Kandydaci na prezydenta

Tutaj można przeprowadzać ankiety na różne tematy.

Na którego kandydata na prezydenta RP zamierzasz głosować?

Ankieta wygasła niedziela, 28 sie 2005, 14:16

Marka Borowskiego
8
12%
Włodzimierza Cimoszewicza
27
40%
Lecha Kaczyńskiego
7
10%
Andrzeja Leppera
2
3%
Zbigniewa Religę
7
10%
Donalda Tuska
17
25%

Liczba głosów : 68

Postprzez Wald » wtorek, 9 sie 2005, 18:26

Yukas napisał(a):Osobiście będe głosował na Leszka Kaczyńskiego, bo to moim zdaniem jedyny jeszcze "normalny" kandydat na stanowisko prezydenta państwa, a cała reszta to pokomunistyczna banda :!: Takie jest moje osobiste zdanie :twisted:

Ty go uważasz za "normalnego" kandydata? Toć to jest chodząca nienawiść do wszystkiego, co ceni inne wartości, niz on! Dla mnie to jest ostatni kandydat, na którego miałbym głosować. WSZYSCY brani pod uwagę w ankiecie są dla mnie lepsi, niż jeden z tych, co zwinęli księżyc. Gdyby on został prezydentem, to kraj pogrążyłby się w wojnach wszystkich ze wszystkimi!
Kolego! A czy ty ich obu wogóle rozróżniasz? Chyba nie, bo nawet imienia kandydata nie znasz. Nie ma kandydata Leszka Kaczyńskiego!
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Postprzez SAVARY » sobota, 13 sie 2005, 22:34

Nie powiem, wkurza mnie Mc Cool, który moim zdaniem nie ma bladego pojęcia o polityce, a mędrkuje, jakby był mistrzem świata w tej dziedzinie, chociaż przez takich baranów jest taki gnój na lewicy . Drogi lewicowy kolego dorośnij troszkę i pogadamy. :wink:
SAVARY
Terminator

Postprzez Wald » niedziela, 14 sie 2005, 08:50

SAVARY napisał(a):Nie powiem, wkurza mnie Mc Cool, który moim zdaniem nie ma bladego pojęcia o polityce, a mędrkuje, jakby był mistrzem świata w tej dziedzinie, chociaż przez takich baranów jest taki gnój na lewicy . Drogi lewicowy kolego dorośnij troszkę i pogadamy. :wink:

Ja jakoś nie zauważyłem twojej wielkiej erudycji, kolego! A używanie wyzwisk nie przystoi takiemu "dorosłemu", jak ty! Twoja postawa jest właśnie adekwatna do określenia użytego przez ciebie w stosunku do Mc Coola. A argumentacja używana przez wyzywanego przez ciebie Mc Colla jest oznaką logicznego myślenia. Twoja natomiast źle świadczy o tobie. A już to słownictwo!...
Tylko nie odpisuj, że ja mam dorastać, bo mógłbym to raczej tobie polecić!
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Postprzez McCool » niedziela, 14 sie 2005, 19:05

SAVARY napisał(a):Nie powiem, wkurza mnie Mc Cool, który moim zdaniem nie ma bladego pojęcia o polityce, a mędrkuje, jakby był mistrzem świata w tej dziedzinie, chociaż przez takich baranów jest taki gnój na lewicy . Drogi lewicowy kolego dorośnij troszkę i pogadamy. :wink:

człowiek zaniedba dyskusję na jakiś temat, a zaraz już ludzie to wykorzystują i go bluzgają na prawo i lewo ;]

dla mnie to Ty możesz mieć 50 czy 80 lat, ale nie uprawnia Cie to do opsypywania mnie inwektywami... mysle ze inaczej bys gadal, gdybys przy moim nicku nie widział rubryczki "wiek"... aczkolwiek niewątpliwie każdy "dorosły", bo pewnie sie za takiego uważasz, powołuje się na ten fakt, gdy sam nie posiada już żadnych argumentów, dlatego jest to dla mnie doskonale zrozumiane, dorosły i uświadomiony towarzyszu... ;] nie wiem czy mój może lekko optymistyczny pogląd na temat polskiej lewicy może tworzyć "gnój na lewicy", ale cóż... każdy ma inne poglądy na ten temat ;] zapewne Ty, drogi Savary, Savarze, Savary'o (czy jak Cie tam nazwać) o wiele lepiej wiesz, kto byłby lepszym przedstawicielem tej opcji politycznej, albo po prostu kole Cie w oczy, jako przestawiciela prawej strony, że polska lewica odzyskuje poparcie społeczeństwa...

a wrarając do tematu po tej małej dygresji... kampania Kaczyńskiego jest przesycona polityczną agresją a nie argumentami... ten człowiek nie ma nawet się czym pochwalić, nie posiada żadnego politycznego, POZYTYWNEGO dorobku, dlatego może tylko mówić, że "rozprawi się z lewicowymi wrogami" parafrazując jego spot reklamowy... to nie jest "normalny" kandydat moim zdaniem...

[ Dodano: 2005-08-14, 20:12 ]
i wytlumacz mi jeszcze jedno Savarku... kto Twoim zdaniem nie jest "baranem przez którego tworzy się gnój na lewicy" ? człowiek młody, nie "beton" i nie bedzie podlegac lustracji, który ma świeże myślenie i ma nadzieje, że cos sie w lewicy sie zmieni i moze sam w niej cos zmieni na lepsze?
McCool
Rycerz forum

Postprzez SAVARY » poniedziałek, 15 sie 2005, 21:34

Wald napisał(a):

Ja jakoś nie zauważyłem twojej wielkiej erudycji, kolego! A używanie wyzwisk nie przystoi takiemu "dorosłemu", jak ty! Twoja postawa jest właśnie adekwatna do określenia użytego przez ciebie w stosunku do Mc Coola. A argumentacja używana przez wyzywanego przez ciebie Mc Colla jest oznaką logicznego myślenia. Twoja natomiast źle świadczy o tobie. A już to słownictwo!...
Tylko nie odpisuj, że ja mam dorastać, bo mógłbym to raczej tobie polecić!

Po pierwsze, nikogo z was nie zamierzam wyzywać, słowo " barany" było użyte w szerszym, powiedzmy krajowym kontekście, jeśli ktoś poczuł sie tym słowem dotknięty to sorry. O tym czy ta wypowiedź źle swiadczy o mnie to jest akurat wasze zdanie. Jak czytasz forum, to chyba wiesz, że bardzo rzadko używam dosadnych określeń. Czytając posty Mc Coola nie mogłem nadziwić się pewnej, specyficznej naiwności i poniosło mnie.

Każda sprawa, a przede wszystkim polityka, zawsze ma tzw "drugie dno" . Dlatego też w powyższym przypadku (poście), niestety "logiczną wypowiedzią" nie mogę tego nazwać.
Wy akurat powielacie z uporem maniaka tzw. wesje oficjalne, bez wgłębiania się w genezę pewnych wyników, ani nie mówicie jak jest faktycznie (np. o układach towarzysko biznesowych). Tyle w skrócie i dalej nie będę ciągnął tego tematu bo forum TKK nie jest trybuną agitacyjną.

[ Dodano: 2005-08-15, 23:05 ]
McCool napisał(a):

człowiek zaniedba dyskusję na jakiś temat, a zaraz już ludzie to wykorzystują i go bluzgają na prawo i lewo ;]

dla mnie to Ty możesz mieć 50 czy 80 lat, ale nie uprawnia Cie to do opsypywania mnie inwektywami... mysle ze inaczej bys gadal, gdybys przy moim nicku nie widział rubryczki "wiek"... aczkolwiek niewątpliwie każdy "dorosły", bo pewnie sie za takiego uważasz, powołuje się na ten fakt, gdy sam nie posiada już żadnych argumentów, dlatego jest to dla mnie doskonale zrozumiane, dorosły i uświadomiony towarzyszu... ;] nie wiem czy mój może lekko optymistyczny pogląd na temat polskiej lewicy może tworzyć "gnój na lewicy", ale cóż... każdy ma inne poglądy na ten temat ;] zapewne Ty, drogi Savary, Savarze, Savary'o (czy jak Cie tam nazwać) o wiele lepiej wiesz, kto byłby lepszym przedstawicielem tej opcji politycznej, albo po prostu kole Cie w oczy, jako przestawiciela prawej strony, że polska lewica odzyskuje poparcie społeczeństwa...

a wrarając do tematu po tej małej dygresji... kampania Kaczyńskiego jest przesycona polityczną agresją a nie argumentami... ten człowiek nie ma nawet się czym pochwalić, nie posiada żadnego politycznego, POZYTYWNEGO dorobku, dlatego może tylko mówić, że "rozprawi się z lewicowymi wrogami" parafrazując jego spot reklamowy... to nie jest "normalny" kandydat moim zdaniem...

[ Dodano: 2005-08-14, 20:12 ]
i wytlumacz mi jeszcze jedno Savarku... kto Twoim zdaniem nie jest "baranem przez którego tworzy się gnój na lewicy" ? człowiek młody, nie "beton" i nie bedzie podlegac lustracji, który ma świeże myślenie i ma nadzieje, że cos sie w lewicy sie zmieni i moze sam w niej cos zmieni na lepsze?

Nie interesuje mnie Kaczyński, także pominę ten fakt.
Ale powiem tak. Weź sobie program SLD z roku 2001 (takii niebieski zeszycik) i poczytaj go punkt po punkcie i sprawdź każdą jedną obietnicę i porównaj do rzeczywistości, a wtedy na jakimś zlocie forumowiczów sobie porozmawiamy bo nie chcę tutaj pisać o tytm na forum. Przypomnę tylko, że mocno pisze o tym tygodnik "NIE" i czasami Trybuna.
Po drugie pamiętam jak wiele osób przekonywało do planu Hausnera jak walczyli o ten plan (stosując różne metody przy oklazji), a teraz te same osoby, nagle zmieniły zdanie i obrzucają ten plan błotem i krzyczą o odmianie lewicy. :lol:
Po trzecie to, że np. ze wzrostu gospodarczeo korzystają tylko najbogatsi to pisze o tym każda prasa, wtym też ta lewicowa.
Ostatnia sprawa, nie mam nic do młodych - fajnie, że są. Tylko ci sami ludzie którzy kiedyś młodych wycinali, teraz się pod niektórych podczepili i udają, że klepią ich radośnie po pleckach. Ale nie łudź się tak wiecznie nie będzie, wzmocnią swoje układy i manipulując wami będą was po kolei pacyfikować, gra idzie o wielką stawkę. Na naszym lokalnym podwórku już zresztą zaczynają. Dlatego moim zdaniem, uważam, że twoje posty nie są optymistyczne ale naiwne. Moje poglądy polityczne to moja sprawa, ja forum nie używam do agitacji.
Na koniec polecę ci ciekawą stronę internetową http://www.lewica.pl uzupełnij to prasą, telewizją i rozszerz swoje poglądy, a może przestaniesz podawać propagandową papkę z wewnętrznych biuletynów czy stron internetowych SLD.
I skończmy dyskusję w tym temacie.
SAVARY
Terminator

Postprzez Easy Rider » wtorek, 16 sie 2005, 14:11

Słyszałem ze Borowski jutro Kołobrzeg nawiedzi?
Easy Rider
Terminator

Postprzez McCool » piątek, 19 sie 2005, 23:42

Easy Rider napisał(a):Słyszałem ze Borowski jutro Kołobrzeg nawiedzi?

czyżby plota? 8) ja bynajmniej nic o tym nie slyszalem ;)
McCool
Rycerz forum

Postprzez qrczak » piątek, 19 sie 2005, 23:49

McCool napisał(a):
Easy Rider napisał(a):Słyszałem ze Borowski jutro Kołobrzeg nawiedzi?

czyżby plota? 8) ja bynajmniej nic o tym nie slyszalem ;)

Był, był, zdjęcia i relacja w Kulisach.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez McCool » piątek, 19 sie 2005, 23:51

oł to widze ze do tyłu jestem z nowinkami... ;)
McCool
Rycerz forum

Postprzez Easy Rider » poniedziałek, 22 sie 2005, 11:03

Spacerował sobie pan Borowski po miescie, a towarzyszyli Mu kołobrzesscy działacze SDPL
Easy Rider
Terminator

Postprzez KAROLLA-- » poniedziałek, 22 sie 2005, 17:07

CO Z Cimoszewiczem?
nastepny cichociemny?
jak tak, to prosze oddac mi moj glos
KAROLLA--

Postprzez Roman » poniedziałek, 22 sie 2005, 17:36

KAROLLA-- napisał(a):CO Z Cimoszewiczem?
nastepny cichociemny?

nie trzeba było iść za większością :twisted:
Roman
Mieszka tu

Postprzez KAROLLA-- » poniedziałek, 22 sie 2005, 17:41

Roman napisał(a):
nastepny cichociemny?

nie trzeba było iść za większością :twisted:

ale ja tylko tak zartowalam z ta wiekszoscia :mg:
KAROLLA--

Postprzez ZAINTERESOWANA » poniedziałek, 22 sie 2005, 21:04

nastepny cichociemny?

A będziesz chciała w ogóle iść na wybory? :|
ZAINTERESOWANA
Mieszka tu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: ankiety