Jaruzelski odznaczony.

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez Foreigner » poniedziałek, 3 kwi 2006, 07:29

Krotko powiedziane. Dobrze powiedziane.
Rowniez czuje sie normalnym obywatelem i dobrze mi z tym, chciaz jestem z "ukladu" :mg:
Foreigner
Weteran

Postprzez qrczak » poniedziałek, 3 kwi 2006, 07:59

Normalnymi obywatelami są ci, którzy zachowują umiar, dystans i szacunek do każego człowieka.

W takim razie ile masz szacunku do Hitlera i Stalina :?:
Wiem że porównanie nie na miejscu, ale skoro mówisz że normalny obywatel zachowuje szacunek do każdego człowieka to chyba ich szanujesz prawda :?:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez kraall » poniedziałek, 3 kwi 2006, 08:32

qrczak napisał(a):W takim razie ile masz szacunku do Hitlera i Stalina :?:
Wiem że porównanie nie na miejscu, ale skoro mówisz że normalny obywatel zachowuje szacunek do każdego człowieka to chyba ich szanujesz prawda :?:

Pastor był uprzejmy odpowiedzieć Ci na pierwszą część pytania. Obawiam się, ż głębia tej odpowiedzie do Ciebie nie dotrze.
Co do reszty, ja szanuje każdego człowieka, Ciebie również.
kraall
Mistrz klawiatury

Postprzez Foreigner » poniedziałek, 3 kwi 2006, 08:32

Stalina i Hitlera ocenila historia.
Foreigner
Weteran

Postprzez Uri » poniedziałek, 3 kwi 2006, 15:36

swoją drogą to, że byli zbrodniarzami wcale automatycznie nie oznacza że nie można do nich mieć szacunku. W końcu historia sugeruje nam szacunek do gorszych zbrodniarzy.
Uri
Weteran

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 3 kwi 2006, 15:44

Uri napisał(a):swoją drogą to, że byli zbrodniarzami wcale automatycznie nie oznacza że nie można do nich mieć szacunku.

Uri wyluzuj.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Uri » poniedziałek, 3 kwi 2006, 15:46

Demurrer napisał(a):
Uri napisał(a):swoją drogą to, że byli zbrodniarzami wcale automatycznie nie oznacza że nie można do nich mieć szacunku.

Uri wyluzuj.

jak piszesz posta to napisz w nim coś z sensem. i nie cytuj zdania wyrwanego z kontekstu.
Uri
Weteran

Postprzez Flo » poniedziałek, 3 kwi 2006, 16:27

a moj dziadek w Glosie Koszalinskim twierdzi ze odznaczenie sie generalowi nalezalo :) Nawrtl ladnie wyargumentowal :twisted:
Flo
Arcymistrz

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 3 kwi 2006, 19:44

Uri napisał(a):
Demurrer napisał(a):

Uri wyluzuj.

jak piszesz posta to napisz w nim coś z sensem. i nie cytuj zdania wyrwanego z kontekstu.

Wskaż proszę kontekst, który zgubiłem. Stalin, Hitler, o nich mówiłeś?

Napisałem bez sensu? Oki. Chciałem być delikatny. Lepiej jakbym napisał żebyś się nie kompromitował i dał na wstrzymanie?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Foreigner » poniedziałek, 3 kwi 2006, 19:56

Uri chcial ci uwidocznic, ze w naszych czasach szacunek maja osoby ktore nieczesto rowniez maja krew na rekach. Pamietaj, ze punkt widzenbia zalezy od punktu siedzenie. W czasach Stalinizmu i Faszyzmu w Niemczech ci panowie byli bohaterami narodowymi. Co nie oznacza, ze nie byli zbrodniarzami, takie byly czasy. Czasy sie zmieniaja,a wraz z nimi interpretacja historii.
Foreigner
Weteran

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 3 kwi 2006, 20:22

Foreigner napisał(a):Uri chcial ci uwidocznic, ze w naszych czasach szacunek maja osoby ktore nieczesto rowniez maja krew na rekach. Pamietaj, ze punkt widzenbia zalezy od punktu siedzenie. W czasach Stalinizmu i Faszyzmu w Niemczech ci panowie byli bohaterami narodowymi. Co nie oznacza, ze nie byli zbrodniarzami, takie byly czasy. Czasy sie zmieniaja,a wraz z nimi interpretacja historii.

Nie relatywizuj wszystkiego.
Nasza ocena faszyzmu i stalinizmu jest jedyna i właściwa.
Może jeszcze napiszecie z Urim, że nie było Shoah, albo że ocena Zagłady zależy od punktu siedzenia? Napiszecie, że ofiary Stalina, podczas samego wielkiego głodu na Ukrainie, to tylko niewłaściwa interpretacja historii?

Zapytam krótko. Pogięło Was?
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 3 kwi 2006, 20:55

Demurrer napisał(a): Zapytam krótko. Pogięło Was?

Przepraszam jeśli kogoś uraziłem, ale są takie sprawy, gdy trzeba reagować w ten sposób. Po prostu trzeba.
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Wirnik » poniedziałek, 3 kwi 2006, 22:32

...gdyby nie Jaruzelski to moze dzisiaj pagawarili by my pa ruski !...
Wirnik
Dyskutant

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze