Przyłapany na krętactwie

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez kgg0000 » wtorek, 28 lut 2006, 21:42

jezu ile razy na forum pisane jest o "szajbusach" z urządu miasta. czy to oznacza że wszyscy urzędnicy z urzędu miasta to "szajbusy"??
kgg0000
Twardziel

Postprzez Flo » wtorek, 28 lut 2006, 21:43

kgg0000 napisał(a):jezu ile razy na forum pisane jest o "szajbusach" z urządu miasta. czy to oznacza że wszyscy urzędnicy z urzędu miasta to "szajbusy"??

pozwol, by MagdaLena sama wyjasnila ok?
Flo
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez MagdaLena » wtorek, 28 lut 2006, 21:44

Flo napisał(a):
MagdaLena napisał(a):Robicie z igły widły. Napisałam prawdę, że do tej szkoły chodzą tumany, za których dyplomem stoi tylko i wyłącznie kasa, nie napisałam, że wszyscy tam są tumanami.

argumenty, konkrety, kto konkretnie jest tumanem?

Flo, alfabetycznie wymieniać? :)
MagdaLena
Bywalec

Postprzez kgg0000 » wtorek, 28 lut 2006, 21:45

jeżeli sprawi Ci to taką frajdę to oczywiście...
kgg0000
Twardziel

Postprzez Flo » wtorek, 28 lut 2006, 21:45

MagdaLena napisał(a):
Flo napisał(a):
MagdaLena napisał(a):Robicie z igły widły. Napisałam prawdę, że do tej szkoły chodzą tumany, za których dyplomem stoi tylko i wyłącznie kasa, nie napisałam, że wszyscy tam są tumanami.

argumenty, konkrety, kto konkretnie jest tumanem?

Flo, alfabetycznie wymieniać? :)

tak alfabetycznie, przekonaj mnie do swojej racji

kgg - nie wnosisz ostatnim postem nic do dyskusji
Flo
Arcymistrz

Postprzez qrczak » wtorek, 28 lut 2006, 21:46

Widzisz jakbyś napisała, że wśród studentów tej szkoły sa również tumany to nie byłoby problemu, na każdej uczelni zdarzają się tumany.
Napisałaś
Napisałam prawdę, że do tej szkoły chodzą tumany, za których dyplomem stoi tylko i wyłącznie kasa, nie napisałam, że wszyscy tam są tumanami.

Dla mnie stwierdzenie, że chodzą tam tumany jest równoznaczne z uogólnieniem dotyczacym wszystkich studentów tej szkoły.

Ale co ja tam tuman wiem, jeszcze pół roku bedę chodził do miejscowej szkoły biznesu i będę się tam tumanił wraz z innymi studentami. Kończę dyskusję z Tobą bo widocznie mnie tumanowi nie przystoi wdawać się w dysputy z panią intelektualistką. Uważaj tylko żebyś nosem o chmury nie zahaczyła.

P.S. Dysputy - skąd tuman taki jak ja wziął takie słowo :?: :shock:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez MagdaLena » wtorek, 28 lut 2006, 21:50

uderz w stół, a nożyce się odezwą
MagdaLena
Bywalec

Postprzez kgg0000 » wtorek, 28 lut 2006, 21:50

jednak wnoszę gdyż zaznaczyłeś że chcesz abym pozwolił by MagdaLena sama odpowiedziała - to takie delikatne uciszanie. Wybacz że uważam podobnie jak ona i że odpowiadałem za nią (odpowiadałem za siebie). Ale spoko, luzzz...

Głównie chodzi o to że obecnie nie ma już takiego znaczenia że ktoś ma magistra bo pracodawca przeważnie zwraca uwagę na jakiej uczelni ten magister został zdobyty.
kgg0000
Twardziel

Postprzez Flo » wtorek, 28 lut 2006, 21:51

MagdaLena napisał(a):uderz w stół, a nożyce się odezwą

intelektualistka nie ma argumentow? Przyboczny sie spalil w blokach, i nie dajesz rady?

Obron swoje zdanie na tematow tumanow.

[ Dodano: 2006-02-28, 21:52 ]
kgg0000 napisał(a):jednak wnoszę gdyż zaznaczyłeś że chcesz abym pozwolił by MagdaLena sama odpowiedziała - to takie delikatne uciszanie. Wybacz że uważam podobnie jak ona i że odpowiadałem za nią (odpowiadałem za siebie). Ale spoko, luzzz...

Głównie chodzi o to że obecnie nie ma już takiego znaczenia że ktoś ma magistra bo pracodawca przeważnie zwraca uwagę na jakiej uczelni ten magister został zdobyty.

bzdura, pracodawca patrzy na to co umiesz a nie na papier, papierem dobrze roboty nie wykonasz
Flo
Arcymistrz

Postprzez kgg0000 » wtorek, 28 lut 2006, 21:54

to chyba Flo za dużo rekrutacji nie przechodziłeś...
owszem patrzy się na to jak się pracuje ale najpierw jest walka o danie szansy...
kgg0000
Twardziel

Postprzez qrczak » wtorek, 28 lut 2006, 21:54

bzdura, pracodawca patrzy na to co umiesz a nie na papier, papierem dobrze roboty nie wykonasz

A co się stanie jezeli taki tuman dostanie pracę bo jednocześnie studiował i pracował i ma doświadczenie zawodowe :?:
Czy to możliwe żeby w takim przypadku tuman był lepszy od studenta pełną gębą, który ma papierek z najlepszej uczelni :?:
qrczak
Gwiazdor

Postprzez Vin » wtorek, 28 lut 2006, 21:55

I tu się zgadzam z kgg.
Nie masz szans, jeśli o to samo stanowisko ubiega się na przyklad absolwent UJ.
Vin
Uzależniony

Postprzez Flo » wtorek, 28 lut 2006, 21:56

kgg0000 napisał(a):to chyba Flo za dużo rekrutacji nie przechodziłeś...
owszem patrzy się na to jak się pracuje ale najpierw jest walka o danie szansy...

dobra nie zmieniac tematu :)

MagdaLena - co z tymi tumanami? Najpierw dawaj definicje slowa tuman - bo moze to nic zlego i afera jest z niczego? A jesli jednak to jest be, to dawaj te argumenty. Posmiejemy sie wszyscy razem
Flo
Arcymistrz

Postprzez kgg0000 » wtorek, 28 lut 2006, 21:57

qrczak sam mam znajomych w tej szkole i sami oni mówią o kiepskim poziomie tej szkoły. jak tam chodzisz to sama wiesz najlepiej jak jest.
kgg0000
Twardziel

Postprzez Flo » wtorek, 28 lut 2006, 21:57

Vincenta napisał(a):I tu się zgadzam z kgg.
Nie masz szans, jeśli o to samo stanowisko ubiega się na przyklad absolwent UJ.

Na pewno jako pracodwaca nie bralbym w ciemno tylko ze zgledu na papier, wybacz ale dwie lewe rece tez maja prawo skonczyc UJ :)

[ Dodano: 2006-02-28, 21:59 ]
kgg0000 napisał(a):qrczak sam mam znajomych w tej szkole i sami oni mówią o kiepskim poziomie tej szkoły. jak tam chodzisz to sama wiesz najlepiej jak jest.

moze Twoi koledzy zanizaja tenze poziom? No i dochodzimy do sedna sprawy. Magdalena to sa Ci tumani? :lol:
Flo
Arcymistrz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze