Slayer napisał(a):kurde opowiedz cos wiecej, bo moj komp tego nie pociagnie, wiec nie ma szans zebym w najblizszym czasie w to pogral

pozbyli sie wkoncu tych wkurzajacych bugow w grze? w dwojce bylo ich pelno
nawet w wersji 1.0 (a juz jest patch 1.2) nie zauwarzyłem niczego denerwujacego anie powodującego jakieś zwisy czy problemy z wyświetlaniem....
jednak najbardziej podobają mi sie trafienia torped - w czasie strzału kamera pokazuje w małym oknie w rogu wystrzelenie torpedy i jej droge aż do cely a potem trafienie i wybuch (lub nie jesli wystrzelisz ze zbyt bliska albo jesli topda sie nie zdetonuje - bo i tak bywa) w czasie wybuchu kamera przłacza sie na wudok zewnętrzny celu i wudać wielkie pieprzniecie i fajny stłumiony przez wodę wybuch - trafiony statek wtedy wykonuje fajne "bujnięcie" na przeciwną burtę
Fajne jest też to że nie ma stałej reguły co do ilości torped potrzebnych do zatopienia jakiegoś statku - wszystko zależy od miejsca trafienia - najbardziej uszkadzające są trafienia w sam srodek - ale jeśli trasisz w dziób lub rufę to musisz się liczyć z tym że będzie trzeba jeszcze odpalic conajmniej jedna torpedę w środek - mówię oczywiście o większych statkach - ale osobiscie miałem przypadek że musiałem na małego kupca zużyc az trzy torpedy bo napierw dwoma pierwszymi trafiłęm go w okolice rufy.... dopiero trzecia załątwiła definitywnie sprawę... a przeciez przy centralnym trafieniu wystarczają zwykle dwie no czasem jedna torpeda....
takze realizm gry jest naprawdę na wysokim poziomie jak i samo odwzorowanie gry - a gram przeciez na zaledwie 29% realizu rzeczywistego - mozna włączyc jeszcze całą kupę innych opcji utrudniających rozgrywkę

!
no i jeszcze jedna fajna rzecz - grając 1 flotą w 1939 fajnie nas żegnają w porcie - machają ludzie a orkiestra gra "dojczland, dojczland..."

!