Aleś wykoncypował!pluskwa napisał(a):
Powiadasz, że Kaczucha nie będzie prezydentem przez nasze radne opozycyjne? Hehe. Dobre.
[/quote]
Czytam z ruchu twoich ust.

BLAaa napisał(a):Mylisz się HO!HO! Ulegną zmianie jej warunki pracy i płacy, a w takich sytuacjach idzie się do Sądu Pracy. Ja bym poszedł.
sanddra napisał(a):I chyba byś przegrał, HoHo ma rację. Na stanowisko dyrektora w szkole jest konkurs, Pani Anna go wygrała. Konkurs jest co 4 lata więc można tylko zastanawiać się czy ostatni konkurs wygrała będąc właścicielem firmy i żoną. Jeśli tak to ....
Odwołanie ze stanowiska dyrektora musi mieć swoje podstawy, tak jak i zwolnienie z pracy pedagoga.
Bez podstaw rządanie zwolnienia z pracy dyrektora?
BLAaa napisał(a):Jeżeli chodzi o odwołanie dyrektora z funkcji, to sprawa jest stosunkowo prosta. Rozmawiałem z Kuratorem, który powiedział, że kuratorium nie robi przeszkód w sytuacji, gdy odwołanie następuje w trybie ustawy antykorupcyjnej.
BLAaa napisał(a):Konkurs był już ładnych kilka lat temu, ale po zakończeniu tzw. kadencji, organ prowadzacy może przedłuzyć piastowanie funkcji na kolejne okresy, gdy przebieg pracy oceniany jest dobrze. Tak było i w tym przypadku (tak myslę).
)BLAaa napisał(a):A jeżeli chodzi o ten sąd pracy, to p. Ania odszkodowanie raczej by dostała. Już kilka lat temu zgłosiła fakt objęcia spadku i dokonania konkretnych zmian w KRS dot. reprezentacji i zarządzania. Organ prowadzący przez te lata nie wniósł uwag.
) No chyba, że ma w rękawie jakąś 'aferę' na miarę 'seks nauczyciela', w co wątpię.Gargamel napisał(a):Sanddra konkurs na dyrektora placówki oświatowej nie jest określony jak piszesz co 4 lata.Może być co pięć lat ,a może być co dziesięć, albo dyrektor że tak powiem może do swej emerytury być dyrektorem wygrywając konkurs kiedyś tam x lat temu ,ale również może być dyrektorem tylko 1 rok.
Gargamel napisał(a):Według mnie odwołać można, a w przypadku funkcji pełnionej niezgodnie z prawem trzeba.
Zapytanie poszło o interpretacę ustawy do MSWiA i niebawem przekonamy się BLAaa kto miał rację ja czy Ty.
Gargamel napisał(a):BLAaa napisałeś trochę wyżej, że nie wolo odwołać i że zająłeś publiczne stanowisko w tek kwestii i jesteś gotów bronić tego stanowiska.Jak mam to odczytać.Ja twierdzę wprost nie można już.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości