NET NIE DZIAŁA!!

Tutaj piszemy o sprawach związanych z naszą siecią komputerową. Uwagi, komentarze, propozycje.

Re: NET NIE DZIAŁA!!

Postprzez Pirat_kg » piątek, 5 mar 2010, 06:32

rano, za dnia, wieczór w nocy net sie muli POMOCY:D...dlaczego tak sie dzieje. kiedys mieliscie wyzsza jakosc... oczekuje na konkretna odpowiedz!
Pirat_kg
Coś tam napisał

Postprzez r00t » piątek, 5 mar 2010, 09:45

A zgłosiłeś problem do TKK?
r00t
Administrator

Postprzez Pirat_kg » piątek, 5 mar 2010, 16:28

owszem. jakis czas temu byli u mine dwaj fachowcy cos gdzies w skrzyncke pogrzebali i faktycznie necik sie poprawil jednakże na krótki okres czasu a jest teraz coraz gorzej:).
Pirat_kg
Coś tam napisał

Postprzez r00t » piątek, 5 mar 2010, 17:09

Widocznie muszą przyjść raz jeszcze.
r00t
Administrator

Postprzez bumerang » niedziela, 7 mar 2010, 15:32

Czy dzisiaj (7 marca niedziela) znów były jakieś prace prowadzone? Nie mogłem się połączyć z internetem przez jakiś czas. Sprawdziłem dobrze komputer, wirusów brak. Diody paliły się 3 (od prawej) przez dłuższy czas, później wszystkie migały. Trochę mnie to wkurza bo to nie pierwszy raz. To były jakieś prace prowadzone czy nie? Podobno TKK pracuje nad przyspieszeniem. Proszę o odpowiedź bo po co mam jutro zgłaszać problem telefonicznie.
bumerang
Rozgrzewa się

Postprzez SlaY^ » poniedziałek, 8 mar 2010, 20:54

Mógłbym wiele epitetów rzucić w tym momencie, ale chyba odpuszczę sobie.

Podczas pisania konkursu, z ograniczonym limitem czasowym internet padał mi raptem... 3 razy, jak rozumiem, na obecne standardy, to coś zupełnie normalnego? Chciałem zaznaczyć, że przez brak internetu straciłem 15 minut (!) z 30 dostępnych, co prawdopodobnie zamknie mi drogę do zwycięstwa.
Dziwi mnie trochę, że w obecnej sytuacji, gdy internet jest dostępny u różnych operatorów TKK tak zaniedbuje swoich klientów, a nawet pozbawia się nowych. Nie było żadnego (!) ogłoszenia o możliwym braku internetu, ponadto nie dało się nawet zgłosić problemu telefonicznie.

Podsumowując, postępujcie tak dalej, a na pewno zyskacie przychylność klientów, zwłaszcza, że ceny nie są jakieś super-niskie, wręcz przeciwnie.
SlaY^
Ważniak

Postprzez bumerang » poniedziałek, 8 mar 2010, 21:15

Admin potrafi dużo mówić przez telefon i powtarza w kółko, że to nasza wina bo to i tamto. A jak zapytałem grzecznie i kulturalnie na forum czy były jakieś prace prowadzone bo stwierdziłem przerwy w dostępie, to cisza z jego strony jak makiem zasiał. Brawo za profesjonalizm.
bumerang
Rozgrzewa się

Postprzez r00t » poniedziałek, 8 mar 2010, 21:46

bumerang napisał(a):Admin potrafi dużo mówić przez telefon i powtarza w kółko, że to nasza wina bo to i tamto. A jak zapytałem grzecznie i kulturalnie na forum czy były jakieś prace prowadzone bo stwierdziłem przerwy w dostępie, to cisza z jego strony jak makiem zasiał. Brawo za profesjonalizm.

Ciężko mi się odnosić do tego typu zarzutów, dlatego że dzwoni do mnie naprawdę masa ludzi. Jeżeli tak powiedziałem, to pewnie tak było (przeprowadzam kilka testów w momencie jak ktoś dzwoni i widzę parametry pracy modemu) Jeżeli problem się powtarza trzeba to zgłosić, wówczas przez 24h modem poddawany jest monitorowaniu.

Co do reszty jeżeli na forum nie ma ani słowa o pracach to znaczy, że takie nie są prowadzone. Jeżeli coś robimy to informujemy o tym.
r00t
Administrator

Postprzez SlaY^ » poniedziałek, 8 mar 2010, 22:15

Czyli te braki internetu to wina czego? Krasnoludków kradnących pakiety, czy może wrednych kosmitów zakłócających działanie modemów falami elektromagnetycznymi?
SlaY^
Ważniak

Postprzez Bruno » poniedziałek, 8 mar 2010, 22:57

SlaY^ napisał(a):Czyli te braki internetu to wina czego? Krasnoludków kradnących pakiety, czy może wrednych kosmitów zakłócających działanie modemów falami elektromagnetycznymi?

Może tak ciut precyzyjniej?
Brak internetu co oznacza? Modem tkk nie może się zalogować czy witryna konkursowa jest niedostępna??
Bruno
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez bumerang » wtorek, 9 mar 2010, 07:28

Chwila chwila. Faktycznie widziałem komunikat, że w sobotę i niedzielę będą przerwy (2 czy 3 tygodnie temu). Ale ja dzwoniłem we wtorek i usłyszałem od admnina, że prace się przeciągnęły i w poniedziałek i wtorek też były prowadzone. Przepraszam ale na ten temat już nie było komunikatu, więc nie zgadzam się z poprzednią wypowiedzią admina. Mam zastrzeżenia jedynie do informowania, bo zdaję sobie sprawę że czasem trzeba jakieś prace prowadzić. Co do gubienia pakietów - nie odnotowałem gubienia. Pozdrawiam.
bumerang
Rozgrzewa się

Postprzez r00t » środa, 10 mar 2010, 00:19

ja też zrobiłem. komputer mój - wiem że działa dobrze.

Obrazek
r00t
Administrator

Postprzez Bruno » środa, 10 mar 2010, 09:46

Obrazek

A to mój wynik.
Bruno
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Didi » środa, 10 mar 2010, 10:39