dziadek napisał(a):Przemysław Gosiewski: Ja tylko mam prośbę jedną, żeby zostały zachowane pewne standardy, że jeżeli realizujemy taki program, to pewna kontrkultura, którą proponuje pan Owsiak nie powinna być przy okazji realizowana. Myślę, że pan Owsiak jest w stanie zapewnić taką sytuację. Mi na przykład nie pasuje taki okrzyk: Sie ma, itd., i tego typu.
Monika Olejnik: Sie ma, panie przewodniczący, nie pasuje panu?
Przemysław Gosiewski: To jest takie powiedzenie, że nie liczmy się z pewnymi wartościami.
Rozdzielmy dwie sprawy. Sprawę której dotyczy ten temat, w więc akcję nauki pierwszej pomocy udzielanej przez WOŚP. Tu poseł Gosiewski nie jest przeciw.
Drugi temat, czyli off topic dziadka, (nie relewantny dla dyskusji cytat), to dyskusja o Owsiaku w ogólności.
Jak rozumiem na drugi temat, Gosiewski ma swoje własne zdanie i nie wszystko mu się podoba.
Owsiak to osoba publiczna i jak rozumiem, można mieć na temat jego wypowiedzi, poglądów, itp różne opinie. Tak, czy nie? Może się komuś nie podobać ideologia „róbta co chceta” zajeżdżająca dziwętnastowiecznym lesseferyzem. Może się komuś nie podobać, czy nie? Może się komuś "sie ma" nie podbać? Ma do tego prawo, czy nie?
Papieża można krytykować, a Owsiaka nie?
Ponadto proponuję wrócić do tematu.
"Przemysław Gosiewski: Pani redaktor, co do pierwszej pomocy, co do tego, że powinien być ten program realizowany w szkole, to chyba między nami nie występuje sprzeczność. Nie występuje również sprzeczność, że jeżeli ktoś dobrze przygotowuje, jeżeli pan Owsiak jest w stanie dobrze to przygotować, to powinien mieć prawo prowadzenia, tak samo jak inne podmioty, które ubiegają się o prowadzenie tej działalności. Tylko pani przez chwilę zeszłą na troszeczkę inny temat dotyczący ocen pewnych moralnych. Sprawa, do której ja się odwołałem, pokazała najlepiej pewne podziały i opinie w tym zakresie."