Jaką książkę teraz maglujesz vol. 2.

Malujesz, rysujesz, a może piszesz wiersze? To jest kawałek forum właśnie dla Ciebie - zaprezentuj się. W tym dziale piszemy o wszystkich innych dziedzinach sztuki. O teatrze, malarstwie, poezji, grafice komputerowej, rzeźbie i wszystkich innych sprawach które dotyczą twórczości człowieka i które da się nazwać sztuką.

Postprzez Morland » poniedziałek, 25 lip 2005, 11:57

Skończyłem czytać "Komu bije dzwon" E. Hemingwaya i mogę powiedzieć tylko trzy słowa... wojna jest zła...
Morland
Weteran

Postprzez Tisaja » poniedziałek, 25 lip 2005, 16:59

"Niebiańska przepowiednia" James Redfield -Fenomenalna książka, która swoją fabułą daje duuużo do myślenia, tłumaczy pewne zachowania, lecz jest to beletrystyka....żaden poradnik . W pewnym momencie nie byłam pewna, czy to aby nie jest prawda.....cóż kiedy w tej chwili o niej piszę.....nadal nie jestem pewna. Naprawdę warto po nią sięgnąć. Gorąco polecam.

Heheheee....zaczęłam powtórkę "Harry'ego Pottera i Zakon Feniksa",bo na jesieni ma wyjść kolejna część, więc pora odświerzyć.
Tisaja
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 6759706

Postprzez anula » czwartek, 28 lip 2005, 10:33

"Diableski kandydat"-Graham Masterton -swietan zreszta jak wiekszosc jego ksiązek :)

"Hunter Peale - starszy senator stanu Kolorado w pewnym momencie stał się liczącym kandydatem na stanowisko prezydenta USA z ramienia Partii Republikańskiej. Na uwagę obserwatorów zwróciły przede wszystkim uwagę to jak bezkompromisowo wypowiada się on na tematy polityczne, oraz to jak plastycznie potrafi przedstawić swoim słuchaczom wizję nowej Ameryki, kraju potężnego przede wszystkim militarnie, gdzie bogactwa i szczęścia mieszkańców bronią tysiące potężnych maszyn bojowych. Wizję Ameryki, która nie tylko broni się przez agresją ze strony innych, ale również sama dominuje na świecie. Wizje te były tak plastyczne, że wielu jego słuchaczy przysięgało, iż widziało naprawdę przekazywane przez Peala obrazy naprawdę... Wielu ludzi zaczęło sobie zdawać sprawę z tego, że Hunter jest niebezpieczny dopiero wtedy, kiedy siły, które nim zawładnęły zaczęły realnie zagrażać nie tylko jemu samemu, ale całej Ameryce. Jaką władzę nad narodem może uzyskać człowiek opętany przez demona? Jak wykorzysta on tę władzę i czy uda się go powstrzymać?"
anula
Ważniak

Postprzez Roman » czwartek, 28 lip 2005, 12:24

"Biesy" Dostojewskiego

ciężko, ale magluję
Roman
Mieszka tu

Postprzez James Francis Ryan » sobota, 30 lip 2005, 07:04

George Gordon Byron - "Giaur"
James Francis Ryan
Coś tam napisał

Postprzez Tisaja » sobota, 30 lip 2005, 15:47

O widzisz groszeq, ja tęż mam przed sobą Paulo Coelho "jedenaście minut".Czytałam posty innych i pragnę ją polecić Olga, . Jeżeli jej nie czytałaś to polecam........ Z tego co piszesz wnioskuję ,że jakoś te książki nas łączą. Też lubię "odjechaną" twórczość. Czytałaś może coś Jackie Collins??? Też spróbuj....zacznij od "Ogier".....każda z jej książek łączy ze sobą bohaterów.Chodź opowiada inną historię.
Tisaja
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 6759706

Postprzez Roman » sobota, 30 lip 2005, 16:22

przypominam sobie "Proces" Kafki - jak pierwszy raz to czytałem, to moi rówieśnicy interesowali się jeszcze pokemonami :P :lol:
Roman
Mieszka tu

Postprzez anula » piątek, 5 sie 2005, 16:09

"Kraina cichów" Jonatham Carroll
dziwna ksiazka, co nie oznacza ze nie warta przeczytania.
anula
Ważniak

Postprzez Olga » piątek, 5 sie 2005, 23:13

anula napisał(a):"Kraina cichów" Jonatham Carroll
dziwna ksiazka, co nie oznacza ze nie warta przeczytania.

KRAINA CHICHÓW ...... Jak dla mnie jest świetna. Ponoć najwieksze dzieło Carrolla. "Odjechana" i trochę surrealistyczna przez co niektórym wydaje się bezsensowna i dziecinna. Kto lubi coś takiego to polecam Szklaną Zupę tego autora.

A co ja czytam? Ostatnio przeżywam okres zamiłowania do Grahama Mastertona. Co tu dużo mówić. Polecam wszystkie jego książki ... trochę sensacji, horroru, fantastyki, grozy, erotyzmu .... każda ciekawa, wciągająca z zaskakującym zakończeniem.

Masterton i Carroll ........ od czasu do czasu mistrz Stephen King. Nic dodać nic ująć.
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez Roman » niedziela, 7 sie 2005, 16:28

Przemknęły "Granica" Nałkowskiej - snująca się i wcale nie obchodząca; "Przedwiośnie" Żeromskiego - fajnie się czytało

teraz kończę "Uchodźców" Henryka Grynberga - wspaniała książka w pewnym sensie autobiograficzna, łącząca w idealnej proporcji ciepło oraz ironię

A dziś wieczorem zacznę "Generała w labiryncie" Gabriela Garcii Marqueza :P
Roman
Mieszka tu

Postprzez kamila » niedziela, 7 sie 2005, 20:55

Lech M. Jakób -Ból i pełnia

"Niniejsza książka, o charakterze refleksyjnym, zbudowana z odłamków i fragmentów poetyckich, stanowi zapis rozterek duchowych pisarza zmagającego się z rzeczwistościa wewnętrzą i zewnętrzną- schyłku mijającego stulecia.
Przede wszystkim jednak jest świadectwem trudnego dochodzenia do wiary"
kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: inne dziedziny sztuki