Żona przewodniczącegogo Rady powiatu zatrudniona niezgodnie

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez obserwer_anonim » piątek, 9 wrz 2005, 09:59

Długoimienny, nie mogę zgodzić się z Tobą w kwestii nazwisk osób jakoby najbardziej zainteresowanych, które powyżej podałeś. Oczywiście A. Fijałkowska, S. Fijałkowski, ale zapomniałeś o R. Ławrynowiczu i dopiero W. Adam, oraz pozostałym składzie Zarządu( czyzby był tylko malowany?). Zapomniałeś też o Społeczności Kołobrzeskiej, która chciałaby wiedzieć, czy prawo jest stanowione tylko i wyłącznie dla tych, którzy mają za sobą wpływowych współmałżonków.
A tak przy okazji, dziwi mnie dlaczego Starosta w tej sprawie nie zajął nigdy własnego stanowiska??? Z informacji podanej przez Ciebie wynika, że nie nakaz wojewody jest ważnydla Starosty , lecz kroki podjęte przez p. Fijałkowską??? Dziwi również fakt, że Starosta nie kieruje się opinią prawną prawników wojewody, lecz opinią prawną p. Fijałkowskiej? A przecież już raz p. Fijałkowski wyśmiał publicznie prawników wojewody podając własną interpretację i co??? Wojewoda raz jeszcze stanowisko podtrzymał, ale już tego pan. S.F. nie podał do publicznej wiadomości.
Wracając do tematu.
Nie słyszałem nigdy, aby któraś z radnych opozycyjnych kwestionowała prawo p. Fijałkowskiej do pracy w tym Ośrodku. Słuchałem dobrze. One zawsze mówiły wyłącznie o kolizji prawnej w tym temacie. Jednak w tej sprawie wybór należał wyłącznie do p. Fijałkowskiej. Ona tego nie zrobiła i teraz winą za własne zaniechanie obarcza się radne, które konsekwentnie, zgodnie z prawem, poszukiwały opinii prawnej u decydentów na różnych szczeblach władzy. Za to je ośmieszano, obrzucano, poniżano, a nawet była próba…
Nie prawdą jest, że finał sprawy rozegra się na sesji 30 września, lecz co najwyżej na sesji może być podana publiczna informacja o finale tej sprawy. To nie rada, a na pewno nie radne opozycyjne, mają moc decydowania o zatrudnieniu pracowników Starostwa (pomijam szczególne przypadki np.skarbnika…). Radni są wybrani do tego, aby stać na straży przestrzegania prawa, mówić i kontrolować nieprawidłowości. Kończąc ten wątek dodam za cytowanym dokumentem, że na tym etapie sprawy decyzję musi podjąć wojewoda.
A co do wspomnianego przez Ciebie protestu, to przypomnę, że niejednokrotnie p. F. przebywała w ciągu roku na długich urlopach i szkoła świetnie funkcjonowała. Pragnę też przypomnieć, że konkurs dyrektorski p. Zabielska wygrała chyba w 1998 r., lub jeszcze wcześniej. Potem już bez konkursu przedłużano z nią stosunek pracy. Sadzę też, że w Kołobrzegu nie brak ludzi mądrych, zdolnych i pr acowitych. Jest powiedzenie, że nie ma ludzi niezastąpionych.
Długoimienny „JAKI MASZ Interes” robiąc wyrzuty Gargamelowi? Gdybyś szerzej oczy i uszy otworzył, to wiedziałbyś, że informacja o sprawie wyszła ze Starostwa, jak zwykle „sekretnie” i to dużo wcześniej, zanim o pismach dowiedziały się Panie Radne. Uwierz Długoimienny, że Ty masz tylko te informacje, które Staś chce Ci przekazać i w takim zakresie na jaki On Ci pozwoli.

Piszesz „Jedno jest pewne: następna sesja Rady Powiatu będzie gooorąca”, ja dodam jako stały obserwator wszystkiego co się dzieje w lokalnych samorządach, że nie mam Twojej pewności, czy będę mógł obserwować te obrady, czy tez nie – bo być może tkk na ten czas ma już inne plany. To jest oddzielny temat.
P.S. Już widzę jak armia chłopów szykuje się na sesję przeciwko tym dwóm „babkom”.

Pytasz też Długoimienny Gandalfa ”jaki miałeś w tym interes?” „i kto dał ci prawo do ich opublikowania?”. Wiesz przecież , że to nie ja jestem Gandalfem, ale właśnie teraz ja Ciebie zapytam – Kto Tobie dał prawo i jaki Długoimienny Ty miałeś interes publikując w Kulisach (oczywiście pod innymi inicjałami) ten sam tekst, kropka w kropkę , który już później podpisując się swoimi inicjałami, czy nawet nazwiskiem podałeś na str. „Stowarzyszenia Dziennikarzy Kołobrzeskich”? Przypomnę, informacja była przedrukiem pisma, które było w posiadaniu zainteresowanych i sądu - dotyczyło sprawy- radne opozycyjne kontra radny J. Woźniak.
Długoimienny nie trzeba być dobrym obserwatorem, aby mówiąc słowami Pana M.Wolańskiego zauważyć na „czyim pasku chodzisz”.
Pozdrawiam
obserwer_anonim
Bywalec

Postprzez obserwer_anonim » piątek, 9 wrz 2005, 22:46

Zawiodę Cię z pewnością mówiąc, że nie mogę potwierdzić uczuć do ciebie, które mi przypisujesz. Współczuję Ci szczerze, tak wielu ważnych spraw, które masz na głowie. A do tego musisz się jeszcze zajmować personalnymi (tymi ze Świecznika), a do tego jakieś niunie zawracają Ci głowę. Uwierz, że Ci współczuję i pozdrawiam.
obserwer_anonim
Bywalec

Postprzez stary_zgred » sobota, 10 wrz 2005, 09:23

Płowa dyskusja??? Nie znałem takiego określenia, muszę się chyba douczyć :)
stary_zgred
Dyskutant

Postprzez trodat70 » sobota, 10 wrz 2005, 14:00

Długoimienny napisał(a):Jak ktoś chce ze mną podyskutować, szczególnie argumentami, na czyim pasku chodzę, zapraszam, można wpaść do TKK, zadzwonić do mnie. Mój numer jest znany i powszechnie dostępny. Wiem, że na tym forum wszystko jest takie proste, a płaszczyk anonimowości dodaje argumentów do powszechnego ekshibicjonizmu. I wiem, że taka dyskusja jest płowa, a nawet chora. Dlatego jej nie podejmę. Doświadczenie bierze górę. Jeśli ktoś się zawiódł, to dobrze. Dziś pisze o sprawie prasa, można przeczytać i zaspokoić potrzebę poznania prawdy, wg Ewy Dubois czy Marzeny Bamber.
Tekst o Jacku Woźniaku, mojego autorstwa, został opublikowany na stronie Kołobrzeskiego Stowarzyszenia Dziennikarzy, w którym zamieściłem 95 procent z treści wyroku. Podobnie było w "Kulisch". Wyrok zdobyłem drogą oficjalną. Artykuł podpisałem swoim nazwiskiem. Na kanwie tego napisałem także pracę semestralną z prawa prasowego oraz drugą z opinii publicznej, jako student Instytutu Politologii Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu. Obie na ocenę bardzo dobrą. Dobrze, że tych prac obserwatorze nie czytałeś, bo byś zapędził się dalej w swoich wnioskach. Mamy demokrację i masz do tego prawo. Ja mam prawo jednak tego nie słuchać. Powiem ci więcej: nie zamierzam tego słuchać.

Powiedz mi Długoimienny,dlaczego ten temat sprawy Jacka Wożniaka wymagał upublicznienia???Nie masz tematów do prowadzenia swojej działalności?? Jest tak wiele problemów w mieście ,tyle niesprawiedliwości , ludzkich dramatów którym mógłbyś sie bardzo przydać.
Pochwalam , że studiujesz ,uczysz się , jesteś ambitny wpłynie to być może na poprawę Twojego " warsztatu " zawodowego.
I nie obrażaj się gdy słyszysz słowa krytyki ,Od krytykujących można się wiele nauczyć
trodat70
Bywalec

Postprzez trodat70 » sobota, 10 wrz 2005, 14:32

BLAaa napisał(a):
trodat70 napisał(a):
Witaj BLAaa.No widzisz , dopiero teraz powiedziałes troche prawdy o całej sytuacji , w innej nieco atmosferze i przyznasz że nie jest to jeszcze sprawa tak triumfalnie wygrana przez JW , a z takim kretesem przegrana przez ww Panie , wiec czemu miała słuzyć ta obarczona inwektywami nagonka na radne , jezeli to nie koniec??? ponizeniu Ich ?? podwazeniu autorytetów które niewątpliwie wypracowały sobie??
A z tą bezpieczną wg Ciebie interpretacją konstytucji byłbym ostrozny , bo intepretacje słów sa wielorakie ,wierz mi.Zależy to od wielu czynników. I nie wiem czy to koniec i twój spokojny sen , bo jak znam życie , to czeka cie jeszcze trochę...
A swoja drogą dziwi mnie , że ty masz wiedzę obiektywną o sprawie , a najbardzej zaciętym i wszstkowiedzącym w tej sprawie walczący jak lew jest Gandolf,jesteście krewnymi??? ciekawe....

Witam Cię BLAaa.
Z tego co tu piszesz moznaby wysnuć wniosek , że jesteś strasznie niesprawiedliwie potraktowany przy swojej szlachetności , kulturze osobistej i łagodności.A przecież to Ty przez całe lata , wykorzystując znajomych z mediów , w tkk,radiu , kulisach bezkarnie obrzucasz błotem kogo sobie upatrzysz.I nie ma dla Ciebie żadnych granic , czy to osoba prezydenta miasta , czy Papieża , czy kobiety , czy ideałów dla innych osób , wartości ,a słownictwo tak paskudne , że od dawna dzięki Twojej "twórczości" nie kupuję już kulis i moja rodzina również.Nie masz za grosz jakiejś refleksji , cienia przyzwoitości.Jesteś osobą , która ma wpływ na czytających , na młodzież ,pomyśl o tym jaki dajesz przykład.Jeśli tylko znajdziesz przeciwnika SLD , użyjesz wszystkich metod aby zniszczyć , zdeptać,zaszmacić.Po co tyle pomyj wylewsz ludziom na głowę.??? ja nie rozumiem,Nie rozumiem też jak to robisz , że te media cie nie pogonią ,mają same kłopoty z tobą.A wszystko dla SLD...
wyluzuj trochę z tym SLD. ( to Gandalf juz mądrze pisze tu na forum w czasie przeszłym o SLD to koniec )Czasami nawet mi sie podoba co mówisz jak nie wtrącasz interesów SLD , Stasia,i nie jesteś wulgarny.
A jeżeli chodzi o sesje , to pewnie że żałuję iż nie oglądamy wszystkich sesji ale słyszałem ,że to Twoja robota i przewodniczącego,bo wtedy były ważne dla Was sprawy....a w protolołach nic tam nie znajdę ,wiesz jakie w powiecie są protokoly.Przecież była o to wojna nie tak dawno , co sesja była do póżna.Ale jak oglądam sesje z powiatu , to trafia mnie że faceci z opozycji są takie mazgaje , ani be , ani me.A czasami jak Ty najeżdżasz na kobiety , to potrzebny byłby facet, żeby Ci dowalić nie??? w zeszłej kadencji byli Faceci też bywało gorąco,alę radne kobiety zawsze mogły liczyć na wsparcie mężczyzn jak SLD się na nie darło
I nie mów , że nie znasz Gandalfa..... Pomyśl o tym co napisałem wcześniej.Bywaj

Trodat, czy pieczątko - dla mnie sprawy już nie ma. Zażalenia nie na mnie byly pisane, tylko na Sąd Grodzki. Więc jeżeli ktoś się tu z kimś boksuje, to nie ja z paniami radnymi, tylko panie radne z Sądem Grodzkim. jedyne co mi przysługuje, to przyglądać się całej sprawie. I to robie. Jak już wspomniałem - śpię spokojnie.

Nie znam Gandalfa. Przynajmniej nie w tym wcieleniu.

Nie podważam pozycji pań radnych, szczególnie tych, które sobie same wypracowały. Za to one moja podważały nie raz. Żałujcie, że na pewnych dwóch sesjach nie było kamer. Zobaczylibyście jad. Są protokóły. Można sobie poczytać.
Nie jestem też chłopcem do bicia. jeżeli którykolwiek z radnych będzie mnie atakował, z pewnością dom odpór.
trodat70
Bywalec

Postprzez BLAaa » poniedziałek, 12 wrz 2005, 07:22

Nuda juz wieje. czekamy do 30 września.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Gargamel » wtorek, 13 wrz 2005, 16:42

Długoimienny wrzucenie tego tematu dało mi to samo co tobie daje pisanie na forum.Osobiście nic do p.Fijałkowskiej nie mam.Wkurza mnie zacietrzewienie i arogancja władzy oraz śmieszy niewiedza i wręcz głupota w tym także radnych.
Gargamel
Ważniak

Postprzez BLAaa » środa, 14 wrz 2005, 07:09

Tylko smiem przypomnieć, że to Ty rozpocząłeś temat. I pewnie nie przypadkowo.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Gargamel » piątek, 16 wrz 2005, 12:34

Ciekawe czy tyle samo lat panowie z SLD popdejmują inne decyzje.(w zasadzie starosta)
BLAaa o 30 września 2010 roku mówisz?
Gargamel
Ważniak

Postprzez BLAaa » piątek, 16 wrz 2005, 14:29

Gargamel napisał(a):Ciekawe czy tyle samo lat panowie z SLD popdejmują inne decyzje.(w zasadzie starosta)
BLAaa o 30 września 2010 roku mówisz?

Pewnie niektórzy radni chcieliby się spotkać na sesji w 2010 r.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez Gargamel » czwartek, 22 wrz 2005, 17:59

coś drgnęło w tej sprawie?
Gargamel
Ważniak

Postprzez BLAaa » piątek, 23 wrz 2005, 06:56

Na razie cisza.
BLAaa
Uzależniony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg