Żona przewodniczącegogo Rady powiatu zatrudniona niezgodnie

Chcesz się wypowiedzieć na temat naszego miasta, zrób to tutaj. To jest miejsce gdzie można pisać o wszystkich sprawach dotyczących Kołobrzegu.

Postprzez Gargamel » sobota, 3 wrz 2005, 18:50

Długoimienny nie napisałem, że żona Przewodniczącego łamie prawo tylko, że jest zatrudniona niezgodnie z prawem.Nie wiem kto złamał prawo w tym wypadku, opcje są dwie p.Fijałk. lub Starosta z poparciem BLAaa przewodniczącego SLD w kolbergu.
Gargamel
Ważniak

Postprzez obserwer_anonim » sobota, 3 wrz 2005, 18:55

BLAaa napisał(a):Obserwerze anonimie... Może Ci się nie podobać dorobek innych, mam to gdzieś. Na szczęście nie Ty osobiście jednoosobowo decydujesz o ocenie dorobku, tylko inni. Np. wyborcy, którzy oddają swój głos, gdzieś ktoś na górze, kto przyznaje nagrody i odznaczenia, a nawet mamusia głaszcząc po głowie. Później ocenę wystawia historia. jestem święcie przkonany, że każdemu z nas cenzurkę wystawi.

Zastanawia mnie Twój nick. Pewnie znikniesz za jakiś czas, jak to już miało w zwyczaju kilku anonimów. Report pewnie powiedziałby Ci teraz, że masz dziwnie znajomy numer IP :P

Wyrzucacie mi ton w jakim poinformowałem czesiamłodszego o przepisach regulujących sprawy kontrolne na poziomie samorządu. Bo to była such informacja, bez komentarza. A jest co komentować. Nie miałbym nic przeciwko większej swobodzie komisji i radnych. Ale tej swobody nie ma.

Nikt tutaj nie kwestionuje Wydziału Prawnego Zachodniopomorskiego Urzędu Wojewódzkiego. Zawsze ocena jakiejś sytuacji, nawet prawnej jest zdeterminowana posiadanym materiałem dowodowym. I tak jest w sytuacji Pani Ani. Prawnicy Wojewody opierają się na jednych przepisach, prawnicy p. Ani na innych. Trwa spór prawny, który pewnie za jakiś czas zostanie rozstrzygnięty. Zarząd Powiatu na ostatnim posiedzeniu stanął po stronie swojego dyrektora, to też o czymś może świadczyć. Ale nie rozstrzygać.

Ma to pismo od wojewody i rację ma Savary. W piśmie tym jak byk stoi zapis "rozwiązać umowę o pracę z panią Anną ....".
Nie da się rozwiązać umowy z p. Anią. Można ją odwołać z funkcji dyrektora, ale nie jest to tożsame z "rozwiązaniem umowy o pracę"! Karta nauczyciela te sprawy reguluje. Najciekawsze jest to, że aby odwołać ją z funkcji dyrektora potrzeba jest również zgoda kuratora oświaty. Tych niuansów prawnych jest multum. No, ale gargamelu drogi, ty sprawę uprościłeś, a tym samym zaciemniłeś rzeczywisty obraz sprawy.

Wiadomo, że moja ulubiona radna tej konkretnej sprawy trzyma się jak bullterier, dlatego mam pewność, że na następnej sesji będzie jatka. Ale taki koloryt ma polityka.

Bulterier jest nazywany gladiatorem psiego rodu. Pełen ognia i odwagi. Charakteryzuje się zrównoważonym usposobieniem i potrafi być zdyscyplinowany. Choć jest psem upartym, ma wyjątkowo dobre nastawienie do ludzi.
obserwer_anonim
Bywalec

Postprzez Gargamel » sobota, 3 wrz 2005, 19:11

Ja już wiem jak się będą tłumaczyć -no to zaczynamy:przyp.BLAaa powie -rozwiązać umowę to nie to samo co odwołać z powołania,wojewoda popełnił błąd itp.Out,out
Gargamel
Ważniak

Postprzez obserwer_anonim » sobota, 3 wrz 2005, 19:35

BLAaa napisał(a):
Obserwerze anonimie...
Zastanawia mnie Twój nick. Pewnie znikniesz za jakiś czas, jak to już miało w zwyczaju kilku anonimów. Report pewnie powiedziałby Ci teraz, że masz dziwnie znajomy numer IP

To Reporta nie obowizuje przestrzeganie REGULAMINU, tajemnica zawodowa, etyka zawodowa...? Ujawniony nr IP, to podawanie danych chronionych, co jest niezgodne z zawarta UMOWA, par.10 pkt. a) "w zakresie ochrony danych osobowych TKK zobowizuje sie do: a) zapewnienia nalezytej ochrony danych oraz zapobiezeniu udostepnianiu informacji w niej zawartych osobom nieupowaznionym, nieuprawnionym"
obserwer_anonim
Bywalec

Postprzez Palec Boży » niedziela, 4 wrz 2005, 09:06

obserwer_anonim napisał(a):

Bulterier jest nazywany gladiatorem psiego rodu. Pełen ognia i odwagi. Charakteryzuje się zrównoważonym usposobieniem i potrafi być zdyscyplinowany. Choć jest psem upartym, ma wyjątkowo dobre nastawienie do ludzi.

za Andrzejem Jędrasiakiem właścicielem pierwszego bull terriera w Polsce i znawcą tej rasy

"...pies, którego w szczenięcym wieku pogryzł lub wyraźnie zdominował starszy pobratyniec, może paradoksalnie, stać się zaczepny, mściwy, wręcz rozpoznając i atakując "bez powodu" psy podobne do sprawcy przykrych doznań z przeszłości, instynkt obronny u bull terriera funkcjonuje bowiem jakby obok instynktów myśliwskich i bojowych"
Palec Boży

Postprzez report5 » niedziela, 4 wrz 2005, 09:14

obserwer_anonim napisał(a):BLAaa napisał(a):
Obserwerze anonimie...
Zastanawia mnie Twój nick. Pewnie znikniesz za jakiś czas, jak to już miało w zwyczaju kilku anonimów. Report pewnie powiedziałby Ci teraz, że masz dziwnie znajomy numer IP

To Reporta nie obowizuje przestrzeganie REGULAMINU, tajemnica zawodowa, etyka zawodowa...? Ujawniony nr IP, to podawanie danych chronionych, co jest niezgodne z zawarta UMOWA, par.10 pkt. a) "w zakresie ochrony danych osobowych TKK zobowizuje sie do: a) zapewnienia nalezytej ochrony danych oraz zapobiezeniu udostepnianiu informacji w niej zawartych osobom nieupowaznionym, nieuprawnionym"

halo, halo - nigdy ni ujawniłem nic takiego - spokos, :)) pisz spokojnie - a numer IP przy odrobinie wysiłku moze zobaczyc kazdy, są poratle w których IP wyswietla się natychmiast przy logowaniu i nikt nie robi z tego problemu, tak że naprawde spokos
report5

Postprzez Wald » niedziela, 4 wrz 2005, 10:24

Długoimienny napisał(a):Gargamel, zgoda co do procedury. Ale ja nie rozumiem jednego. W jaki sposób żona przewodniczacego łamie prawo? Bo ja tego nie rozumiem, a ty taki mądry jesteś. Możesz mi to wyjaśnić?

Ja szczerze mówią też nie kumam. Czy żona przewodniczącego Rady musi być najwyżej sprzątaczką, jeśli ma kwalifikacje na dyrektora? To jakaś paranoja!
Gargusiu! Czemu jej tak nienawidzisz? Przeciez to nie smurf.
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Postprzez obserwer_anonim » niedziela, 4 wrz 2005, 11:46

report5 napisał(a):
obserwer_anonim napisał(a):BLAaa napisał(a):
Obserwerze anonimie...
..................................................................................................................

..................................................................................................................
halo, halo - nigdy ni ujawniłem nic takiego - spokos, :)) pisz spokojnie - a numer IP przy odrobinie wysiłku moze zobaczyc kazdy, są poratle w których IP wyswietla się natychmiast przy logowaniu i nikt nie robi z tego problemu, tak że naprawde spokos

....................................................................................................................
Chcialbym uwierzyc, tylko dziwi mnie to ze BLAaa Ciebie Report wynienia, a nie innych pracownikow TKK( np. i tu nie wymienie) sam wyswietlony IP nic nie daje, bo jeszcze musi byc informacja - czyj to kod dostepu, a takie " na ulicy nie leza" :|
[shadow=blue][/shadow]

[ Dodano: 2005-09-04, 13:03 ]
Długoimienny napisał(a):Gargamel

Oki, rozumiem. Ale to ja jeszcze zapytam: czy ktoś widział to pismo od wojewody i jakie decyzje lub zalecenia ono zawiera? Jeśli tak, to ja poprosze o zacytowanie i podanie licbzy dziennej.

...........................................

Długoimienny, pisma od wojewody szukaj u zródła, tj. w Starostwie, a i ich interpretacje prawna tam otrzymasz, chociaz czasem jest odmienna od wydanej przez wojewode. Komu jak komu, ale Tobie dadza od reki.

[ Dodano: 2005-09-04, 13:32 ]
Palec Boży napisał(a):
obserwer_anonim napisał(a):

za Andrzejem Jędrasiakiem właścicielem pierwszego bull terriera w Polsce i znawcą tej rasy

"...pies, którego w szczenięcym wieku pogryzł lub wyraźnie zdominował starszy pobratyniec, może paradoksalnie, stać się zaczepny, mściwy, wręcz rozpoznając i atakując "bez powodu" psy podobne do sprawcy przykrych doznań z przeszłości, instynkt obronny u bull terriera funkcjonuje bowiem jakby obok instynktów myśliwskich i bojowych"

Paluchu, piszesz o nieistotnych szczegółach, nie wnikajac w sens dygresji w cytowanym określeniu "...ma wyjątkowo dobre nastawienie do ludzi", w przeciwienstwie do tych(czyt. BLAaa), ktorym takie porównania sa potrzebne, gdy brak im argumentów na poparcie ich racji!
obserwer_anonim
Bywalec

Postprzez BLAaa » niedziela, 4 wrz 2005, 13:56

Drogi observerze! Chociaż może powinienem napisać "Szanowna Pani!"?

Idę o zaklad, że na najbliższej sesji będzie z tego dym. Gdyz "ktoś" już w samym swoim założeniu używa tego typu spraw do politycznej zadymy. bez wzgledu na to, jakim człowiekiem i dyrektorem jest p. Ania. W dalszym ciągu upieram się, że robi się krzywde czlowiekowi (do emerytury kilka miesięcy!).

Bull terriera uzyłem tylko w tym kontekście, że jak chwyci w pysk to nie puści, ja nie dostanie w łeb.
BLAaa
Uzależniony

Postprzez report5 » niedziela, 4 wrz 2005, 14:27

napisał(a):Chcialbym uwierzyc, tylko dziwi mnie to ze BLAaa Ciebie Report wynienia, a nie innych pracownikow TKK( np. i tu nie wymienie) sam wyswietlony IP nic nie daje, bo jeszcze musi byc informacja - czyj to kod dostepu, a takie " na ulicy nie leza" :|
[shadow=blue][/shadow]

nie jestem pracownikiem TKK, Blaa zacytowal kawałek starej dyskusji o anonimowiości w necie - powiadam ci bez paniki
report5

Postprzez Gargamel » niedziela, 4 wrz 2005, 15:14

HA,HA,HA BLAaa jesteś mistrzem demagogii CO Z PRAWEM PANIE RADNY i PRZEWODNICZĄCY SLD? obowiązuje coś takiego w powiecie czy nie?BLAaa sięgnąłeś dna absurdu
Gargamel
Ważniak

Postprzez Czesiumłodszy » niedziela, 4 wrz 2005, 19:42

O co tu chodzi???

Przed chwilą przeczytałem długie wystąpienie Długoimiennego w tym temacie. Po minucie wszedłem znowu i zastałem tylko post zawierający zdanie– „oczywiście, zapytam”. Nie ma dopisku o edycji, więc co się z tamtym postem stało?
:?: :?
Czesiumłodszy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: miasto kołobrzeg