Kandydaci na prezydenta

Tutaj można przeprowadzać ankiety na różne tematy.

Na którego kandydata na prezydenta RP zamierzasz głosować?

Ankieta wygasła niedziela, 28 sie 2005, 14:16

Marka Borowskiego
8
12%
Włodzimierza Cimoszewicza
27
40%
Lecha Kaczyńskiego
7
10%
Andrzeja Leppera
2
3%
Zbigniewa Religę
7
10%
Donalda Tuska
17
25%

Liczba głosów : 68

Postprzez qrczak » piątek, 2 wrz 2005, 22:37

Olga napisał(a):
qrczak napisał(a):Sorry, ale jak to jest przedruk z "Faktów i mitów" to już widzę rzetelność tych wyliczeń.

Najpierw przeczytaj ..... a potem oceń rzetelność. Jak juz napisałam - ANGORA wzięła ten tekst. A oni wiedzą co drukują.

Nie chodzi mi o rzetelność artykułu tylko o rzetelność gazety.

[ Dodano: 2005-09-02, 23:38 ]
McCool napisał(a):a to przepraszam, zle zrozumialem. nie zmienia to jednak faktu, ze jakos reszcie kandydatow nie zostalo to zarzucone tym bardziej ze jak jest napisane w tamtej ustawie fundusze komisji wyborczej są jawne, dlatego zawsze mozna zweryfikowac jak to sie ma do reszty kandydatów... a jesli fundusze sa jawne, to przepis jest chyba w tej sytuacji latwy do wyegzekwowania.

prawnika wzialem z zapoznania sie z Twoimi wypowiedziami... myle sie? jak tak, to rowniez przepraszam.

Nie wiem czy jest tak łatwo, skoro większość komitetów rozlicza się grubo po terminie zazwyczaj.
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Olga » piątek, 2 wrz 2005, 22:40

Tutaj nawet nie chodzi o to, że Tusk przekroczył limit, ale o to, o czym mówił i co jest zawarte w jego reklamie wyborczej. Postępowaniem i wywalaniem kasy przeczy swoim stanowczym przekonaniom o sprawiedliwości finansowej .... niech za przeproszeniem nie pieprzy o jednym i jawnie nie robi czegoś co temu przeczy i co można sprawdzic.
Olga
Rycerz forum

Gadu-Gadu: 8558082

Postprzez McCool » piątek, 2 wrz 2005, 22:46

no tak, jego kampania jest przepełniona obłudą, a te hasla o sprawiedliwosci są chwytliwe i dlatego je tak głosi, choc mijają sie z rzeczywistością...

qrczak, nie wiem, ale jesli są takie przekroczenia limitu jak pisze Olga, to raczej nie trudno sie z tego rozliczyc. tym bardziej ze Ty o rozliczaniu 'po terminie' mowisz o rozliczeniu podsumuwującym, a w sytuacji gdy komitet bierze ogromną pożyczkę, to chyba nie problem to sprawdzic jeszcze w trakcie kampanii... moze przekraczają komitety swoje budżety, ale na pewno nie o 23mln złotych!!!!! tego raczej nie da się ukryć...
McCool
Rycerz forum

Postprzez Olga » piątek, 2 wrz 2005, 22:46

qrczak napisał(a):P.S. Za tydzień w czwartek ma być u Lisa Tusk i Cimoszewicz, będzie ciekawie. Wydaje mi się, że Cimoszewicz może polec, wszystko zależy od tego czy bedzie potrafił opanować nerwy bo z tym u niego kiepsko. Chociaz byc może nie dojdzie do takiego spotkania w ogóle.

:lol: .... chętnie to zobaczę. Mnie tam nerwowość (w tym przypadku całkowicie zrozumiała) Cimoszewicza nie przeszkadza. Ważne, że jest stanowczy, zdecydowany, ma klasę, siłę przebicia i wzbudza moje zaufanie. Wolę, żeby prezydent czasem krzyknął, zbuntował się i tupnął nogą niż ulegał, był potulny, rozlazły i robił to co mu każą.
Olga
Rycerz forum

Postprzez qrczak » piątek, 2 wrz 2005, 22:48

Olga napisał(a):Tutaj nawet nie chodzi o to, że Tusk przekroczył limit, ale o to, o czym mówił i co jest zawarte w jego reklamie wyborczej. Postępowaniem i wywalaniem kasy przeczy swoim stanowczym przekonaniom o sprawiedliwości finansowej .... niech za przeproszeniem nie pieprzy o jednym i jawnie nie robi czegoś co temu przeczy i co można sprawdzic.

Co ma sprawiedliwość finansowa do wydawania pieniędzy :?:
I co w ogóle oznacza hasło sprawiedliwość finansowa :?:

[ Dodano: 2005-09-02, 23:51 ]
.... chętnie to zobaczę. Mnie tam nerwowość (w tym przypadku całkowicie zrozumiała) Cimoszewicza nie przeszkadza. Ważne, że jest stanowczy, zdecydowany, ma klasę, siłę przebicia i wzbudza moje zaufanie. Wolę, żeby prezydent czasem krzyknął, zbuntował się i tupnął nogą niż ulegał, był potulny, rozlazły i robił to co mu każą.

Prezydent nie może być nerwowy, a niestety Cimoszewicz nie dość, że jest nerwowy to jeszcze momentami chamski i zupełnie nieprzygotowany na stresujące sytuacje, już to kilka razy pokazał. A poza tym ta jego bezstronność, niezależność :lol: .
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Olga » piątek, 2 wrz 2005, 23:04

qrczak napisał(a):Co ma sprawiedliwość finansowa do wydawania pieniędzy :?:
I co w ogóle oznacza hasło sprawiedliwość finansowa :?:

ehhh .... jego reklama: "moja matka bla bla bla ... dostała odprawę w wysokości 1600zł po iluśtam latach pracy .. a ktostam po 19 dniach urzędzowania miał dostać 'grubą kasę' (nie pamiętam o jaka sumę chodzi) ... wtedy powiedziałem DOŚĆ."

Bla bla bla .... a za co on teraz bierze? Zasłuzył? Co on takiego zrobił? No tak ... przepraszam .. przeciez to kampania ... to sie nie liczy ... tutaj mozna dostac góre forsy i przepuscić ją na kolorowe bilbordy podczas gdy połowa kraju ledwo wiąze koniec z koncem ... ale to przecież zupełnie coś innego .... on ma prawo ... ma byc głowa narodu ... prezydentem wszystkich Polaków ... to póki co może popieprzyc troche głupot podczas gdy miliony będą szły w błoto ... ekhm ... w plakaty i reklamy

jesli już robi cos takiego to niech przynajmniej bezczelnie nie gada w reklamach, że nie popiera wywalania kasy ...

qrczak :) I tak nie dojdziemy do porozumienia ... każde z nas ma własne zdanie ... tak mozna dyskutować do jutra ...
Olga
Rycerz forum

Postprzez qrczak » piątek, 2 wrz 2005, 23:11

Bla bla bla .... a za co on teraz bierze? Zasłuzył? Co on takiego zrobił? No tak ... przepraszam .. przeciez to kampania ... to sie nie liczy ... tutaj mozna dostac góre forsy i przepuscić ją na kolorowe bilbordy podczas gdy połowa kraju ledwo wiąze koniec z koncem ... ale to przecież zupełnie coś innego .... on ma prawo ... ma byc głowa narodu ... prezydentem wszystkich Polaków ... to póki co może popieprzyc troche głupot podczas gdy za jego plecami miliony będą szły w błoto ... ekhm ... w plakaty i reklamy

Każdy z kandydatów wydaje pieniądze na kampanię, niestety polityk bez pieniędzy nie ma szans na odniesienie jakiegokolwiek sukcesu, przykład Religa, jeszcze niedawno mocny kandydat, teraz nieobecny w mediach i musiał zrezygnować. Założę się, że Cimoszewicz, Kaczyński dysponują podobnymi budżetami co Tusk, ale tylko jemu się to wypomina bo powiedział to, a nie co innego w swoim spocie.
Cimoszewicz by powiedział pewnie, że ja Wam nie dam, a od biedy trzeba sie było ubezpieczyć.

qrczak I tak nie dojdziemy do porozumienia ... każde z nas ma własne zdanie ... tak mozna dyskutować do jutra ...

Ja mam czas :wink:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Olga » piątek, 2 wrz 2005, 23:25

qrczak napisał(a):Ja mam czas :wink:

:D Ja też mam czas .... ale już chęci nie mam ... powiedziałam wszystko co myślę ... zdania nie zmienię ...

Tak na prawdę nie ma idealnego kandydata, w 100% odpowiedniego i niezastapionego. Jak nie będzie Cimoszewicza (który dla mnie jest obecnie nr1) w drugiej turze to też zagłosuję na Tuska. Byle nie Kaczorek!! Bo przy Cimoszewiczu albo Tusku i tak nic się nie zmieni ...

koniec! stop! :lol: .... wywołałam tu burzę :P
Olga
Rycerz forum

Postprzez Rymek_Hunter » piątek, 2 wrz 2005, 23:57

A ja zmieniłem posadę głosuje na Tuska
Szkoda że Kwaśniewski już nie może :lol: rozwaliło mnie jak w ostatnich wyborach pod sztabem ułyszałem rozmowę starszych kobiet, gadających na kogo głosowały.
Fragment rozmwoy:
"Głosowałam na Kwaśniewskiego, bo ma ładną żonę" - powiedziala jedna
"Ja też na niego z tego samego powodu" - spuentowała druga :lol:
Rymek_Hunter
Dyskutant

Postprzez Roman » sobota, 3 wrz 2005, 15:25

tak tak "Fakty i mity" to bardzo rzetelna gazeta

jakby tak było wszystko, jak oni piszą to przy pierwszej komunii jakiś klecha by cię parę razy... wziął w posiadanie

ach jak wy gloryfikujecie tego Cimoszewicza
nieufnością powinno się sprawiedliwie szafować
Roman
Mieszka tu

Postprzez Wald » sobota, 3 wrz 2005, 17:19

Ale prezydencka kampania wyborcza jest brudna! Jak ohydnie próbuje się oskarżyć Cimoszewicza!
Celuje w tym przenajświętsz, brzydząca się podobno podłościa PO!
Wald
V.I.P

Gadu-Gadu: 526856

Postprzez Slayer » sobota, 3 wrz 2005, 18:24

Wald napisał(a):Jak ohydnie próbuje się oskarżyć Cimoszewicza!

no tak, przeciez on jest swietszy od papieza, a wszyscy uwzieli sie zeby go zniszczyc...
Slayer
Terminator

Postprzez McCool » sobota, 3 wrz 2005, 20:26

taaa... skoro tak Jarucka o wszystkim wiedziala, to dziwne ze nie poszla z tym na policje te dwa lata temu (czy nawet wiecej) a nie nagle odezwala sie w czasie kampanii... Cimoszewicz przynajmniej nie łże i przedstawia sprawe jasno, a nie jak Tusk rzuca puste hasla, posluguje sie czystym marketingiem politycznym (zaloze sie ze nad tym jego listem do rodaków pracował caly sztab ludzi!) i na dodatek obiecuje gruszki na wierzbie, a jesli ktos sie choc troche zna na polityce to wie doskonale, ze prezydent jest glownie od podpisywania badz wetowania ustaw i musi sie ladnie usmiechac na wyjazdach zagranicznych... i na tym sie w sumie jego rola konczy! A co fakt to fakt Tusk jest szpetny :P
McCool
Rycerz forum

Postprzez McCool » sobota, 3 wrz 2005, 20:59

Przestań, nawet jesli to on ma od tego sztab doradców ktorzy mu mowia co jest dobre a co zle. Jak mozesz to przytocz mi ktoras z takich punktow konstytucji :) prawdą jest, ze takie sprawy jak walka z bezrobociem czy inne takie, to zajmuje sie tym raczej ministerstwo niźli prezydent.

Porownaj sobie nawet ich strony internetowe. Tusk, ten koles wali tu hasla niczym George Bush. Tworzy z siebie image czlowieka ktory wiele w zyciu przeszedl i jest 'przeciez' jednym z nas. Poczytaj sobie jego strone, te jego filozoficzne przemyslenia o zyciu... Natomiast strona Cimoszewicza jest zupelnie inna, prosta, bez tych bończucznych i zbednych dla bardziej kumatych ludzi hasel. Znajduje sie tu jednak wszystko na temat jego osoby, lecz do niczego tu nie nakłania. Ludzie moga przeczytac na temat jego zycia i sami stwierdzic czy jest on wlasciwym kandydatem! Są nawet linki z adresami stron jego konkurentów.

Bodajze Olga tu wczesniej wspomniala o tym, ze Tusk chce tak wielce walczyc z przywilejami panstwa, ma przeciez juz doswiadczenie polityczne, a jakos dopiero teraz zachcialo mu sie podjąć te walke. Czemu? Bo to jest dobry chwyt!

Cimoszewicz na pewno nie jest bez grzechów i grzeszków bo wszystkich to dotyczy, ale stał się ofiarą brudnej kampanii by przerwac jego dobrą passę i swietnie to sie udalo jego przeciwnikom! Teraz zostalo poczęte kolejne zagranie ku sukcesowi Tuska - Religa oddał mu swoj elektorat... I nie powiesz mi ze to wszystko nie jest planowane? Sprawa z Cimoszewiczem zostaje wyjasniona, on odbudowuje swoje poparcie, wiec nalezy podjąć kolejny krok ku skierowaniu uwagi na Donalda... kwa kwa!
McCool
Rycerz forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: ankiety