studenci!!!! co tam u was?

Tutaj można pisać o wszystkim i o niczym. Jeżeli to, co chcesz napisać nie pasuje do żadnej innej kategorii, właśnie tu powinno się znaleźć.

Postprzez Nemo » sobota, 24 wrz 2005, 12:37

Jeszcze tydzień i trzeba bedzie zaczac sie pakowac !!! Jak ja to lubie.... :> Dobrze , że cześć rzeczy zostawilam na stancji, ale i tak bedzie tego duzo.
Agnes -trzym sie Siostra!!!! Jak bedziesz w Kolobrzegu to daj znac :beer:

Jak mi sie nie chce wracać .........( blogie lenistwo..... :D ) ;/
Nemo
Ważniak

Postprzez Adit » sobota, 24 wrz 2005, 15:07

NataliaW napisał(a):No tak, ja mam pokój z 10 letnim bratem i w sumie nie jest tak źle...(...)

W każdym razie, mam nadzieje, że każdy w pazdzierniku będzie zadowolony.

No niezle brata wychowalas.. :P jestem ciekawa jakich metod uzywalas ?? Mam nadzieje, ze nie zapomnialas o zasadach "bezstresowego wychowania" ?? :lol: :wink:
Ja na szczescie swoj wlasny pokoj i w "rodzinnym" mieszkanku i "studenckim" mam, ale tragedii by nie bylo, jezeli wlasnych "czterech katow" by zabraklo....ale jezeli zdecydowalabym sie juz z kims mieszkac w jednym pokoju to TYLKO z kims "zaufanym". Wówczas nawet problem odwiedzin daje sie rozwiazac.
No i oczywiscie masz racje, ze mieszkanie w jednym pokoju z rodzenstwem nie nalezy porownywac do mieszkania z kims de facto obcym.
Adit
Ważniak

Postprzez Olga » sobota, 24 wrz 2005, 15:15

Suzy napisał(a):... Olga ... kompletnie nie przejmuj się odległościami - Toruń wbrew pozorom nie jest dużym miastem ... ale zastanów się gdzie lepiej mieszkać czy blisko starówki (gdzie najłatwiej jednak znaleźć pracę np. w jakimś pabie lub sklepie czy czymkolwiek) czy koło wydziału na Gagarina bo to jednak kawałek (ok. 10 min autobusem), zawsze lepiej dojechać z centrum na zajęcia, gdyż autobusy pod umk kursują co 10 min i komunikacja w tym zakresie jest bardzo dobra i przy tym mieszkać blisko "życia studenckiego" i ewentualnych możliwości pracy ...
zresztą spokojnie, rozeznasz się na miejscu :wink:

Hmm ... masz rację. Pracę będę mieć papierkową i chyba właśnie gdzieś w okolicach centrum miasta. Poza tym ... centrum to życie ... na peryferia można dojechać :P Dzisiaj i jutro przejrzę te wszystkie oferty, które mam, podzwonię i zobaczę co z tego wyjdzie. No i chyba udam się do Torunia po te ogłoszenia z biblioteki. Nie ma co tracić czasu :-)
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez Adit » sobota, 24 wrz 2005, 15:39

Skad ja to znam...
Tak jak NataliaW napisala koniecznie musisz sprawdzic stan mieszkania oferowanego w gazecie, internecie,itp.
Ja mialam podobne doswiadczenie i to chyba z tego samego miasta co Ty Natalio. :wink:
W ofercie, lokum bylo przedstawione IDEALNIE. Wprost wymarzone gniazdko dla studentow. Wspaniala dzielnica, zadbane mieszkanie, wyremontowane, wyposazone, bezpieczne, cisze i w ogole "cacy".
Na miejscu okazalo sie, ze dzielnica owszem piekna,ale jak zaslonisz sobie okno porzadna zaslona; zadbane-> przeciez to pojecie wzgledne; wyremontowane- oczywiscie sciana w kuchni zostala zagipsowana, itp. Ogólnie brudno, oskurnie, brzydko, smierdzaco, niebezpiecznie, a sama lazienka....na dworzu. :/ itp, itd. A gosc chcial sporo kasy za lokum.
Tak, wiec Olga spiesz sie i badz ostroza.
Trzmam z calych sil kciuki :D :D
Adit
Ważniak

Postprzez MarcinR » niedziela, 25 wrz 2005, 00:20

W sumie to zaczela mi sie nudzic ta przerwa .. moze czas wreszcie wziasc sie do nauki :oops: :?:
MarcinR

Postprzez Adit » niedziela, 25 wrz 2005, 08:16

NataliaW napisał(a):

:lol: -gdyby nie ta łazienka, pomyślała bym, ze ogladałyśmy to samo mieszkanie..... :lol: :lol: :wink:

moze ten Pan wcale Ci lazienki nie pokazal :lol: :lol:
albo dokleil jakas z innego mieszkania. W momencie podpisania umowy najmu odkleilby ja i pokazal PRAWDZIWE oblicze lazienki :wink:
niedobry Pan Lodzianin :twisted: :P
Adit
Ważniak

Postprzez kulA » niedziela, 25 wrz 2005, 09:23

MarcinR napisał(a):W sumie to zaczela mi sie nudzic ta przerwa .. moze czas wreszcie wziasc sie do nauki :oops: :?:

zacznij od jezyka ortograficznego :P
kulA
Rycerz forum

Postprzez MarcinR » niedziela, 25 wrz 2005, 09:48

ja chce edit ;/ .........
MarcinR

Postprzez kulA » niedziela, 25 wrz 2005, 09:57

MarcinR napisał(a):ja chce edit ;/ .........

jest edit, tylko troszke inaczej dziala
krok1: zamiast wyslij wciskasz podglad
krok2: czytasz post (tak jak wczesniej po wyslaniu)
krok3: czytasz jeszcze raz post
krok4: wciskasz wyslij i po sprawie
kulA
Rycerz forum

Postprzez kulA » niedziela, 25 wrz 2005, 14:51

juz jutro, juz jutro tam jade, ciekawe jak sie slask pozmienial przez te 3 miesiace :P juz naprawde nie moge sie doczekac az sie tam znajde
kulA
Rycerz forum

Postprzez kazió » niedziela, 25 wrz 2005, 15:11

a ja chyba bede plakal w pociagu gapiac sie w szybe :evil:
kazió
V.I.P

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: hydepark