!!!!r00t napisał(a):jestem na NIE,
ankieta została źle skonstruowana, bo nie powinna zawierać opcji odnośnie innych obiektów... wszystko było by bardziej czytelne...
r00t napisał(a):Wald, ja jestem zwolennikiem rozdzielania zagadnien na najmniejsze czesci... i najpierw jest kwestia zmieniac nazwe ulicy czy nie... ankieta pokazala by wtedy czytelnie jaka jest proporcja... a tak wynik sie troche "zaciemnia" ...reszte kazdy moglby dopisac w komentarzu do sondy...
Walki Młodych to jedna z moich ulubionych ulic w mieście ,a warto podkreślić,że nie lubię tego miasta.WZT napisał(a):Wald, R00T-owi chodzilo oto ze zadales pytanie:
Czy popierasz przemianowanie ul. Walki Młodych na Al. Jana Pawła II?
i dales za duzo odpowiedzi ...
Powinny byc tylko dwie odpowiedzi wedlug mnie(tak i nie)
Dalsze odpowiedzi by pasowaly do pyatniaw stylu:
"Co wedlug by Ciebie moglo by nosic imie Jana Pawla II?"
Wald napisał(a):r00t napisał(a):Wald, ja jestem zwolennikiem rozdzielania zagadnien na najmniejsze czesci... i najpierw jest kwestia zmieniac nazwe ulicy czy nie... ankieta pokazala by wtedy czytelnie jaka jest proporcja... a tak wynik sie troche "zaciemnia" ...reszte kazdy moglby dopisac w komentarzu do sondy...
Mylisz sie Krzysztofie moim zdaniem. Przecież odpowiedzi sondy można pogrupować wegług kryteriów, o których piszesz. Jeśli ktos podaje opcję, że zgadza się na nadanie nazwy JP2 jakiemuś innemu obiektowi, to to znaczy, że jest przeciwny nadawaniu tej nazwy ulicy Walki Młodych. Gdyby nie było takiego wyboru, to ktos mógłby nie wiedzieć, jak odpowiedzieć, bo nie ma jego opcji...
Na dobrą sprawę wskazanie innej odpowiedzi, niż TAK, zgadzam się na tę nową nazwę - jest przeciwne temu. Neutralne tylko jest wskazanie, że "jest mi to obojętne". A tak odpowiedzi sa jednoznaczne.
Odpowiedzi można tylko tak zinterpetować po pogrupowaniu: ZA, PRZECIW, JEST MI TO OBOJĘTNE! Czyż nie?
r00t napisał(a):
ok ok... ja wszystko rozumiem ale ty chyba mnie nie zrozumiałeś do końca...
posłuże się przykładem że tak powiem graficznym: mamy do przekazania treść np koło na jakimś tle...
wariant 1: rysujemy szare koło na białym tle....
wariant 2: rysujemy pomarńczowe koło na niebieskim tle...
jak myślisz który komunikat zostanie silniej odebrany przez człowieka?
wszystko można pokazać na kilka sposobów... i można to również MOCNIEJ POKAZĆ...
..to tyle... koniec przekazu.... nie chodziło mi o "zawartość marytoryczną" bo wnioski z tak przedstawionej sondy też będą czytelne... chodziło mi o "opakowanie"...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości