ograniczenia dla palaczy?

To jest kawałek forum dla ludzi którzy mają coś do powiedzenia na tematy polityczne, społeczne czy gospodarcze. Masz ciekawe poglądy, chcesz się podzielić swoimi przemyśleniami, skomentować wydarzenia z kraju lub świata, proszę bardzo...

Postprzez kulA » poniedziałek, 10 lip 2006, 12:06

a ja uwazam ze dobrym pomyslem byloby robienie lokali dla niepalacych, mysle ze cieszylyby sie duzym powodzeniem i wtedy ludzie mogliby sami decydowac, albo jak sath pisal wyrazne oddzielenie w lokalach miejsc w ktorych mozna palic i miejsc w ktorych nie mozna, ja rozumiem osoby ktorym dym przeszkadza, musimy sie nauczyc zyc razem
kulA
Rycerz forum

Postprzez Hnitek » poniedziałek, 10 lip 2006, 12:13

Kamila, to raczej nie jest uzależnione od płynu do soczewek. Osobiście używam szkieł bardzo nawilżonych, do tego przez kilka godzin dziennie leżą one w płynie. Tutaj chodzi chyba o rodzaj papierosów. Niektóre są mocne, niektóre słabsze. Gościu, który poczęstował mnie chmurką, palił te mocne bo dym był strasznie śmierdzący i duszący.
Hnitek
Ważniak

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 10 lip 2006, 12:20

Palenie na ulicy jest najmniej uciążliwe. Więc póki co tu można odpuścić. ... na razie :P
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez Mafi » poniedziałek, 10 lip 2006, 12:44

kulA napisał(a):a ja uwazam ze dobrym pomyslem byloby robienie lokali dla niepalacych, mysle ze cieszylyby sie duzym powodzeniem i wtedy ludzie mogliby sami decydowac, albo jak sath pisal wyrazne oddzielenie w lokalach miejsc w ktorych mozna palic i miejsc w ktorych nie mozna, ja rozumiem osoby ktorym dym przeszkadza, musimy sie nauczyc zyc razem

Osobne lokale dla niepalących? :lol: No bez przegięć... :lol:

Osobne, wyznaczone miejsce, gdzie można spokojnie iść i zapalić to rozumiem, ale bez przesady... może w ogóle palących traktować jak trędowatych? :lol: albo jeszcze lepiej... tych niepalących... skoro chcesz "im" osobne lokale stwarzać... :lol: :evil:

W każdym miejscu powinno być wyznaczone takie miejsce, czy to miejsce pracy, czy lokale/pabu, restauracje...
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez kulA » poniedziałek, 10 lip 2006, 12:51

Mafi widze ze nie zrozumialas mojej idei, nie chodzilo mi o wyrzucenie niepalacych i stworzenie dla nich gett, mialem na mysli stworzenie lokali ktore z zalozenia beda zakazywac palenia, uwazam ze bardzo duzo osob niepalacych z mila checia by sie do takich miejsc przeniosla, nie chce ani na sile wyrzucac niepalacych ani palacych z zadnych lokali
kulA
Rycerz forum

Postprzez kamila » poniedziałek, 10 lip 2006, 12:52

najlepiej to jakbyśmy tylko w piwnicach palili :lol: , tam to tylko szczurom by przeszkadzał dym..
kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez Mafi » poniedziałek, 10 lip 2006, 12:55

kamila napisał(a):najlepiej to jakbyśmy tylko w piwnicach palili :lol: , tam to tylko szczurom by przeszkadzał dym..

Kamila, nie nerwuj się ;)

Mnie tam palący nie przeszkadzają... i nie rozumiem po co zaraz zakazy... wystarczy dobrze to wszystko zorganizować i każdy będzie zadowolony... palący mogą wychodzić na dwór albo po prostu mieć w lokalu takiemiejsce, gdzie spokojnie będą mogli pójśc i zapalić... kompromisy... kompromisy...
Mafi
Gwiazdor

Gadu-Gadu: 5335991

Postprzez Demurrer » poniedziałek, 10 lip 2006, 12:56

kamila napisał(a):najlepiej to jakbyśmy tylko w piwnicach palili :lol: , tam to tylko szczurom by przeszkadzał dym..

A może byście po prostu przestali palić? :P
Demurrer
Gwiazdor

Postprzez kamila » poniedziałek, 10 lip 2006, 12:57

Demurrer napisał(a):A może byście po prostu przestali palić? :P
co Ty, to nie realne :P , papieros to część mojego życia, to jak bez ręki tudzież nogi :twisted:

Mafi: nie nerwuje się, co Ty :D
kamila
Arcymistrz

Postprzez kamila » poniedziałek, 10 lip 2006, 13:05

ptaku napisał(a):Nie dość, że szkodzicie sami sobie to jeszcze bronicie swojego 'prawa' do szkodzenia innym... I nawet pewnie nie jesteście tego świadomi.
Paweł jak mojej babci przeszkadza jak pale to każe mi iść do piwnicy :lol: . Teraz serio ja rozumiem jak komuś przeszkadza dym, bo mi samej czasem przeszkadza, niech sobie robią miejsca, gdzie palić nie wolno, dostosuje się, a co! jak to Marta napisała -kompromis.. w taoletach przez okienko też można zapalić :)
kamila
Arcymistrz

Postprzez kazió » poniedziałek, 10 lip 2006, 13:38

Latem wole wyjsc na peta na powietrze, ale co zima kiedy jest - 10 stopni, porzadna wentylacja w lokalu ? niewiele widzialem takich miejsc, w kolobrzegu chyba zadnego,czasem w anti nawet mnie glowa od dymu bolala a co dopiero maja powiedziec amatorzy czystego powietrza :)

Z drugiej strony gdybym mial lokal, zrobilbym z niego lokal tylko dla palacych :) nic sie nie zmieni, kupcie maski gazowe :)
kazió
V.I.P

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: wydarzenia, opinie, komentarze