Dowcipy o Żydach

Tutaj można przeprowadzać ankiety na różne tematy.

Czy śmieszą Cię kawały o Żydach?

Tak, są znakomite
10
30%
Tak, lecz nie jestem ich wielbicielem
16
48%
Po prostu nie
3
9%
Nie, to jest chore. Nic śmiesznego
4
12%

Liczba głosów : 33

Dowcipy o Żydach

Postprzez Roman » poniedziałek, 31 paź 2005, 16:24

Istnieją ludzie, którzy zaśmiewają się z dowcipów o Żydach (konkretnie chodzi mi o coś, co możnaby nazwać "humor obozowy"). We mnie takie "żarty" budzą niesmak. Jak to jest z wami? Śmieszne to, czy żałosne?
Roman
Mieszka tu

Postprzez McCool » poniedziałek, 31 paź 2005, 16:38

mnie śmieszą... na pierwszy rzut... ale gdy sie zawsze to wgłębiam to jakos mniej mnie śmiesza...
McCool
Rycerz forum

Postprzez Slayer » poniedziałek, 31 paź 2005, 16:53

slyszalem kilka takich po ktorych az mnie skrecalo ze smiechu... popimo iz mialem strasznego kaca moralnego i bylo mi wstyd, ale szczerze mowiac nie potrafie nic na to poradzic... jesli cos jest opowiedziane smiesznie (a w sposob smieszny mozna opowiedziec niemal wszystko) to reakcja ludzka potrafi byc mimowolna.

sam osobiscie nigdy nie opowiadalem takich dowcipow, czesc nie przeszlaby mi przez gardlo.
Slayer
Terminator

Postprzez Suzy » poniedziałek, 31 paź 2005, 17:13

... mnie śmieszą... zresztą tak jak kawały o Polakach , Niemcach itd... może dlatego, że nie podchodzę do nich szczególnie poważnie ... kawał to kawał ... chyba nikt nie opowiada anegdotek w złośliwym kontekście ... one mają tylko bawić ... tak mi się wydaje ... :?
Suzy
Gwiazdor

Postprzez Stavro » poniedziałek, 31 paź 2005, 23:14

WZT napisał(a):Ja i tak wole kawaly o Polakch -sa wedlug mnie smieszniejsze

sa takie same jak o innych nacjach..co ztego ze o zaydach...to jakis wybrany narod ze zartowac sobie z nich nie mozna?? bez przesady
Stavro
Rycerz forum

Postprzez Stavro » poniedziałek, 31 paź 2005, 23:26

WZT napisał(a):
Stavro napisał(a):

sa takie same jak o innych nacjach..co ztego ze o zaydach...to jakis wybrany narod ze zartowac sobie z nich nie mozna?? bez przesady

a dlaczego o polakach kawaly nie sa smieszne-zrob eksperyment opowiedz kawal o zydach tylko slowa "Zyd" zastap slowem "Polak"to zobaczysz ze kawal juz niebedzie smieszny chociaz pointa sie nie zminila.... radze wyprobowac to na kolegach....

moze masz troche racji...polski narod jest troche uprzedzony..ale nie wszyscy...
Stavro
Rycerz forum

Postprzez Stavro » poniedziałek, 31 paź 2005, 23:31

WZT napisał(a):
Stavro napisał(a):
WZT napisał(a):
Stavro napisał(a):

a dlaczego o polakach kawaly nie sa smieszne-zrob eksperyment opowiedz kawal o zydach tylko slowa "Zyd" zastap slowem "Polak"to zobaczysz ze kawal juz niebedzie smieszny chociaz pointa sie nie zminila.... radze wyprobowac to na kolegach....

moze masz troche racji...polski narod jest troche uprzedzony..ale nie wszyscy...

sporoboj przeprowadzic ten test na znajomych to sie ciekawych spraw mozna dowiedziec...

oki sprobuje...dzieki za rady
Stavro
Rycerz forum

Postprzez Slayer » wtorek, 1 lis 2005, 10:50

tu chodzi o fakt, iz sa to dowcipy w wiekszosci o obozach koncentracyjnych III Rzeszy gdzie w nieludzkich warunkach ginely miliony zydow i w zasadzie nie powinno sie z tego smiac, bo poprostu nie wypada... nie mozna tez tego porownac do dowcipow o innych narodowosciach, bo to nie ten sam 'kaliber' zartu...
Slayer
Terminator

Re: Dowcipy o Żydach

Postprzez qrczak » wtorek, 1 lis 2005, 11:41

Roman napisał(a):Istnieją ludzie, którzy zaśmiewają się z dowcipów o Żydach (konkretnie chodzi mi o coś, co możnaby nazwać "humor obozowy"). We mnie takie "żarty" budzą niesmak. Jak to jest z wami? Śmieszne to, czy żałosne?

Te dowcipy nie powinny śmieszyć, są jednak jeszcze dowcipy o Żydach nie mające nic wspólnego z obozami i II wojną światową. Na joemonsterze nazywane były "szmoncesami" i te są świetne.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez BLAaa » środa, 2 lis 2005, 11:33

uwielbiam dowcip żydowski. jest rewelacyjny. obozowe sprawy moga smieszyc, ale nie przepadam.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez kazió » poniedziałek, 7 lis 2005, 18:27

nie zawsze
jestem pochodzenia zydowskiego
kazió
V.I.P

Następna strona

Powrót do :: ankiety