Fido - rowniez galeria zdjec..

Malujesz, rysujesz, a może piszesz wiersze? To jest kawałek forum właśnie dla Ciebie - zaprezentuj się. W tym dziale piszemy o wszystkich innych dziedzinach sztuki. O teatrze, malarstwie, poezji, grafice komputerowej, rzeźbie i wszystkich innych sprawach które dotyczą twórczości człowieka i które da się nazwać sztuką.

Postprzez FiDo » wtorek, 14 cze 2005, 19:19

jasne :) nie bede usprawiedliwial tego zdjecia. traktuje je bardziej jako ciekawostke ;)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez yennefer » wtorek, 14 cze 2005, 19:20

no no, te 2 ostatnie zdjecia sa super 8)
pierwsze swietnie oddaje nastroj uliczek sprzed kilkudziesieciu lat, no i jeszcze ci panowie... (tak na marginesie skad oni sie tam wzieli? :p), mozna sie poczuc jakby sie przenioslo w czasie. jak dla mnie ok;)
a martwa natura tez ma swoj urok, ktory poteguje ciekawa gra swiatel,
jednym slowem, jestem pod wrazeniem :wink:
yennefer
Mieszka tu

Postprzez FiDo » wtorek, 14 cze 2005, 19:31

yennefer napisał(a):no no, te 2 ostatnie zdjecia sa super 8)
pierwsze swietnie oddaje nastroj uliczek sprzed kilkudziesieciu lat, no i jeszcze ci panowie... (tak na marginesie skad oni sie tam wzieli? :p), mozna sie poczuc jakby sie przenioslo w czasie. jak dla mnie ok;)
a martwa natura tez ma swoj urok, ktory poteguje ciekawa gra swiatel,
jednym slowem, jestem pod wrazeniem :wink:

jak spaceruje po miescie (szczegolnie piotrkowskiej) czuje sie jakbym spacerowal pod koniec 19go wieku (czasy swietnosci tego miasta) albo poczatku dwudziestego. srodmiescie ma pewien specyficzny klimat, a wladze miasta i niektorzy prywaciarze staraja sie ten klimat potegowac. ja jednak nie potrafie sie w tym swiecie odnalezc z moim aparatem w reku :? skad sie wzieli? reklamuja jakas kawiarnie.
FiDo
Arcymistrz

Postprzez kamila » wtorek, 14 cze 2005, 19:32

2 fota mi się podoba, idealnie odwzorowuje mój stan ducha. Upadły.
kamila
Arcymistrz

Gadu-Gadu: 0

Postprzez sanddra » wtorek, 14 cze 2005, 20:58

Fido za rowery masz u mnie dużego plusa (ostrość wybaczam, bo sama zapewne nie wyciągnęłabym aparatu z wrażenia). Ostatecznie praktyka przychodzi ponoć z czasem.

A krzesła wyglądają mi na wprawki 'skojarzeniowo-szkoleniowe', które sama robię i zawsze mam problem z pokazaniem ich komuś, bo zdaję sobie sprawę z tego, że to mają masę błędów kompozycji, złotego podziału, czy jak to jeszcze teoria nazywa.

Czuję się kompletnym laikiem w dzisiejszym świecie fotografii, ale z pokorą próbuję cos dłubać i coś widzieć w zdjęciach.

Podobają mi się wasze dyskusje na temat teorii pod fotami, ostatecznie nie ma nic lepszego niż sensowna krytyka poparta wiedzą czy własnym gustem.

Pozdrawiam
sanddra
Dyskutant

Postprzez Garis » wtorek, 14 cze 2005, 22:32

Zdjęcie rowerków jest wyczesane :) Krzesła wyszły jak najbardziej poważnie tylko rzuca się w oczy coś zielonego na oparciu.
Garis
Twardziel

Postprzez FiDo » wtorek, 14 cze 2005, 23:54

dzieki za komentarze :)

a oto to samo krzeslo, ale asynchronicznie
Obrazek

[ Dodano: 2005-06-15, 08:57 ]
sanddra napisał(a):A krzesła wyglądają mi na wprawki 'skojarzeniowo-szkoleniowe', które sama robię i zawsze mam problem z pokazaniem ich komuś, bo zdaję sobie sprawę z tego, że to mają masę błędów kompozycji, złotego podziału, czy jak to jeszcze teoria nazywa.

Czuję się kompletnym laikiem w dzisiejszym świecie fotografii, ale z pokorą próbuję cos dłubać i coś widzieć w zdjęciach.

Podobają mi się wasze dyskusje na temat teorii pod fotami, ostatecznie nie ma nic lepszego niż sensowna krytyka poparta wiedzą czy własnym gustem.

Pozdrawiam

moim zdaniem powinnas wystawic te foty na krytyke. najlepiej tam, gdzie czlowieka najbardziej za nie jada, ale jednoczesnie konstruktywnie :) jakies forum fotograficzne. wydaje mi sie (i tak jest w moim przypadku), ze konstruktywna krytyka jednym z najwazniejszych czynnikow na drodze do robienia dobrych zdjec . :)
FiDo
Arcymistrz

Postprzez FiDo » środa, 15 cze 2005, 13:33

NataliaW napisał(a):
a oto to samo krzeslo, ale asynchronicznie

hmmm....a to mi się jakoś nie podoba..... :| Coś mnie tu gryzie i nie w pozytywnym znaczniu....Mam wrażenie, że jest to zrobione tak na szybkiego w 15 min i troche jakoś tak nie dokładnie-ale moge się mylić-to tylko takie moje odczucie.... :)

to nie mialo byc dokladnie.. dlatego napisalem 'asynchronicznie'. teraz zauwazylem, ze w ogole tlo nie pasuje.tako sobie o eksperyment :) ale nie bede sam robil i sam ocenial, bo to sie myli z celem

[ Dodano: 2005-06-15, 15:56 ]
i dzieki za komentarz :) troche to poprawie

[ Dodano: 2005-06-15, 16:03 ]
Garis napisał(a):Zdjęcie rowerków jest wyczesane :) Krzesła wyszły jak najbardziej poważnie tylko rzuca się w oczy coś zielonego na oparciu.

racja, nie wzialem tego pod uwage neistety... odbicie drzew zza okna :/
FiDo
Arcymistrz

Postprzez sanddra » środa, 15 cze 2005, 14:13

FiDo napisał(a):moim zdaniem powinnas wystawic te foty na krytyke. najlepiej tam, gdzie czlowieka najbardziej za nie jada, ale jednoczesnie konstruktywnie :) jakies forum fotograficzne. wydaje mi sie (i tak jest w moim przypadku), ze konstruktywna krytyka jednym z najwazniejszych czynnikow na drodze do robienia dobrych zdjec . :)

Bez obawa, dałam do krytyki na plfoto, ale sama nadal widzę więcej błędów, niż tam wytykają ;)))
sanddra
Dyskutant

Postprzez FiDo » środa, 15 cze 2005, 14:21

sanddra napisał(a):
FiDo napisał(a):moim zdaniem powinnas wystawic te foty na krytyke. najlepiej tam, gdzie czlowieka najbardziej za nie jada, ale jednoczesnie konstruktywnie :) jakies forum fotograficzne. wydaje mi sie (i tak jest w moim przypadku), ze konstruktywna krytyka jednym z najwazniejszych czynnikow na drodze do robienia dobrych zdjec . :)

Bez obawa, dałam do krytyki na plfoto, ale sama nadal widzę więcej błędów, niż tam wytykają ;)))

z tego co widzialem na plfoto, to wiecej slodza :P polecam cyberfoto.pl; onephoto.net
FiDo
Arcymistrz

Postprzez MarcinR » środa, 15 cze 2005, 14:42

A ja od siebie dodam chyba najmniejsza komercje z tych wszystkich ktore wymieniacie
foto.recenzja.pl
MarcinR

Postprzez sanddra » środa, 15 cze 2005, 14:56

FiDo napisał(a):
z tego co widzialem na plfoto, to wiecej slodza :P polecam cyberfoto.pl; onephoto.net

Oj słodzą nawet jak męskiego nicka przybierzesz, dzieki za radę, na pewno skorzystam :)
sanddra
Dyskutant

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do :: inne dziedziny sztuki