HO!HO! napisał(a):Stavro napisał(a): .. a poza tym sciagam na wlasny uzytek...to co im do tego
![]()
![]()
najpierw niech przeszukaja komputery wlasnych dzieci... we wlasnym domu nie beda ptrzebowac zadnego nakazu... od razu wykrywalnosc im sie poprawi 
HO!HO! napisał(a):Stavro napisał(a): .. a poza tym sciagam na wlasny uzytek...to co im do tego
![]()
![]()
najpierw niech przeszukaja komputery wlasnych dzieci... we wlasnym domu nie beda ptrzebowac zadnego nakazu... od razu wykrywalnosc im sie poprawi 
Stavro napisał(a):HO!HO! napisał(a):Stavro napisał(a): .. a poza tym sciagam na wlasny uzytek...to co im do tego
![]()
![]()
![]()
![]()
na wszystko jest rada...
r00t napisał(a):się nie śmiej... bo to jest całkiem możliwe.. i nie ze względu na płatne/niepłatne tylko ze względu na standard dokumentów... w całej administracji publicznej.

Stavro napisał(a):hehe juz to widze...we wszystkich instytucjach i komendach np. policji w Polsce uzywamy linuksa i open office'a ...ale bylyby oszczednosci dla panstwa...
HO!HO! napisał(a):Stavro napisał(a):poza tym jesli sie nie myle to policja potrzebuje nakazu zeby moc przeszukac mieszkanie..wiec szaremu czlowiekowi raczej nic nie grozi...a ze kazdy sciaga z netu to oczywiste... po to jest w koncu internet...
k.p.k.
Art. 219. § 1. (...) w celu znalezienia rzeczy mogących stanowić dowód w sprawie lub podlegających zajęciu w postępowaniu karnym, można dokonać przeszukania pomieszczeń i innych miejsc, jeżeli istnieją uzasadnione podstawy do przypuszczenia, że (...) wymienione rzeczy tam się znajdują.
§ 2. W celu znalezienia rzeczy wymienionych w § 1 i pod warunkiem określonym w tym przepisie można też dokonać przeszukania osoby, jej odzieży i podręcznych przedmiotów.
Art. 220. § 1. Przeszukania może dokonać prokurator albo na polecenie sądu lub prokuratora Policja, a w wypadkach wskazanych w ustawie - także inny organ.
§ 2. Postanowienie sądu lub prokuratora należy okazać osobie, u której przeszukanie ma być przeprowadzone.
§ 3. W wypadkach nie cierpiących zwłoki, jeżeli postanowienie sądu lub prokuratora nie mogło zostać wydane, organ dokonujący przeszukania okazuje nakaz kierownika swojej jednostki lub legitymację służbową, a następnie zwraca się niezwłocznie do sądu lub prokuratora o zatwierdzenie przeszukania. Postanowienie sądu lub prokuratora w przedmiocie zatwierdzenia należy doręczyć osobie, u której dokonano przeszukania, w terminie 7 dni od daty czynności na zgłoszone do protokołu żądanie tej osoby. O prawie zgłoszenia żądania należy ją pouczyć.
padalec napisał(a):
Błagam Cię o egzemplarz z dedykacją tego komentarza k.p.k. który piszesz! Uświadom mnie: czy cytowanie ustawy narusza prawa autorskie jej twórców? Jakie to okropne, że policjanci mogą przeszukać mieszkanie bez nakazu! To skandal w państwie prawa! Aż mnie ciarki przeszły... A jeżeli się okaże, że rzekomi policjanci są przebranymi włamywaczami lub, co gorsza - mordercami (albo gwałcicielami)... Co mam wtedy zrobić?! Strasznie się boję...

HO!HO! napisał(a):padalec napisał(a):
Błagam Cię o egzemplarz z dedykacją tego komentarza k.p.k. który piszesz! Uświadom mnie: czy cytowanie ustawy narusza prawa autorskie jej twórców? Jakie to okropne, że policjanci mogą przeszukać mieszkanie bez nakazu! To skandal w państwie prawa! Aż mnie ciarki przeszły... A jeżeli się okaże, że rzekomi policjanci są przebranymi włamywaczami lub, co gorsza - mordercami (albo gwałcicielami)... Co mam wtedy zrobić?! Strasznie się boję...
Wkleiłem przepisy. Jak się nie podobają możesz wnieść reklamację do ustawodawcy.
Od kiedy to panie prowokatorze, niby-prawniku to mamy w naszym systemie coś takiego nakaz na podstawie którego się przeszukuje, albo wchodzi do pomieszczenia?
![]()
Stavro napisał(a):r00t napisał(a):się nie śmiej... bo to jest całkiem możliwe.. i nie ze względu na płatne/niepłatne tylko ze względu na standard dokumentów... w całej administracji publicznej.
coz to znowu za standard ze linux lepszy
linux, to kwestia zastosowań,
Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość