Wredne dziewczyny - niby taka lekka komedia, a daje dużo do myślenia...
ZAINTERESOWANA napisał(a):Ja zaś polecam film: " W stronę morza".
Traktuje o ciekawym temacie, tj. eutanazji.
Fajnie się ogląda, wciąga.

keeper napisał(a):ZAINTERESOWANA napisał(a):Ja zaś polecam film: " W stronę morza".
Traktuje o ciekawym temacie, tj. eutanazji.
Fajnie się ogląda, wciąga.
Ja ten film przegapiłam, nie wiem, jak to się stało..
Monia, książkę mam dobrą poruszającą ten temat. Podrzucę Ci do autobusu

)

yennefer napisał(a):Skonczylam wreszcie "The Forgotten" ("Życie, ktorego nie bylo")
Rzecz opiera sie na tym, iz mloda matka - Telly, (w tej roli Julianne Moore), nie mogaca pogodzic sie ze smiercia swego dziecka, nagle dowiaduje sie, ze w rzeczywistosci nigdy tego dziecka nie miala, a wszystkie pamiatki, zdjecia, kasety -dziwnym trafem staja sie puste, nawet najblizsi utrzymuja, ze wszystko to urojenia.
Telly znajduje jednak sprzymierzenca w osobie mezczyzny, ktory stracil corke w tym samym wypadku, oboje dochodza do wniosku, ze cos/ktos za wszelka cene dazy do wymazania im wszystkich wspomnien...
taki opis wlasciwie moglby narobic smaku, gdyby nie to, ze..
..calosc zmienia sie w poscig dwojki bohaterow przez agentow rzadowych, a zeby nie bylo nudno - co jakis czas pojawia sie dziwny mezczyzna, obdarzony ponadnaturalna moca. (no a wiadomo, gdzie do akcji wkraczaja agenci federalni, tam musi chodzic o jakis pozarzadowy spisek)
niemniej film ratuje calkiem ciekawie pokazane zwyciestwo wiezi laczacej matke z dzieckiem.
ogolnie - film na wieczor, bez rewelacji, ale da sie obejrzec.

w jednej części rządzi policja, która nie jest uczciwa [norma..] a w drógim, tzw. 'starym mieście' prostytutki.. one mogą wszystko zrobić, lecz nie zabić policjanta [ich należy odesłać do siebie całego i żyjącego...]. Wiele wątków, przez co film jest dość interesujący. Zaczyna sie od uczciwego policjanta [Bruse Willis], który ratuje 11 letnią dziewczynke z rąk pedofila, a tym samym syna jakiegoś tam wysokiego urzędnika [jakiś senator czy coś
]..
Elijah Wood jako super hiper wysportowany i cichy koleś z długimi paznokciami

pastor napisał(a):Co do powyzszej wypowiedzi, dodam ze to dzielo sztuki, ktore nie kazdemu sie spodoba....moja ocena to 10/10...zachecam do obejrzenia na duzym ekranie![]()
![]()

olkakg napisał(a):"Sin City" - 'Miasto Grzechu' - hmm... dużo przemocy...w jednej części rządzi policja, która nie jest uczciwa [norma..] a w drógim, tzw. 'starym mieście' prostytutki.. one mogą wszystko zrobić, lecz nie zabić policjanta [ich należy odesłać do siebie całego i żyjącego...]. Wiele wątków, przez co film jest dość interesujący. Zaczyna sie od uczciwego policjanta [Bruse Willis], który ratuje 11 letnią dziewczynke z rąk pedofila, a tym samym syna jakiegoś tam wysokiego urzędnika [jakiś senator czy coś
]..
następnie jest wielki facet [Mickey Rourke], który spędził miłą noc z Goldie [Jaime King] lecz gdy sie budzi ona już nie żyje...
jeszcze jest wątek z kelnerką [tu dość dobra rola Brittany Murphy] i jej kochanka? [Clive Owen] oraz były partner [Benicio Del Toro] przez którego dużo wycierpiała... za to ten wątek jest najbardziej pogmatwany, zaskakujący i...
znów Willis i 19 letnia Nancy [Jessica Alba], która jest tancerką w nocnym klubie...
jeszcze sie przewija żółty koleś z żółtymi narządamiElijah Wood jako super hiper wysportowany i cichy koleś z długimi paznokciami
![]()
![]()
no cóż więcej mówić... film jest bardzo ciekawy i nie taki straszny jak mi mówili koledzy...
I tak pewnie zrobię jak wpadnie mi w ręce Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości