Wald? NSDAP powstało z DAP (Niemiecka Partia Robotnicza), a ta tez z jakiejś mniejszej partii socjalistycznej (!). Naprawde nie wiem co NSDAP miało wspólnego z ruchem narodowym. Program NSDAP i właściwie cała ideologia narodowosocjalistyczna jest oparta właśnie na socjalizmie z dodatkiem wątków rasistowskich francuza Gobilenau (nie wiem czy dobrze napisałem nazwisko) i zniemczonego anglika Chamberlaina. Nie wspomnę nawet o tym jak ruch narodowy był tępiony przez narodowych socjalistów podczas wojny, oraz po wojnie przez komunistów. O tym to z pewnością więcej wie kolega polak.
Sath^Raa, jakieś przykłady? Ja mogę podać przykłady pójścia w drugą stronę: niechęci oraz czasem nienawiści do własnego kraju. Np. to co robią w zagranicznych mediach panowie Geremek czy Michnik, i u nas wiadoma gazeta. To ojkofobia.

Włącze telewizor widzę dwóch wściekłych braci opowiadających o układzie, włączę forum też nie lepiej. Jakbym widział tych samych dwóch wściekłych braci. Jedyną różnicą jest to że ci nasi forumowi opowiadają właśnie o żydokomounie i wychwalają faszyzm, usiłują powoli tłumaczyć że NSDAP to świetna partia.