamel napisał(a): Karpiniuk poza swoją młodzieżówką próbuje młodych, niedojżałych ludzi uczyć cwaniactwa i manipulatorstwa-dając tego przykład swoją postawą.

gorzej jeszcze, że całkiem nieźle im to wychodzi.....
Agunia
Mieszka tu

Gadu-Gadu: 4081021

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg