Na kogo zagłosujesz w II turze wyborów prezydenckich ?

Tutaj można przeprowadzać ankiety na różne tematy.

Na kogo zagłosujesz w II turze wyborów prezydenckich ?

Ankieta wygasła poniedziałek, 24 paź 2005, 13:41

Kaczyński Lech
8
12%
Tusk Donald
51
74%
w II turze już nie głosuje
10
14%

Liczba głosów : 69

Postprzez Slayer » środa, 19 paź 2005, 13:13

HO!HO! napisał(a):
Slayer napisał(a):[ myslisz ze rozmawiasz z profesorem ekonomii? wierz mi taki nie tracilby czasu na rozmowy z Toba.. .

Za to z Tobą, specjalistą od wszystkiego, to by pewnie długo debatował.

tego nie skomentuje, bo jednak nie warto schodzic do pewnych poziomow. za to ty mozesz tytłać sie w tym blocie do woli, droga wolna.
Slayer
Terminator

Postprzez HO!HO! » środa, 19 paź 2005, 13:15

Slayer napisał(a):aha przypomnialo mi sie cos odnosnie zwolnienia ze skladek ZUS i tej 1000zl ulgi CIT... otoz w niemczech probowano zorbic cos bardzo podobnego i skonczylo sie tak, ze pracodawcy dzielili istniejace etaty na mniejsze, zamiast zatrudniac nowych ludzi... oczywiscie wszelkie profity z budzetu zgarniali rowno.
myslisz ze u nas, z naszym rodzimym zmyslem do kombinowania i omijania prawa bedzie innaczej? ciekawe kto wtedy za to zaplaci? chyba my wszyscy nieprawdaz?

Wszystko zależy od sformułowania konkretnych zapisów ustawy.
Podobnie ograniczono aktualne zwolnienie z części składek na ZUS dla nowo- rozpoczynających działalność.
HO!HO!

Postprzez Slayer » środa, 19 paź 2005, 13:21

btw. wracajac do tego programu PiS, wszedzie pisza tylko "zrobimy to", "Zrobimy tamto", a gdzie konkrety, gdzie napisali jak zamierzaja to zrobic? skad wziasc pieniadze na ponowne zabawy np. z NFZ'em i na inne propozycje z palca wyssane? Przeciez budzet to nie kondom, jego sie nie rozciaga wedle woli.

moim zdaniem, PiS wogole nie bylo przyotowane do rzadzenia, liczyli na to ze wybory wygra Platforma a oni beda mogli jedynie krytykowac te mniej popularne propozycje, a tutaj suprajs trzeba wziasc odpowiedzailnosc za Polske.
Slayer
Terminator

Postprzez HO!HO! » środa, 19 paź 2005, 13:22

Slayer napisał(a):

moim zdaniem, PiS wogole nie bylo przyotowane do rzadzenia, liczyli na to ze wybory wygra Platforma a oni beda mogli jedynie krytykowac te mniej popularne propozycje, a tutaj suprajs trzeba wziasc odpowiedzailnosc za Polske.

Masz prawo do takiej opinii.
HO!HO!

Postprzez HO!HO! » środa, 19 paź 2005, 13:37

Obie partie (PO PiS) chcą obniżenia podatków. Pozostaje tylko pytanie, czy obniżyć (np. do 15%) bez żadnych ulg i zwolnień i pozostawić przedsiębiorcom prawo do decydowania o tym, co zrobić z pieniędzmi zaoszczędzonymi w ten sposób, czy też wpływać za pomocą polityki fiskalnej na kształtowanie np. miejsc pracy, polityki prorodzinnej itp. Przyjęcie pierwszej wersji oznacza, że Państwo wyzbywa się takiego wpływu, co może oznaczać, że część przedsiębiorców będzie tworzyła nowe miejsca pracy, inwestycje, itp. ale jednocześnie część zamiast kupować cygara w W-wie będzie sobie latać po te cygara np. na Kubę.

Uważam, że lepiej obniżyć podatki w ten sposób, aby dać ulgę np. na nowe miejsce pracy, niż zostawić, ot tak, w kieszeni przedsiębiorcy tą kasę bez wpływu na to co on z tą kasą zrobi.
HO!HO!

Postprzez HO!HO! » środa, 19 paź 2005, 14:04

Slayer napisał(a):
HO!HO! napisał(a):
Slayer napisał(a):[ myslisz ze rozmawiasz z profesorem ekonomii? wierz mi taki nie tracilby czasu na rozmowy z Toba.. .

Za to z Tobą, specjalistą od wszystkiego, to by pewnie długo debatował.

tego nie skomentuje, bo jednak nie warto schodzic do pewnych poziomow. za to ty mozesz tytłać sie w tym blocie do woli, droga wolna.

Rozbrajasz mnie. Typowe zagranie.

Najpierw sam piszesz, że taki ekonomista traciłby ze mną czas, a potem zarzucasz mi brudne zagrania, w sytuacji gdy mój post w odpowiedz na powyższe, był znacznie subtelniejszy. Zaznaczam - to Ty zacząłeś, a ja odpowiedziałem delikatnie.

Daltonizm moralny, sofistyka i erystyka w pełnym zastosowaniu praktycznym.
HO!HO!

Postprzez Slayer » środa, 19 paź 2005, 14:08

to akurat byla dosc szczera i zgodna z prawda odpowiedz na owy zalosny komentarz, nie wnoszacy kompletnie niczego do tematu... nie wiem czemu mial on sluzyc, aani po co wogole to napisales.
Slayer
Terminator

Postprzez HO!HO! » środa, 19 paź 2005, 14:15

Slayer napisał(a):to akurat byla dosc szczera i zgodna z prawda odpowiedz na owy zalosny komentarz, nie wnoszacy kompletnie niczego do tematu... nie wiem czemu mial on sluzyc, aani po co wogole to napisales.

Po pierwsze - to Ty pierwszy użyłeś argumentu in personam.
Po drugie - czy mógłbyś skoncentrować się na meritum i unikać epitetów typu „żałosny” itp.
HO!HO!

Postprzez Slayer » środa, 19 paź 2005, 14:19

wydaje mi sie ze troche odbiegamy od tematu... nie chce zeby to skonczylo sie tak jak dyskusja PO i PiS o programie i stanowisku marszalka sejmu, ze w konsekwencji wszystko zeszlo na to co robil czyj dziadek podczas wojny...
Slayer
Terminator

Postprzez kazió » czwartek, 20 paź 2005, 10:55

zmusilem sie, zaglosowalem, na Korwina, nie przeszedl , nie glosuje
kazió
V.I.P

Postprzez tomo » piątek, 21 paź 2005, 18:21

ja zagłosuje na siebie a co tam :lol: :lol: :lol: <ok> :wink:
tomo
Coś tam napisał

Postprzez BLAaa » sobota, 22 paź 2005, 02:18

Ręka mi uschnie, ale Donald.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Slayer » sobota, 22 paź 2005, 10:22

heh ciekawe jest to ze internauci wogole chetniej glosuja na Tuska... we wszystkich sondazach internetowych Tusk ma dosc pewna przewage.
Slayer
Terminator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: ankiety